Sigara satışında yeni dönem

Sigara satışları yeni düzenlemeyle yasalaşacak. Hazırlanan yeni düzenlemeye göre sigaralar, markası belli olmayacak şekilde tek tip siyah paketlerde satılacak.

Sigara satışında yeni dönem
Bayburt Postası - Sigara satışları yeni düzenlemeyle yasalaşacak. Hazırlanan yeni düzenlemeye göre sigaralar, markası belli olmayacak şekilde tek tip siyah paketlerde satılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, sigara satışı ile ilgili yeni bir düzenleme hazırlandığını ve bu düzenlemenin aynı zamanda sigarayı bırakma mücadelesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Aydın, şu açıklamayı yaptı: “Yeni yasa taslağına göre sigara kara pakete girecek. Bu paketlerde sigaranın markası ve logosu belli olmayacak kadar küçük olacak ve uyarı yazıları daha ağırlıklı olacak. Bu uygulama ilk olarak Avustralya’da başladı ve oldukça faydalı oldu. Türkiye’den başka İrlanda, İngiltere, Fransa ve Finlandiya da kara paket uygulamasına geçmeyi planlıyor. Aslında bu ‘tek tip kara paket’ uygulamasını 2000 yılında Türkiye Sigarayla Savaş Derneği olarak biz önermiştik. Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği bir uygulama bu. Bugün bu önerimizin karşılık buluyor olması bizim için son derece gurur verici bir olay. Yine bu düzenlemeye göre sigara satışları eskisi gibi camekânlı dolaplardan değil, içi görünmeyen kapalı dolaplardan yapılacak. Ayrıca sigara yasağının da genişletilmesi planlanıyor. Buna göre okul ve hastane bahçeleri ile çocuk parkları gibi açık alanlarda da sigara içmek yasaklanacak. Biz dernek olarak bu düzenlemeyi, sigarayla mücadele konusunda atılmış son derece önemli ve etkili bir adım olarak görüyoruz. Vatandaş o eski renkli, cazip gösterilmeye çalışan paketler yerine eline uyarılarla dolu kapkara bir kutu alınca rahatsız olacak. Camekânlı dolapta, kasanın hemen yanında görmediği zaman da, örneğin su almaya girdiği bir markette sigarayı görmediği için aklına sigara gelmeyecek. Bu da daha az sigara tüketmesine ve neticede sigarayı bırakmasına yardımcı olacak. Bunda katkımız olacağı için de çok mutluyuz. Neticede aklın yolu bir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Hiç satilmasa daha iyi olur çünkü sağlığa zararlı