Başkan Polat: ''Engelli dostu bir şehir olduk''

Belediye  Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma adına yapılan çalışmalarla birçok ilin önünde olduğunu ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamalarını daha rahat sürdürebilmeleri konusunda gerçekleştirdiğimiz hizmetler, halkımızın büyük teveccühünü kazanırken, şehrimizi de engelliler adına ideal bir şehir ve engelli dostu bir kent olmasını sağladı” dedi...

Başkan Polat: ''Engelli dostu bir şehir olduk''

Bayburt Postası - Belediye  Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma adına yapılan çalışmalarla birçok ilin önünde olduğunu ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamalarını daha rahat sürdürebilmeleri konusunda gerçekleştirdiğimiz hizmetler, halkımızın büyük teveccühünü kazanırken, şehrimizi de engelliler adına ideal bir şehir ve engelli dostu bir kent olmasını sağladı” dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Belediye Başkanı Polat, engelliler konusunda toplumsal duyarlılığın artırılmasının önemine dikkat çekerek, hep birlikte engelsiz bir şehir için çalıştıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Polat, “Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak belediye olarak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır” dedi.

"Engelli dostu bir şehir olduk"

Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoşgörünün ne oranda var olduğunu, o toplumun engellilere sağladığı imkânlarla ölçüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde özellikle son 10 yılda engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaları gıptayla izliyoruz. Biz de Bayburt Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma adına yaptığımız çalışmalarla birçok ilin önündeyiz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamalarını daha rahat sürdürebilmeleri konusunda gerçekleştirdiğimiz hizmetler, halkımızın büyük teveccühünü kazanırken, şehrimizi de engelliler adına ideal bir şehir ve engelli dostu bir kent olmasını sağladı. Kaldırım ve yol çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı da göz önünde bulundurarak onların hayatını kolaylaştırmayı sağladık. Şehrimizde ilk defa kabartma yön levhası ve hissedilebilir yüzey uygulamalarını devreye soktuk. Halk minibüslerinde engelli rampalarını şart koştuk. Yine yaptığımız yatırımlarda engelli kardeşlerimizi göz ardı etmedik. Bu nedenle; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmelerini sağlamak ve daha güzel yarınlar sunmak adına bugüne kadar yapılan iyileştirme çalışmaları, bundan sonrada artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşünceler ile bütün engelli kardeşlerimin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’ içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.