‘Engelli’ Fizik Tedavi Ünitesi!

Fizik Tedavi Ünitesi’nde  asansör olmayışı vatandaşları çileden çıkarıyor. Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Fizik Tedavi Ünitesi, engelliler başta olmak üzere yaşlı vatandaşların tepkisine neden oluyor...

‘Engelli’ Fizik Tedavi Ünitesi!

Bayburt Postası - Fizik Tedavi Ünitesi’nde  asansör olmayışı vatandaşları çileden çıkarıyor. Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Fizik Tedavi Ünitesi, engelliler başta olmak üzere yaşlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bayburt Kamu Hastaneler Birliği’ne ait Fizik Tedavi Ünitesi, şikayetlere neden oluyor. Hizmet binasının girişinde engelli rampası bulunmasına rağmen Fizik Tedavi Ünitesi’nin bulunduğu kata inebilmek ise engelli ve yaşlı vatandaşlar için adeta bir çile. 2 katlı binanın bodrum katında yer alan tedavi ünitesinden faydalanmak isteyen bazı vatandaşlar, tedavi için gittikleri birimin aşağı katına inerken birkaç kişinin yardımıyla sedye üzerinde veya engelli sandalyesi ile taşınmak zorunda!

Yaklaşık 5 yıldır hizmet vermesine rağmen yetkililer tarafından çözülemeyen bu problem, vatandaşları mağdur ederken, bazı vatandaşların da Bayburt’u terk etmesine bile sebep oldu.

60 yaşında Bayburt’u terk etmek zorunda kalan Murat Kurdal da bu vatandaşlardan biri. 2011 yılında tedavisi için Bayburt Devlet Hastanesi'ndeki Fizik Tedavi Ünitesi’ne gittiğini söyleyen Kurdal, “Bu hizmetin bodrum katında verildiğini gördüğümde, hizmete eğer merdivenleri inersem ulaşabileceğimi ve buraya engelli rampası gerektiğini söylemiştim. 2012’de aynı yerden hizmet almak için tekrar gittiğimde, hiç bir şeyin değişmediğini gördüm” dedi.

Daha iyi şartlarda tedavi görmek için Bayburt’u terk ettiğini söyleyen Kurdal, “Hastalığımın daha fazla ilerlememesi için, 60 yaşından sonra memleketimden göçmek zorunda kaldım. Sayın valimiz ve yetkililerden bu gibi hususlarda engellilere yardımcı olmasını dilerim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.