1. Bayburt Engelliler Şenliği

Türkiye Beyaz Derneği  Bayburt Şubesi tarafından organize edilen “1. Bayburt Engelliler Şenliği” kapsamında “Eğitim Her Engeli Aşar” tanıtım toplantısı yapıldı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, günün şartlarını daha da olgunlaştırarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak önlemlerin alınmasının ve onları hayata katmanın önemine dikkat çekti.

1. Bayburt Engelliler Şenliği

İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ve Bayburt Valisi Kerem AlTürkiye Beyaz Derneği  Bayburt Şubesi tarafından organize edilen “1. Bayburt Engelliler Şenliği” kapsamında “Eğitim Her Engeli Aşar” tanıtım toplantısı yapıldı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, günün şartlarını daha da olgunlaştırarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak önlemlerin alınmasının ve onları hayata katmanın önemine dikkat çekti.

Kendisinin de görme engelli olduğunu hatırlatarak hayatından örnekler vererek, engelli ve özürlü insanların da birçok problemle karşılaştığını kaydetti. Ayva, yapılan çeşitli projelerle engellilerin hayata kazandırılarak devlet görevlerinde en üst seviyeye kadar gelebildiklerinin vurguladı.

Serhat KılıçTürkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç ise yaptığı konuşmada, başta Bayburt Valisi Kerem Al olmak üzere Belediye Başkanı ve Bayburt’un tüm mülki amirlerinin kendilerine çok büyük katkıları olduğunu belirterek, “2010 yılı içerisinde Bayburt’ta engellilerin eğitimi konusunda düzeyli çalışmalar yapılmıştır. Çalışmalar kapsamında çok sayıda aile ziyaret edilmiş, ailelerimizin çocuklarını resmi kurumlarda eğitim almaları konusunda eğitebilmiş ve eğitim hayatına katılmaları sağlanmıştır. Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi olarak gönüllü 100 üniversite öğrencisiyle engelli envanteri oluşturup bu çalışmayla Bayburt’umuzun engelli profilini oluşturmak,  sosyo-kültürel, coğrafi ve ekonomik nedenlere göre engelli  istatistiğini çıkarmaktır”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belediye Başkanı H. Ali Polat,  “Engelli veya engelsiz kendi elimizde olan bir şey değildir. Var olan her şey insanının mutluluğu için tahsis edilmiştir. Bizim de Belediye olarak engellisi veya engelsiziyle insan hayatını kolaylaştırmak görevimiz. İnsanın nasıl mutlu olduğunu bilmek için öncelikle onun hayatına girmek lazım. insan ne istiyorsa o yönde çalışmak lazım. Bizim   kültürümüz insanı yaşat ki, devlet yücelsin diyor. Biz de adımlarımızı bu minval üzere atmaya gayret ediyoruz. Engelli kardeşlerimize de bugüne kadar belediye olarak hizmet etmeye gayret ettik. Herkes elinden geldiğince bu hizmete koşmalı” diye konuştu.

Engellilere uygulanan standartlar o toplumun uygarlık göstergesi olduğunu dile getiren Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada, bu tür faaliyetlerin engelli vatandaşların hayata daha çok bağlı kalmalarını ve insan onuruna yakışır bir hayata kavuşmaları açısından önemli olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vali Al konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu itibarla engellileri ötekileştirmeden bizleştirmenin yollarını aramak zorundayız. Şunu önemle söylemeliyim ki devletimiz son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çok önemli adımlar atmıştır. Bu durum Bayburt’umuza da yansımıştır. Bayburt’ta 254 vatandaşımız evlerinde bakım görmekte, bir kısım vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın engelliler fonundan destek görmekte. 4 Trilyon bedeli bulan bir ihaleyle Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ilk adımını attık. Ümit ediyorum ki, engelli vatandaşlarımızın hayatında, topluma daha çok kaynaşmalarına vesile olacak bir merkez olacaktır. Bu anlamlı programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Çiftçi tarafından “Eğitim Her Engeli Aşar” sunumu yapıldı. Daha sonra Özel Kılıç Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi öğrenciler tarafından birbirinden güzel gösteriler sergilendi.

Şölen kapsamında akşam programında ise Kapalı Spor Salonunda Orhan Haklamaz rüzgarı vardı. BAYSİAD’ın katkıları ile düzenlenen gecede sanatçı Orhan Hakalmaz, izleyenlere çok özel bir gece yaşattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.