SGK'dan annelere güzel haber!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgileri tespit edilerek, emzirme ödeneklerinin herhangi bir talep şartı aranmaksızın sigortalılara ödeneceğini bildirdi.

SGK'dan annelere güzel haber!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgileri tespit edilerek, emzirme ödeneklerinin herhangi bir talep şartı aranmaksızın sigortalılara ödeneceğini açıkladı.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 16'ncı maddesine göre analık sigortasından 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında olanlara her çocuk için Kurum Yönetim Kurulu'nca belirlenip, Bakan tarafından onaylanan tarifeye göre 2014 yılı için 103 lira emzirme ödeneği verilmektedir. Söz konusu ödeneğin verilebilmesi daha önce sigortalıların 'yazılı' olarak talepte bulunmaları şartına bağlıydı. Emzirme ödeneklerinin daha kısa sürede ilgililere ödenebilmesini sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumları Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle artık emzirme ödeneği verilmesinde aranan yazılı talep şartı kaldırıldı. Buna göre, Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgiler tespit edilerek, emzirme ödenekleri herhangi bir talep şartı aranmaksızın sigortalılara ödenecek. " denildi.

Cihan Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.