Zabıta ekipleri denetimde

Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırın denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Unlu mamul üretimi yapan işletme ve fırınların temizliği, üretilen ekmeğin hijyenik şartlarda olup olmadığı ve ekmeklerin gramajlarını titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, çalışanların kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen gibi konularda uyması gerekenler hakkında  uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri denetimde

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırın denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Unlu mamul üretimi yapan işletme ve fırınların temizliği, üretilen ekmeğin hijyenik şartlarda olup olmadığı ve ekmeklerin gramajlarını titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, çalışanların kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen gibi konularda uyması gerekenler hakkında  uyarılarda bulundu.

Yapılan denetimlerde özellikle ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ramazan pidesinin kalite ve gramajı gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekiği belirtilirken, çeşitli eksiklikleri bulunanan işyerlerine ise bu eksiklikleri en kısa zamanda gidermesi hakkında uyarılarda bulunuldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Cavit Türk, belli bir program dahilinde gerçekleşen fırın ve imalathane denetimlerinin Ramazan ayı boyunca da devam ettiğini belirterek, yapılan denetimlerde, kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen, ekmek ve pidelerin kalite ve gramajları vb. unsurlara dikkat edildiğini söyledi.

Denetimler sırasında vatandaşın sağlıklı ve güvenilir tüketim yapmaları konusunda imalatçıları bilgilendirdiklerini de dile getiren Zabıta Müdürü Türk, halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketimi yapabilmesi için rutin denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ve sağlıksız koşullarda üretim yapan fırınların ve üretim hanelerin gerekli cezai işlemlere tabi tutulacağını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.