Bunları yaparak bünyenizi güçlendirebilirsiniz

Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hakkında bilgiler verdi.

Bunları yaparak bünyenizi güçlendirebilirsiniz
Dr. Sinan Akkurt, dengesiz beslenme, radyasyon, stres, alkol, hareketsizlik gibi etkenlerin bağışıklık sistemini güçsüz düşürdüğünü söyledi. Akkurt, asansör yerine merdiven tercih etmek, cep telefonuna kulaklık takmak gibi çok basit ve pratik önlemlerle bu durumun önlenebilineceğini belirtti.

Bağışıklık sistemi zayıf düştüğünde, normalde hastalık oluşturmayacak en basit zararlı organizmanın bile ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirten Akkurt, “Öncelikle yaşam şeklimiz ve beslenme alışkanlıklarımıza bakarak bağışıklık sistemimizi nelerin yorduğunu tespit etmek gerekmektedir. Birçok basit önlem alarak, toplamda sağlığımız için büyük ve önemli bir adım atmış olabiliriz. Örneğin saç kurutma makinesi yerine saçımızı doğal olarak kurumaya bırakmak, yoğurdu evde mayalamak, asansör yerine merdiven tercih etmek, karanlıkta uyumak, cep telefonuna kulaklık takmak gibi çok basit ve pratik önlemler alabiliriz. Bunlar bize küçük çabalar gibi görünse de, bağışıklık sistemimizi yoran ne kadar çok unsuru azaltabilirsek kendimize o kadar iyilik yapmış oluruz." şeklinde konuştu.

Şeker tüketimini 'neredeyse hiç'e indirerek bağışıklık sisteminin daha güçlü olabileceğini söyleyen Akkurt, şu önerilerde bulundu: “İster ev işi yapın, ister oyun oynayın, ister yürüyüş ama hiçbir gününüzü hareketsiz geçirmeyin. Sigara, alkol, stres ve abur cuburlardan uzak durun. Günlük iki litre su için. Fast food ürünler yerine renkli sebze, meyve tüketin.”

Radyasyonun ve hava kirliliğinin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini açıklayan Akkurt, “Radyasyonu tamamen hayatımızdan çıkaramayız belki ama en azından telefonu kulaklıkla kullanabilir, mikrodalga fırından sonsuza dek vazgeçebiliriz. Bulaşık, çamaşır makinalarına çalışırken yaklaşmamak, saç kurutma makinasını aralıklı kullanmak, kablolu İnternet'i tercih etmek de bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Ayrıca elimizden geldiğince trafiğin yoğun olduğu şehir merkezlerinden, üretimin yoğun olduğu sanayi bölgelerinden uzak yerlerde oturalım. Hafta sonlarını kapalı AVM'ler yerine hava yağmurlu da olsa açık havada geçirmeye özen gösterelim.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Cihan



Anahtar Kelimeler:
BeslenmeStresSağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.