Bayburt’ta ‘özel hastane’ girişimi

Erzurumlu Faruk Daşkın isimli vatandaş Bayburt’ta özel hastane açacaklarını söyledi.

Bayburt’ta ‘özel hastane’ girişimi
Bayburt Postası - Erzurumlu işadamı Faruk Daşkın, Bayburt'ta özel hastane açabilmek yer arıyor. Bayburt’ta tam teşekküllü özel tıp merkezi açacaklarını açıklayan işadamı Faruk Daşkın, yer aradıklarını söyledi. Daşkın, yaptığı açıklamada, Bayburt ile birlikte Gümüşhane’deki hasta potansiyelinin 140 bin üzerinde bulunduğunu ve çevre illere sevk edilen hasta sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt merkezli olarak Gümüşhane ilimizde dahil ortalama 140 bin hasta potansiyelli bir bölgede özel hastane hizmeti vermek istiyoruz. Bu nedenle Bayburt için özel bir hastanenin hayal olmadığını vurgulamak isterim” dedi.

Hastaneyi tam teşekküllü düşündüklerini  ve zaman içerisinde her ihtiyaca cevap verebilecek konuma gelecek bir şekilde Bayburt halkının hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Daşkın, yer konusunda bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Daşkın, şuana kadar 2 ayrı yerle görüşme yaptıklarını ve henüz sonuca varamadıklarını belirterek, 1 hafta içerisinde yer konusunu çözüp hastane için girişimlerin başlayacağını sözlerine ekledi.

“Anlaşmayı yaptık gerisi gelmedi”


Konuyla ilgili yaptığımız araştırmada işadamı Faruk Daşkın’ın yer konusunda görüşme yaptığı ismini vermek istemeyen yer sahibi, kendisiyle her konuda anlaşıldığını fakat bir sonuca gidilmediğini söyledi.

Kira bedelinde her türlü kolaylığın kendisine sağlandığını belirten yer sahibi, “Bizimle görüşme yapan arkadaşın Erzurum ve Erzincan’da girişimlerde bulunduğunu ve sonuç alamadığını öğrendik. Bizimle de yer ve fiyat konusunda anlaşma yaptı ama sonu gelmedi. Biz de memleketimize böyle bir hastanenin kazandırılmasına mutlu olurduk” dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruda, sadece 5 il için özel hastaneye ihtiyaç duyulduğu açıklanmıştı. Açıklamada, 2014 yılı için aralarında Bayburt'un da yer aldığı 7 ilde ise yeni tıp merkezi açılması ve buna göre kadro tahsisi yapılacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı'nın bu duyurusuna göre özel hastaneye ihtiyaç duyulan 5 ilin dışında kalan Bayburt'ta özel tıp merkezi kurmak için hazırlıklara başladığını açıklayan işadamı Faruk Daşkın'ın bu girişimi şaşkınlıkla karşılandı.

İlgili haber: Kimsenin haberi yok, bakanlığın bile!



Anahtar Kelimeler:
Faruk Daşkınözel Hastane