Kimsenin haberi yok, bakanlığın bile!

Bayburt'ta özel hastane açabilmek için yer aradığını söyleyen Erzurumlu işadamı Faruk Daşkın’ın hastane için personel alımlarının en kısa sürede başlayacağı iddia edildi.

Kimsenin haberi yok, bakanlığın bile!
Bayburt Postası - Bayburt'ta özel hastane açabilmek için yer aradığını söyleyen Erzurumlu işadamı Faruk Daşkın’ın hastane için personel alımlarına en kısa sürede başlayacağı iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Bayburt’ta tam teşekküllü özel tıp merkezi açacaklarını açıklayan işadamı Faruk Daşkın’ın açıklamaları heyecanla karşılanmıştı. Daşkın, daha önce yaptığı açıklamada, Bayburt ile birlikte Gümüşhane’deki hasta potansiyelinin 140 bin üzerinde bulunduğunu ve çevre illere sevk edilen hasta sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt merkezli olarak Gümüşhane ilimizde dahil ortalama 140 bin hasta potansiyelli bir bölgede özel hastane hizmeti vermek istiyoruz. Bu nedenle Bayburt için özel bir hastanenin hayal olmadığını vurgulamak isterim” derken, son yaptığı açıklamada ise hastanede çalışacak personel için bir başvuru takvimi belirlediği öğrenildi.

Hastaneyi faaliyete geçirdikten sonra zaman içerisinde her ihtiyaca cevap verebilecek konumda Bayburt halkının hizmetine sunmayı hedeflediklerini anlatan ve yer konusunda bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Daşkın’ın, edinilen bilgiye göre hastanenin kurulacağı alanın tespit edildiği ve girişimlerine en kısa sürede başlayacağı ileri sürüldü.

Valiliğe başvurusu yok, bakanlıktan ön izni de…

Bu kadar kısa sürede tam teşekküllü özel hastane kurulacağı iddiasına rağmen Daşkın’ın hastane için valiliğe başvurusu olmadığı gibi, bakanlıktan ise herhangi bir ön izin almadan personel alımını duyurması dikkat çekti. Dikkat çeken bir başka konu ise Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruda, sadece 5 il için özel hastaneye ihtiyaç duyulduğu açıklanırken, Daşkın’ın bu özel hastaneyi hangi imkânlar dahilinde açacağı ise bilinmiyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2014 yılı için aralarında Bayburt'un da yer aldığı 7 ilde ise yeni tıp merkezi açılması ve buna göre kadro tahsisi yapılacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı'nın bu duyurusuna rağmen özel hastaneye ihtiyaç duyulan 5 ilin dışında kalan Bayburt'ta özel tıp merkezi kurmak için hazırlıklara başladığını açıklayan işadamı Daşkın'ın açıklamaları şaşkınlıkla karşılandı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talip 5 yıl önce

Yani birebir yaşadım adam pro 55binliramızı aldı

Avatar
Muharrem Kayalı 10 yıl önce

Adam bugün açıkladı neyin ne olup olmadığını saf falan diyen arkadaşlar saflık yaparak erken yorum yapmışlar.Silsinler bence:)

Avatar
Abdulkadir Bıçakçı 10 yıl önce

Bunlar masal hikaye milleti kandırmak için yapılmış akp propagandası

Avatar
Emin Karabulut 10 yıl önce

Hıyar tuz misali

Avatar
Emin Karabulut 10 yıl önce

Ne saf şehır )))

Avatar
Muharrem Kayalı 10 yıl önce

Ne alaka adam gelmiş hastane acacam demiş turkiyenin belirli yerlerinde hastaneleri var. Kim olsa inanmazki sanki bayburtlularin hepsi ajan

Avatar
Sinan Kayaoğlu 10 yıl önce

Allah hayır etsin hasta dertlerine derman olmayı nasip etsin

Avatar
AKP @Abdulkadir Bıçakçı 10 yıl önce

BURDA DA AKP YE VURDUNYA ALLAH İYİ ETSİN