Bakanlık açıkladı: Bayburt için başvuran olmadı

Sağlık Bakanlığı aralarında Bayburt’un da yer aldığı 12 il ile ilgili özel sağlık kuruluşu hak sahipliği sonuç ilanını açıkladı.

Bakanlık açıkladı: Bayburt için başvuran olmadı
Bayburt Postası - Bayburt, tıp merkezi açılacak illerin dışında kaldı. Sağlık Bakanlığı özel sağlık kuruluşu hak sahipliği sonuç ilanını açıkladı.

Bakanlığın 2014 yılı içinde illerde yeni özel sağlık kuruluşu açılması ve uygun olan illerde kadro tahsisi yapılması ile ilgili planlama ilanına göre 5 ilde özel hastane açılması, 7 ilde A tipi tıp merkezi açılması ilan edilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan planlamaya göre, tıp merkezinin kurulacağı iller Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli olduğu belirtilirken, Ağrı, Hakkari, Kars, Sivas ve Tokat'a birer özel hastane açılacağı bildirilmişti.

Aralarında Bayburt’un da yer aldığı 12 il ile ilgili başvuru sonuçları bakanlık tarafından bugün açıklandı. 

2014 yılı planlama ilanı kapsamında açılacak özel sağlık kuruluşu başvuru şartları ile hak sahipliğinin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslara göre yapılan başvurular bakanlık tarafından değerlendirmeye alındı.

Birden fazla başvurunun olduğu 8 ilde hak sahipliğinin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi yapılırken, tek başvurunun yapıldığı 2 ilde ise hak sahibi doğrudan belirlendi. Buna göre özel hastane için ilan edilen 5 ilin tamamına talip çıkarken, tıp merkezi için ilan edilen 7 ilden 2’sine tek bir başvuru dahi yapılmadı. Bu iller Bayburt ve Ardahan oldu. 

Bakanlık tarafından ilan edilen sonuçlara göre 5 ilde özel hastane ve 5 ilde de A tipi tıp merkezi açma hak sahiplerinin listesi şöyle:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sıla bayburtlu 10 yıl önce

kandırın milleti bakalım ne olacak zaten gelen vurdu giden vurda yetim bayburtum benim

Avatar
süleyman bayburtlu 10 yıl önce

yediniz bayburtumu yediniz yazıklar olsun gelişmez tabi basvuru yapılmamış kim sahip çıkar bizim bayburtumuza kim...

Avatar
atom69 10 yıl önce

Olsun müzemiz var ya! yetmez mi? Hem Avrupa ödüllü daha ne olacak tı?
Gülerim ağlanacak halimize... Anlayan anladı dostlar vede yarenler Allah'ın selamı hak edenlerin üzerine olsun.