EDES projesi tanıtıldı

‘Trafikte Bilgili Ol, Dikkatli Ol’’ adlı proje Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü çok amaçlı salonunda tanıtıldı.

EDES projesi tanıtıldı
Bayburt Postası - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında  Polis Meslek Yüksek Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi ortaklığı ile yürütülecek olan ‘Trafikte Bilgili Ol, Dikkatli Ol’’ adlı proje Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü çok amaçlı salonunda tanıtıldı.

12 ay boyunca devam edecek olan proje hakkında bilgi veren koordinatör Mutlu Adak, projenin bilgilendirme faaliyetleri ile trafik kazalarına bağlı engelliliğin azaltılmasını hedeflediğini belirtti.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik 6 ay boyunca bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri düzenleneceğini belirten  Adak, halka yönelikte Cumhuriyet caddesinde oluşturulacak stantla bilgilendirici materyaller dağıtılacağını ve trafikte duyarlılığı arttırmak için çeşitli drama-gösteri-tiyatro organizasyonları gerçekleştirileceğini söyledi.

Projeyle trafik konusunda tüm vatandaşların bilgilendirilmesini amaçladıklarını ifade eden Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir ise, “Engelli hale gelmeden engelleri birlikte aşalım istiyoruz, trafikte esas olan trafik kurallarını iyi bilme ve yerinde uygulamaktır.Yerinde uygulama aşaması ise iki esasa dayanır, birincisi saygılı olmak, ikincisi de sabırlı olmaktır. Trafikte yer alan herkesin birbirine saygılı olması bir diğerinin hareketine sabır göstermesi gerekmektedir. Aksi kaostur, gerilimdir, problemdir, kazadır. Bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Proje tanıtım toplantısı İş-Kur tarafından düzenlenen büro yönetimi ve sekreterlik kursunu başarıyla bitiren engelli bireylere sertifikalarının Vali Ünlüer tarafından verilmesiyle son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
EDESMutlu AdakTahsin Demir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.