Bayburt'ta eski hastane salgın için yetersiz mi kalıyor?

Bayburt'ta koronavirüs vaka sayısı artmaya devam ediyor.

Bayburt'ta eski hastane salgın için yetersiz mi kalıyor?

Bayburt Postası - Artış bu oranda devam ederse, salgın için ayrılan eski hastanenin yetersiz kalacağı ve yeni devlet hastanesinin de Covid-19 hastalarına hizmet vermeye başlayacağı üzerinde duruluyor.

Bayburt’ta günlük pozitif vaka sayıları 90’lı sayıları gördü! Geçtiğimiz haftalarda günlük pozitif vaka sayıları 60'larda seyrederken, bir iki gündür bu sayı 90'larda çıkıyor. Koronavrirüs salgınında üçüncü dalga olarak değerlendirilen ve ülke genelinde pik yapan salgın Bayburt'ta da tehlikesini gün geçtikçe artırıyor.

Sadece koronavirüs hastalarına ayrılan eski devlet hastanesinin şuan için tamamı dolmuş durumda. Hastanede servislerde 70 kişinin tedavisi sürerken, yoğun bakımda ise 6'sı entübeli 8 hasta bulunuyor. Bayburt genelinde ise bine yakın hastanın salgınla mücadele ettiği biliniyor.

Tek tomografi cihazı ile olmuyor!

Öte yandan, tek tomografi cihazının bulunduğu eski devlet hastanesinde yaşanan yoğunluk dolayısıyla, covitli hastaların tomografi çekilmek için yeni devlet hastanesine taşındığı öğrenildi.  Vaka sayılarındaki artış bu hızla devam ederse, yeni hastanenin de koronavirüs hastaları için kapılarını açacağı tahmin ediliyor.   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mıhtar 3 yıl önce

Bayburt nüfus 90.000 X 1000 = 90.000.000 Türkiyenin nüfusu
Bayburt poztf vaka 90 X 1000= 90.000 Türkiye ortalamasının 1,5 katı
Çok şükür geniş geniş oturmamıza rağmen yine Türkiye'de birinciliği kimseye kaptırmadık.

Avatar
Omer 3 yıl önce

Gecensene bu zamanlar dunyada ve komsularimizda corona var, bir tek Turkiye’de yok diye manser atip milleti kandiran medya. Geldigimiz noktaya bak dunya 2. Siyiz hindistan’dan sonra.