Çay saatini şaşırmayın

Ramazan ayı içinde hem iftar sonrası hem de sahurda en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay hakkında uzmanlar uyarıyor.

Çay saatini şaşırmayın
Bayburt Postası - Ramazan ayı içinde hem iftar sonrası hem de sahurda en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay hakkında uzmanlar uyarıyor. Çayın idrar söktürücü etkisi olduğunu belirten uzmanlara göre, yemekle birlikte tüketilen çayın vücudu susuz bırakıyor. Özellikle sahurda sıvı ihtiyacını gidermek için bol miktarda içilen çayın vücudu susuz bıraktığını belirten uzmanlar iftar sonrası istenildiği kadar çay içilebileceğini fakat sahurda bunu sınırlamak gerektiği belirtiliyor.

Birçok ailede yaygın olarak iftarda ve sahurda yemekle birlikte tüketilen çay yerine suyun tercih edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Vücudunuza su depolamak isterken, su kaybıyla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanında iftar ya da sahurda da yemekle birlikte çay içilmemeli. Yemekle birlikte çay içilmesi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda demir emilimini etkileyebiliyor. Demir, kan yapımında önemli bir mineraldir. Bu nedenle çayın da iftarda yemekle birlikte değil, en az yemekten 45 dakika sonra içilmesi gerekiyor. İftar ve sahur arasında bol sıvı tüketilmesi gerekiyor. Az yağlı ayran, su, kalp ve tansiyon rahatsızlığı yoksa maden suyu, az şekerli komposto, hoşaf içilmeli. Hazır meyve suları yerine de taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli.” şeklinde uyarıda bulunuyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.