Tuz paketlerine uyarı yazısı

Paketlerde artık tuzu azaltın, sağlınızı koruyun ifadesi yer alacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tuz paketlerine tuzu azaltın, sağlığınızı koruyun uyarısının konulacağını açıkladı...

Tuz paketlerine uyarı yazısı

Bayburt Postası - Paketlerde artık tuzu azaltın, sağlınızı koruyun ifadesi yer alacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tuz paketlerine tuzu azaltın, sağlığınızı koruyun uyarısının konulacağını açıkladı.

Türkiye'de dünya ortalamalarının üzerinde olan tuz kullanımını azaltmak için tuz paketlerine tuzu azaltın, sağlığınızı koruyun uyarısı yazılacak. Sağlık Bakanlığı'ndan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da yeni düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz'ün konuyla ilgili verdiği yazılı soru önergesini cevaplandıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tuz Tebliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek tuz ambalajlarında Tuzu azaltın sağlığınızı koruyun ifadesinin yazılmasının zorunlu hale getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.