Sağlık Müdürlüğünden 'Dünya Kanser Günü' etkinliği

Bayburt Sağlık Müdürlüğü, Dünya Kanser Günü etkinliği kapsamında stant açtı. Cumhuriyet Caddesi'nde açılan stantta vatandaşlar bilgilendirildi.

Sağlık Müdürlüğünden 'Dünya Kanser Günü' etkinliği
Bayburt Postası - Bayburt Sağlık Müdürlüğü, Dünya Kanser Günü etkinliği kapsamında stant açtı. Cumhuriyet Caddesi'nde açılan stantta vatandaşlar bilgilendirildi. 

Etlinlikle ilgili Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“'4 Şubat 2018 Dünya Kanser Günü' ve '9 Şubat 2018 Dünya Sigara Bırakma Günü' münasebetiyle dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Erken evrede tespit edilmesi ve tedavisi mümkün olan kanser ile mücadelede halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla 9 Şubat 2018 tarihinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde Şehit Nusret Parkı önünde stant açılarak Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, programlar ve Kanser Birimi personelleri tarafından halka yönelik olarak “Genel Kanserler, Sigaranın Sağlığa Zararları, Meme Kanseri, Servikal Kanseri, Kolorektal Kanseri, nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı” konuları hakkında bilgiler verilerek, 30 ve 65 yaş aralığında olan bayanları HPV testi için 40-69 yaş aralığında olan bayanları Mamografi taraması için ve 50-70 yaş aralığında olan vatandaşları da Kolorektal tarama yaptırmaları için ve sigara bırakmak isteyen vatandaşları Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e Sigara Bırakma Polikliniği yönlendirilmeleri yapılmıştır. Ayrıca sigara içen vatandaşlara fagestrom testi yapılmış ve konu hakkında bilgiler verilerek broşürler dağıtılmıştır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.