Prof. Dr. Orhan Ateş'in çalışması tıp literatüründe

Bayburtlu Prof. Dr. Orhan Ateş, başarılı çalışmaları ile bilim dünyasına katkı sunmaya, adından söz ettirmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Orhan Ateş'in çalışması tıp literatüründe

Bayburt Postası - Prof. Dr. Orhan Ateş'in Covid-19 hastalarında ani gelişen görme kayıplarıyla ilgili çalışması tıp literatürüne girdi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Ateş'in Kovid-19'un, göz damarlarında tıkanıklığa yol açıp ani görme kaybına neden olduğunu tespit ettiği araştırması tıp literatürüne girdi.

Prof. Dr. Ateş, geçen yıl Kovid-19 tanısı almış veya tedavisi görmüş genç hastalarda ani görme kaybı şikayetleri üzerine klinik araştırma ve çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Kovid-19 geçirmiş veya tedavisi görmüş hastalarda yapılan muayene ve tetkiklerde görme kaybının Kovid-19'a bağlı retinal damarlardaki tıkanıklık sonucu olduğunu ortaya koyan Ateş, bu hastalara medikal tedavi yanında hiperbarik oksijen tedavisini de uyguladı.

Ateş'in söz konusu hastalarda ani gelişen görme kayıplarının Kovid-19'un bir komplikasyonu ve bu durumun hiperbarik oksijen ve medikal tedavi ile düzelebilir olduğunu tespit ettiği çalışması, "Korean J Ophthalmol" tip dergisinde yayınlanarak dünya literatüründeki yerini aldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2 yıl önce

harika bir çalışma saygılar sn hocaya.

Avatar
SUAT KÖPRÜCÜ 2 yıl önce

İYİKİ VARSINIZ HOCAM YAPTIKLARINIZLA HER ZAMAN GURUR DUYUYORUZ MEMLEKETİMİZİN SIZLER GİBİ ARAŞTIRMACI BU

Avatar
Muharrem 2 yıl önce

Tebrikler Orhan Hocam. Gurur duyduk.

Avatar
Seko69 2 yıl önce

Orhan hocamızı tebrik ederiz. Bayburt'umuzun gururu.. Başarılarının devamı gelir inşAllah.. Rabbim yolunu açık etsin.