“Türkiye'de Ebola teşhisi konulan hasta yok“

Sağlık Bakanlığı, son günlerde medyada ebola ve mers hastalıkları konusunda haber yaparken “kabus, korku, panik, alarm” gibi kitleler üzerinde endişe uyandıran başlıklar kullanıldığına işaret ederek, kesin teşhis konulmamış vakaları...

“Türkiye'de Ebola teşhisi konulan hasta yok“
Sağlık Bakanlığı, son günlerde medyada ebola ve mers hastalıkları konusunda haber yaparken “kabus, korku, panik, alarm” gibi kitleler üzerinde endişe uyandıran başlıklar kullanıldığına işaret ederek, kesin teşhis konulmamış vakaları kesinleşmiş gibi göstermemek gerektiğini vurguladı.

Konuya hassasiyet gösterilmesi için Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu haberlerin gerek başlıklarında ve gerekse içeriklerinde kullanılan ifadelerin halkı gereksiz yere korku ve paniğe sevk ettiği ifade edilerek, "Bu sebeple siz değerli basın mensuplarımızın konu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz." denildi.

Türkiye’de ebola teşhisi konulan hasta bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, "MERS-CoV virüsü sebebi ile hayatını kaybeden Hatay ilinde bir hastamız olmuş ve bu hastamızın tüm temaslıları tespit edilmiş ve bu temaslılarda Mers-Cov ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bakanlığımız Ebola ve MERS-CoV hastalıklarını başından beri yakından izleyerek , konu ile ilgili her türlü tedbiri de ivedilikle almaktadır.
Yine bu çerçevede Bakanlığımız “Ebola ve mers-cov” Bilim Kurulunu toplayarak dünyadaki mevcut gelişmeler ışığında bu hastalıkların vaka yönetimi ve eylem planını hazırlamıştır." bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, konu ile ilgili tüm gelişmelerin basın ile şeffaf bir biçimde paylaşılmaya devam edileceğine işaret edilerek, "Ancak, sizlerden ricamız, hastalığın belirtilerinin mevsim şartlarından dolayı oluşabilecek diğer viral enfeksiyon hastalıkları ile karıştırılma olasılığı yüksek olduğu için süreç ile ilgili olarak değerli basınımızla işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak isteriz." cümleleri yer aldı.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.