Organ naklinde umut kapısı: AÜ

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, kamu hastaneleri arasında böbrek ve karaciğer naklinde üçüncü sırada yer alıyor...

Organ naklinde umut kapısı: AÜ
Bayburt Postası - Atatürk Üniversitesi (AÜ) Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, kamu hastaneleri arasında böbrek ve karaciğer naklinde üçüncü sırada yer alıyor. AÜ Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde 5 yılda 500 böbrek ve 90 karaciğer nakil yapıldı.



AÜ Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında bilgiler verdi. Aydınlı, "Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz 24 yataklı olup, Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm hastalara hitap ediyor. Merkezimizin 5 yılda 500 böbrek ve 90 karaciğer nakil yapıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz çok donanımlı bir şekilde hastalarımıza en iyi şekilde hizmet ediyor. Merkezimiz Türkiye’de hatta dünyada organ nakli konusunda çok iyi durumda. Hastanemizde hem karaciğer hem böbrek nakli yapmaktayız 13 ilden gelen vatandaşlarımıza ayrıca yurt dışından gelen vatandaşlara devletin yapmış olduğu indirimle nakillerini yapıyoruz." dedi. 



"Organ bağışında düşüş var"


"Batıya oranla çok modern bir hastane olan organ nakli merkezi hastalarına en iyi koşulları sunuyor." diyen Prof. Aydınlı, Erzurum’da organ bağışında ciddi bir azalma olduğunu ifade etti. Aydınlı, "Bütün ekip arkadaşlarımız işlerini yaparken çok büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Bize her türlü desteği veren bugüne kadar ne için kendisine başvurduysak geri çevirmedi ve bütün imkânları kullanmamızı bize sağlayan sayın rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’a teşekkür ediyorum. Erzurum’da organ bağışı konusunda çok zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sebebi dini sebeplerden değil daha çok çevre baskısından kaynaklanıyor. Dışarıdaki insanlarımız dini sebeplerden dolayı değil de çevre baskısından dolayı organ bağışında bulunmuyorlar. Erzurum’un bunu aşması gerekiyor. Her yıl organ bağışından ölen çok fazla unutmayalım ki; hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinmez. Belki şimdi ihtiyacınız yok, ama yarın olursa? Organ bağışı bir gün sizin hayatınızı ya da sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Bugün ki yürüyüşümüzün amacı organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak ve insanları daha duyarlı olmaya davet etmek. Bu yüzden organ nakil bekleyen hastalarımız zor durumda kalıyor. Organ bağışı konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını organ bağışında bulunmalarını istiyoruz. Bir organın bağışı dindirir bin gözyaşı diyorum." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muammer YALVAÇ 10 yıl önce

Bülent Hocama başarılar diliyorum.