Ramazan ayı öncesi gıda denetimleri

Bayburt'ta COVID-19 tedbirleri kapsamında başlatılan gıda denetim seferberliği devem ediyor. 

Ramazan ayı öncesi gıda denetimleri

Bayburt Postası - Bayburt İl Tarım Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından denetimler, Ramazan ayına sayılı günler kala kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Denetimi yapılan işletmelerde mevzuata uygunluk, işyeri ve personel hijyeni, gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek durumlar başta olmak üzere, Ramazan dolayısıyla tüketimi artacak ürünlerin ve bu ürünleri üreten işletmelerin denetimleri arttırıldı. Başta pide ve ekmek üreten fırınlar olmak üzere; unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri, lokanta ve restoranlar, cafeler, kuruyemişçiler, kasaplar, manavlar, market ve bakkalların denetimine ağırlık verildi.

İl Müdürü Selami Ersen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenilir gıdayı halkımızla buluşturmak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bu konuda tüketicilerimizin rahat olsunlar. Ayrıca “174 Alo Gıda Hattı” üzerinden vatandaşlarımız bize ulaşarak gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetlerini iletebilirler. Bunun yanı sıra Ramazan ayı içinde de kontrollerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın daha güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla sahada olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.