Engelliler için motosikletiyle Türkiye'yi dolaşıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekebilmek için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında Bayburt'a ulaştı.

Engelliler için motosikletiyle Türkiye'yi dolaşıyor
Bayburt Postası - Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekebilmek için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında Bayburt'a ulaştı.

Serdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Haziran'da çıktığı Türkiye turu kapsamında 55'nci il olarak Bayburt'a ulaştığını, engelliler ve yaşadıkları sorunlar konusunda farkındalık oluşturmak için yollarda olduğunu söyledi.

İki tekerlekli motosikletle engelli bir bireyin bu ülkede yolculuk yapabileceğini de ispatlamak istediğini dile getiren Serdar, "Bu noktada projemizde 10 bin kilometre ve 61 il hedefimiz var. Bu kapsamda gittiğim illerde engellilerin yerelde kaynaklı sorunlarını ve engelli turizminde Türkiye olarak hangi noktadayız, bunun tespitini yapıyoruz" dedi.

Serdar, projede engelli turizminin kendileri için de ayrı bir özelliğinin olduğunu ifade ederek, "Çünkü eğer bu projeyi başarıyla tamamlayabilirsek 1-2 yıl içerisinde bir dünya turu düşünüyorum. Bu kapsamda da 40 ülkede Türkiye'nin tanıtımını yapmayı tasarlıyorum. Bu doğrultuda şu anda 8 bin 218 kilometre yol yaptım ve Bayburt55'inci ilim. Buradan sonra Iğdır'a kadar devam edip 61 ili tamamlayarak Trabzon'a döneceğim" diye konuştu.

Bayburt'ta diğer illerde olduğu gibi bazı engelli bireylerle görüşmeler yaptığını ve kentte bazı araştırmalar yaptığını dile getiren Serdar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayburt'ta aldığım bilgiler doğrultusunda kış sezonunda engellilerin kışın çetin geçmesinden dolayı evlerine kapanmak zorunda kaldıklarını tespit ettik. Bunun dışında halkın daha duyarlı olması gerekiyor bu noktada. Biz engellilere sunulan bir takım haklar var. Bu hakların bir ayrıcalık değil de engelimizden dolayı eşit haklardan yararlanabilmemiz için sunulan bir takım şeyler olduklarını iyi analiz yapabilmek gerekir.

Serdar, Bayburt'un ardından Erzurum oradan da Iğdır'a gidecek.AA 

Anahtar Kelimeler:
EngelliTayfun Serdar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.