Ülkü Ocaklarından 'Otizm' konulu etkinlik

Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı Bayan Birimi tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi düzenlendi.

Ülkü Ocaklarından 'Otizm' konulu etkinlik
Bayburt Postası - Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı Bayan Birimi tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi düzenlendi.

Otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğunu vurgulamak için Dede Korkut Kampüsü önünde gerçekleştirilen etkinlikte rengarenk kareler oluşturuldu. Otizmli çocukların ve ailelerinin yanlarında olduklarını ifade eden Ülkücü Gençler, Otizmin eksiklik değil farklılık olduğunu vurguladılar.

Fotoğraf sergisinde otizmli bireylerin davranışlarını yansıtan karelere yer verildi. Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü önünde gerçekleştirilen etkinliklere, öğrencilerin ve halkın ilgisi yoğun oldu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç, “Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir genel gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle 2 yaşından itibaren ortaya çıkar. Otistik çocuklar genelde öğrenme ve algılama bozukluğu çekerler. Otizm bir eksiklik değildir. Otizmi farklılık olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Otizmin erken teşhisinin çok önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Bu noktada aile bireylerine büyük bir görev düşmektedir. Erken teşhis ile otizmli bireyin gelişimine olumlu yönde katkı sağlayabilirler. Bizler de Ülkü Ocaklılar olarak Otizm teşhisi konulan çocuklarımızın dertlerini dertlenmek ve ailelerin yüklerini hafifletmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.