Dr. Eser Esen, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı

 Türk Sağlık-Sen Bayburt İl Temsilcisi Dr. Eser Esen, bugün Bayburt Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayını kınadı.

Dr. Eser Esen, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı

Bayburt Postası -  Türk Sağlık-Sen Bayburt İl Temsilcisi Dr. Eser Esen, bugün Bayburt Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayını kınadı. Bayburt Devlet Hastanesi'nde görevli hasta hakları çalışanı Recep Işık'ın iki kişi tarafından darp edildiğini söyleyen Dr. Esen, "Sağlık çalışanı arkadaşımıza acil şifalar dilerken, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. Her zaman destekçisi olacağımızı ve tüm hukuksal sürecin müdahili ve takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna duyururuz" dedi.

Saldırıya uğrayan sağlık çalışanının, vatandaşlara yardım etttiği süreçte saldırıya uğradığını söyleyen Dr. Esen, ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artarak devam ettiğini, sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik sendikalarının talep ettiği caydırıcı bir yasanın çıkmadığını ifade ederek, "Her olaydan sonra yapılan uyarıları dikkate almayıp önlem almakta ihmalkar davrananlar da bu olayın sorumlusudurlar. Hayatından endişe ederek hizmet sunan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve Yitip giden canların vebali onlarında üzerindedir. Hastanelerde; Hekiminden Hemşiresine Ebesinden Teknisyen ve teknikerlerine memurundan hizmetlisine kadar bütün sağlık çalışanların güvenli bir çalışma ortamına hasret bırakılmışlardır" dedi. 

Dr. Esen, her seferinde verilen süslü beyanatların saldıraların önünü kesmeye yetmediğini belirterek, "Her fırsatta insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar. Sağlıkta şiddet sloganlarla veya toplantılarla çözülecek bir iş değildir. Buradan soruyoruz: Bunu anlamak için kaç sağlık personelinin daha darp edilmesi gerekiyor? Verilen süslü beyanatlar bugün Bayburt Devlet Hastanesindeki şiddetin önüne geçememiştir. Sorunlara çözüm olmanın ötesinde, hiçbir derde derman olmayan “Şiddete Sıfır Tolerans' sloganı işe yaramamıştır. Hasta sayısı ile övünen bir bakanlık çalışma şartlarını ve iş yükünü artırmış, sözüm ona hasta hakları ve oluşturulan alo 184şikayet hatları ile çalışanlar, vatandaşa adeta hedef gösterilmiştir" diye konuştu. 

"Türk Sağlık-Sen olarak Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz" diyen Dr. Esen, "Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz. Biz burada hizmet üretmekten çekinir bir hale geldik. Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler. Bunun düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.                                                           
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 3 yıl önce

İnsanların önünü bir oy için açıp her türlü rezilliği yapanlara destek veren siyasi iradeyi kınıyorum. Kimseye gözünün üstünde kaşın var denmiyor. Hemen siyasiye gidip memuru şikayet eden bir zihniyet oluştu. Yersiz bir talepde bulunan dahi savunulur oldu. Bu Tehditlerin en büyük vebali mevcut siyasi iradeye aittir. Bu insanlara çanak tutanda bunlardır.

Avatar
Beşiroğlu 3 yıl önce

Çok ayıp.. yakışmıyor.. ben de kınıyorum..

Avatar
Veli 3 yıl önce

Kurumların ciddiyeti kalmadi