Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü

Bayburt İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü
Bayburt Postası - Hancı, mesajında, bağımlılığın sadece bağımlıyı değil, ailesini, çevresini ve tüm toplumu etkileyen ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anımsatan Hancı, özellikle tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucuyu bırakma oranı çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Hancı, uyuşturucu madde kullanan ve tedavi olmak isteyen kişilerin Bayburt Devlet Hastanesi bünyesindeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniklerine, yakın illerdeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM ) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) başvurabileceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
İlker Hancı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.