Halsizlik kanser belirtisi olabilir

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Şenel, uzun süren halsizlik ve nedeni bilinmeyen kilo kaybının kanser belirtisi olabileceğini söyledi.

Halsizlik kanser belirtisi olabilir

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Şenel, uzun süren halsizlik ve nedeni bilinmeyen kilo kaybının kanser belirtisi olabileceğini söyledi. Tüm kanser türlerinin ilk belirtilerinin uzun süren yorgunluk ve uykusuzluk hissi ile nedeni bilinmeyen iştahsızlık olduğunu söyleyen Kayseri Özel Tekden Hastanesi uzmanlarından Op. Dr. Mahmut Şenel, “Bu belirtilerden sonra kanser türüne ait özel belirtiler ortaya çıkar. Örneğin, akciğer kanserinde kronik öksürük, yemek borusu kanserinde yutma zorluğu gibi belirtiler ilerleyen evrelerde görülür.” diye konuştu.

Yorgunluk ve halsizlik durumunun her zaman kanser belirtisi olmayacağına dikkat çeken Op. Dr. Mahmut Şenel, “Bir takım kalp rahatsızlıklarında, tiroid bezi ile ilgili rahatsızlıklarında ya da kadınlarda kansızlık durumunda da aşırı ve uzun süren yorgunluk görülüyor. O nedenle her uzun süren yorgunluk durumu kanser belirtisi olarak algılanmamalı.” dedi.

Erken teşhis şart

Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Mahmut Şenel, söz konusu belirtilerin görülmesi halinde sağlık merkezine başvurmayı, 40 yaşından sonra da yılda en az bir kez kontrole gidilmesini önerdi. Op. Dr. Mahmut Şenel, “Eğer bir hastada 3-6 ay kadar süren yorgunluk, çabuk yorulma ve halsizlik hali varsa, bu süreç zarfında diyet yapmamasına rağmen, nedeni bilinmeyen bir şekilde 4 ya da 6 kilo vermişse tereddüt etmeden en yakın sağlık merkezine başvurmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cihan

Anahtar Kelimeler:
Kanser BelirtisiHalsizlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.