Dr. Aşır: "Gelişen bir hastanemiz var"

Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, hastaneler bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Dr. Aşır: "Gelişen bir hastanemiz var"
Bayburt Postası - Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, hastaneler bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin tam kapasite ile çalıştığını söyleyen Aşır, Bayburt Devlet Hastanesi'nin ise gelişen ve prestij açısından önemli başarılara imza atan bir hastane haline geldiğini söyledi. 

Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği çalışanlarının da katılımıyla basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Dr. Aşır, hastaneler hakkında son durumu değerlendirdi. 

Ağız ve Diş Sağlığı'nın geçmişte tam kapasite ile çalışamadığını ve gelinen noktada sorunsuz bir kurum haline geldiğini söyleyen Aşır, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 15 diş hekimimiz var. 4, 5, 7 hekim olduğu yıllar oldu ama şu anda tam kadro çalışıyor. Hafta sonu ve gece 12.00'ye kadar nöbetlerimiz var. Halkımızın da memnuniyeti söz konusu" dedi.  

"Hemşire ve ebe noktasında açığımız var"

Bayburt Devlet Hastanesi 45-50 arasından değişen bir hekim sayısı ile çalıştığını ve hiç bir bölümde eksiklik hissedilmediğini belirten Dr. Aşır, "Uzman hekim sayımız 45- 50 arası değişiyor. Branşlarımızda eksik hissettiğimiz noktalarda geçici görevlendirmelerle işi çözmeye çalışıyoruz. İlk atama için de başvurumuzu yapıyoruz. Hekim bazında bu böyle. Hemşire ve ebe noktasında biraz açığımız var. Onda da biz her defasında müracaat ediyoruz ama ilimizden 2 yıllık fakülte kazananların bile başka bir ile gidebilmesi ile alakalı olarak gelen arkadaşlarımızın bir çoğu gidebiliyorlar. Bu anlamda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Birazda Radyoloji ve Anestezi teknikeri noktasında noksanımız var ama bunların hiç biri hizmetimizi aksatmıyor. Sadece diğer arkadaşlarımıza biraz yük biniyor. Hizmet aksaması söz konusu değil" diye konuştu.

Kemoterapi ve yeni yoğun bakım ünitesi

Bayburt Devlet Hastanesi'nde tıbbi anlamda bir çok şeyi yapabildiklerini ve hekimlerin başarılı ameliyatlara imza attıklarını söyleyen Aşır, kemoterapi tedavi ünitesi ve yeni yoğun bakım ünitesi gibi açmayı planladıkları çalışmalardan bahsetti.

Aşır, şunları söyledi:  

"Hastanemizde tıbbi anlamda ilimiz çapında yapılacak tüm işlemleri son kolonoskopi ile birlikte yapıyoruz. Lazerle taş kırma ihalesini yaptık. O da gelecek inşallah. Tüm cihazlarımızı yeniliyoruz. Bunda geriye sadece hekim arkadaşlarımızın motive olup cesaretli bir şekilde çalışması kalıyor. Hekimlerimizin bir çoğu başarılı ameliyatlara imza atıyorlar. Yoğun bakım ve palyatif bakım merkezi bölümünü açtık, şuan yine bir yoğun bakım yeri ayarlıyoruz. Çünkü bununa ilgili yer olmadığı için ciddi sevklerimiz oluyor. Bunlar için eski doğumhane kısmında 6 veya 8 yataklık daha yoğun bakım alanı oluşturuyoruz. Tıbbi cihaz alımlarının ihalesini yaptık. 2 ay içerisinde burayı da açacağız. Ayda yaklaşık 35 hasta sevkimiz oluyor. Kemoterapi ünitesi açtık, artık ilimizde kemoterapi verebileceğiz. Çok güzel bir oda yaptık." 

"Prestij amaçlı hizmetlerimiz var"

Bayburt Devlet Hastanesi'nin prestij amaçlı işler de yaptığını belirten Aşır, hastanede saç ekimi yapıldığını, Kadın doğum ünitesinde doğum yapan bayanlara ve bebeklerine yönelik çeşitli hediyeler verdiklerini kaydetti. Gebe Okulu açtıklarını ve hamilelere her türlü hizmeti verdiklerini de akataran Aşır, estetik burun ameliyatlarını gerçekleştirebilmek için yeni bir cihaz alacaklarını kaydetti

Dr. Aşır, hastane bünyesinde tiyatro ve müzik grupları kurduklarını kaydederek, 14 Mart Tıp Bayramı'na sağlıkla alakalı skeçlerde oluşacak bir tiyatro gösterisinin de hazırlığında olduklarını söyledi.  

200 yataklı yeni hastane

200 yataklı hastanenin 2016 yatırım planına alınması için gerekli yazışmaların yapıldığını da hatırlatan Aşır, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun desteğiyle mevcut alanda yeni hastaneyi hayata geçirerek Bayburt'un 50 yıllık sağlık sorununun çözüleceğini kaydetti.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 8 yıl önce

Hastanede birgün denetimi yaparken var mı sıkıntı diye bana sordu.Bende Çocuk doktorunda sıra bulmak sıkıntı ve çok kalabalık dediğimde doktor hanım doğum raporlu
cevabını veren değil mi?
Tam bi komedi

Avatar
Esnaf 8 yıl önce

Sayın sekreter sizinle onların yapılması mümkün degil siz 50 yataklı hastanenin temizliğini yaptıramıyorsunuz bu söylediklerinizimi yapacaksınız boşa maral okuyupta yeni vekile yaranmaya çalışma onlar insan sarrafı olmuşlar sizin neler yapıp neler yapayacağınızı ölçmüştürler metal etme.

Avatar
ibrahim 8 yıl önce

sn genel sekreterim diş hastanemizden çocuklar yararlanamıyor...halen erzuruma ve trabzona götürüyoruz...

Avatar
nazım 8 yıl önce

hastane batmış durumda. daha doktor bulamıyoruz.doktorlar sürekli raporlu.daha çocuk doktorumuz yok.

Avatar
kenan 8 yıl önce

arkadaş bayramda 8 doktora izin verip kaza olduğunda milleti direk gümüşhaneye sevk edip lütfen dikkat köseye sevk eden bir anlayış çıkmış lololo yapıyor onun sucu yok sahipsiz memleket adamlar at koşturuyor gidin hastenenin ambulanslarına bakın 1995 model on defa makam odası yaptıracagınıza bi ambulns alın gelki kimi kime şikayet ediyon

Avatar
kenan 8 yıl önce

site yöneticisi arkadaş efendim teşekkür ediyorum haberle ilgili en güzel haberi siz yapmışınız yeni fark ettim en az doktor bayburtta haberi bunun üzerine ne diyelim siz olayı zaten bitirmişsiniz sayın editör bi memleketin gelişmesi için basın şart lütfen sizin haberleriniz bu memleketi geliştirecek

Avatar
mağdur 8 yıl önce

Hastanedeki bulunan doktorlar sanki tedavi amaçli değilde hastaları azarlamak için ordalar Memleketimize gelen doktorlar zorunlu hizmet için burdalar onun acısını vatandaştan çıkarıyor hastaya hastalığı hakkında bilgi verilmiyor bence mimari kısımdan ziyade hasta gerekli hizmeti almalı

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Siz bırakın masal okumayı neyin ne olduğunu vatandaş biliyor.Kadın doğum-Çoçuk ve ortopedide ki doktor sıkıntısını unutmadık.Şükür şimdi Şemmi hoca ile ortopedi halledildi ama diğerleri ?