Kızılay'dan Vali Pehlivan'a madalya

Vali Ali Hamza Pehlivan, Kan Bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için kan bağışında bulundu.

Kızılay'dan Vali Pehlivan'a madalya
Bayburt Postası - Kızılay’ın gönüllü kan bağışçısı olan Vali Pehlivan, bugüne kadar toplam yaptığı 14 kan bağışıyla Kızılay tarafından Bronz Madalya ile ödüllendirildi. Vali Pehlivan’ın aldığı madalya bağışları dolayısıyla bir Valiye verilen ilk madalya olma özelliği de taşıyor.

Doğu Anadolu Kan Merkezi ile Bayburt Kızılay Şube Müdürlüğü’nün Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde organize ettiği kan bağışı etkinliğinde madalya beratını ve madalyasını alan Vali Pehlivan, “İhtiyacı olan insanlara bu şekilde yardımda bulunmak, kan vererek onun tedavisine yardımcı olmak insanı gerçekten mutlu eden tarifsiz bir duygu.” dedi.



Vali Pehlivan, Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Kızılay’ın kan bağışında bulunan her birey için bir fidan diktiğini anımsatarak, “Kan bağışında bulunduğunuz zaman Kızılay tarafından size verdiğiniz kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştığı ve adınıza bir fidan dikildiği kısa mesaj olarak bildiriliyor. Bu mutluluk bizim için en büyük madalya, en büyük ödüldür. Bununla birlikte yaptığım bağışlar vesilesiyle şahsıma bronz madalya takdim etme nezaketinde bulunan Türk Kızılay’ı yetkililerine teşekkür ediyorum. Bugün yapacağımız kan bağışıyla 14. kez kan bağışında bulunmuş olacağım. İnşallah herkes bu rakamların çok daha üzerine çıkmak suretiyle yapacağı bağışların, insanlara yardım etmiş olmanın memnuniyetini en güzel şekilde yaşar.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan, genç Polis adaylarına birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştiren, toplumu ortak bir paydada bütünleştiren etkinliklerden uzak kalmamaları tavsiyesinde bulunarak devam ettirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Belki içinizde ilk defa bugün kan bağışında bulunacaklar vardır. İnanın yaptığımız görevlerimizin yanında bu da memleketimiz ve milletimiz için yapacağımız en faydalı ve anlamlı işlerden biridir. Bir kimse vatanım, milletim için ne yapabilirim diyorsa; en basit şekliyle kan verebilir, ağaç dikebilir. Verdiği bu kan ile insanların imdadına yetişebilir. Bu kampanyalar dâhilinde her kan veren için bir fidan dikiliyor, kök hücrelerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Kızılay dünyanın neresinde olursa olsun zorda olan insanların imdadına ülkemiz adına yetişmeye çalışıyor. Kızılay’ın diğer çalışmaları yanında kan bağış kampanyaları çok önemli ve hayati bir konu. Kan bağışlayan insan hem yardım yapmış oluyor hem de kendi sağlığına da katkı sağlamış oluyor.”

Konuşmasının son bölümünü kan bağışı kampanyasına katılan öğrencilere ayıran Vali Pehlivan, “Şu anda 360’dan fazla Polis adayı öğrencimiz bu merkezimizde eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle sizler gibi devletimiz, milletimiz ve vatanımız için gerektiğinde canını dahi vermeye hazır şekilde, çok hayati hizmetler yerine getirecek olan ve görev sırası geldiğinde üzerime düşeni en iyi şekilde yapacağım anlayışıyla yola çıkan değerli kardeşlerime şunu ifade etmek istiyorum; kendinizi en iyi şekilde yetiştirin ve yükleneceğiniz görevi en iyi şekilde yapın. Gözlerinize baktığımda o ışığı zaten görüyorum. Bu vatanın hepinize ayrı ayrı ihtiyacı olduğunu ve bunun bir kamu görevi olmanın ötesinde vatani ve vicdani bir borç olduğunu bilin ona göre hareket edin. Mesleğiniz en iyi şekilde nasıl icra edilmesi gerekiyorsa o doğrultuda üzerinize düşeni yerine getirerek çalışın. Size ders veren eğitmenlerinizi çok iyi dinleyin. Ne kadar iyi yetişirseniz ileride karşılaşacağınız zorlukların üstesinden o kadar kolay gelirsiniz. Şu anda bizler buradayken ülkemizin değişik noktalarında nöbette olan, bölücü terör örgütlerine karşı mücadele eden kardeşlerimiz var. Buradan o kardeşlerimize dua ve şükranlarımızı gönderiyoruz. Vatan nöbeti bir ömür devam eden bir nöbettir. Üstünüzde üniforma olsun ya da olmasın. Bu nöbete hepimiz dahiliz, hepimiz tabiyiz. Bazılarımız polis, bazılarımız asker, bazılarımız da korucu olarak fiilen bu görevin içerisindedir. Fakat zamanı geldiğinde hepimiz yurdumuz için memleketimizin, birliği, beraberliği, dayanışması ve aydınlık geleceği için mücadele etmeye hazırız. Nitekim; geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminde sergilenen tek yürek, tek bilek, tek vücut olma anlayışı mazimizden almış olduğumuz o milli ve manevi değerlerden kaynaklı gücümüzün tezahürünün bir örneğiydi. Bunu sağladığımız ve kendimizi en iyi şekilde yetiştirdiğimiz zaman Allah’ın izniyle hiçbir güç ülkemize, milletimize ve devletimize diz çöktüremeyecek, bölmeyi başaramayacaktır. Bu konuda sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Sizler bizlere ailelerinizin emanetsiniz. Sizi eğitmek üzere emanet aldık. İleride görevlerinizin başına gideceksiniz. Nöbeti siz devralacaksınız. Sizleri her konuda destekleyen, dualarını esirgemeyen ailelerinize de selam ve saygılarımızı iletin. Bu duygu ve düşüncelerle bu kampanyanın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Böyle güzel etkinliklerde yeniden bir araya gelmek umuduyla hepinizi Allah’a emanet ediyor,başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan konuşmasının ardından kan bağışı için oluşturulan bölüme geçerek öğrencilerle birlikte kan verdi.

Organizasyona Bayburt Kızılay Şube Başkanı Fikret Aksoy, Doğu Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, İl Emniyet Müdür Vekili, Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza PehlivanKızılay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Babert 6 yıl önce

Ohooo ben kaç kere verdigimi hatırlamıyorum bana madalya vermediler varsa yoksa yalakalık

Avatar
seko69 6 yıl önce

kızılay bile tribünlere oynuyor, ben de en az 20 ye yakın kan verdim ama madalya göremedim.. sakın yanlış anlaşılmasın madalya veya bir çıkar için kan vermiyorum. ihtiyaçlı insanlar için kan veriyorum. sadece ufak bir bilgi..