TBMM kürsüsünden hayırseverlere teşekkür

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü münasebetiyle Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek TBMM'de gündem dışı konuşma yaptı.

TBMM kürsüsünden hayırseverlere teşekkür
Bayburt Postası - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü münasebetiyle Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek TBMM'de gündem dışı konuşma yaptı.

Özbek, Kop Savunması ve 1918 yılında Bayburt'ta yaşanan olaylara değindiği konuşmasında, Bayburt'a hizmet eden ve destek sunan isimleri de unutmadı. Özbek, Bayburt'a huzurevi kazandıran işadamı Fahrettin Evsen, Bayburt Üniversitesi'ne bina kazandıran merhum Kazım Erdem, Demirözü'ne yaptığı yardımlarla bilinen işadamı Mustafa Köseoğlu, Baksı Müzesi Kurucusu Hüsamettin Koçan ve Bayburt'a eğitim ve spor alanlarında verdiği destekle bilinen Abdurrahman Şentürk'e özel teşekkür etti. 

Özbek, mecliste yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:



"Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum"


"Yıl 1918, Anadolu'nun büyük bölümü düşman işgali altında, o tarihte Bayburt ise Rus işgali altında. Rusya'dan destek gören Ermeniler bölgede türlü mezalimlere imza atmaktadırlar. Halk yoksul ve perişan vaziyette, düşmana karşı koyacak silah olmadığı gibi yiyecek ekmeğe dahi muhtaç, ancak tek kalan yüreklerdeki bağımsızlık arzusu... O arzu ki, çetin direnişler neticesinde düşmanı topraklarımızdan atan güç ve kudret olmuştur. "İkinci Plevne" diye Mareşal Fevzi Çakmak tarafından nitelendirilen Kop mücadelesidir. O gün vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum, ruhlara şad olsun.

Hayırsever işadamlarına teşekkür

"Dün vatan savunmasını yapanların torunları bugün farklı şekilde Bayburt hizmetlerini sürdürmektedirler. Bayburt'ta ilk huzurevini yapan hayırsever iş adamı Fahrettin Evsen'e, Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandıran hayırsever iş adamı merhum Kazım Erdem'e, Demirözü ilçemize yurtlar, okullar yapan ve üniversitemizin yeni kampüsüne cami kazandıracak olan hayırsever iş adamı Mustafa Köseoğlu'na, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Bayburt Baksı Müzesinin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü alan Prof.Dr. Hüsamettin Koçan Hocamıza, Bayburt'a imam-hatip okulu, yurt, cami kazandıracak olan, her yıl binlerce Bayburtlu öğrencimize burs veren ve aynı zamanda Bayburtspor'umuza verdiği destekten dolayı Abdurrahman Şentürk ve buradan isimlerini sayamadığım Bayburt'a hizmet etmiş tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum."

Yönetim, futbolcular ve taraftara teşekkür

"Bilindiği üzere, Bayburt'umuz yıllar sonra tekrar profesyonel lige çıkmış, gerek ligde gerekse Türkiye Kupası'nda çok iyi mücadeleler vermiştir. Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmış ve bir üst tura çıkma mücadelesini final havasında Fenerbahçe'yle oynamıştır. Bayburtlulara bu heyecanı yaşatan Bayburtspor'umuzun yönetimine, teknik heyetine, futbolculara ve tüm taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. 24'üncü dönem Bayburt, Türkiye Büyük Millet Meclisinde sadece tek milletvekilliyle temsil edildi. Tek milletvekili olarak hem Bayburt'a en iyi hizmeti götürme hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde şehrimi en güzel şekilde temsil etme çabası içerisinde oldum. İnşallah, 25'inci dönemde Bayburt 2 milletvekiliyle temsil edilecektir. Bundan dolayı beni tek vekil olarak destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükûmetimize, siz değerli milletvekillerime, AK PARTİ il teşkilatına, belediye başkanlarıma, sivil toplum örgütlerime çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bu yasa huzurlu bir şekilde çıkacaktır. Tabii, daha verimli konuşma yapacaktık ama maalesef iki buçuk saattir muhalefet partisi milletvekillerinin hepsi engellemek için gayret gösteriyorlar. İnşallah, yarın kurtuluş programında daha geniş bir şekilde Bayburtlu hemşehrilerimizle düşüncelerimizi paylaşacağız. Ben tekrar sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
son olur 9 yıl önce

TBMM çatısı altında inşallah son konuşman olur.

Avatar
asbybrt 9 yıl önce

Bayburt milletvekilleri mecliste sadece Bayburt hakkında konuşuyor (1-2 defa) diğer ülke meseleleri ve güncel olaylarla ilgili sizin hiç mi fikriniz yok.....

Avatar
Mazlum 9 yıl önce

Yüce Allah'ın adaleti tecelli ettiğinde ismimi hatırla. Size hakkım asla helal değil. Sebebi ise bana verdiğiniz zararlar.

Avatar
Ozan 9 yıl önce

Bünyamin beye haksızlık yapılıyor. Sessiz sedasız, gösterişsiz, samimi bir şekilde 4 yıldır gayret göstermiştir. Devam etsin veya etmesin, mutlaka artıları ve eksileri ile diğer vekillerle karşılaştırılacaktır. Artılarının ağır basacağına eminim.

Avatar
bayburt halkı @Ozan 9 yıl önce

3 yıl önce Bayburt halkı tren için 19 bin imza verdi sn özbek bu imza sahiplerini hiçe saydı
ve tren g.haneye kaydı,yeter artık.

Avatar
Zahitli 9 yıl önce

Bünyamin bey o kadar çalışmış ki mecliste uyuya kalmış "BİR DOST"

Avatar
AKLISELİM 9 yıl önce

ABDURRAHİM KARAKOÇ DERKİ


Sılada sılasız kaldım;
Suyum garip, aşım garip.
Ben kendime gurbet oldum;
İçim garip, dışım garip.

Bayram diye insem düze,
Düşman olur astar yüze.
Kattım geceyi gündüze;
Uykum garip, düşüm garip.

Temmuzda üşür gezerim,
Zemheride akar terim;
Dört mevsimde derbederim..
Yazım garip, kışım garip.

Felek bir gün rahat koymaz;
Çağırsam kaderim duymaz.
Ayağım aklıma uymaz..
Gövdem garip, başım garip.

Parasız kesem suç olur.
Acıkıp yesem suç olur.
Sözüm var, desem suç olur.
Dilim garip, dişim garip.

Ben bu devre nerden geldim..
Kırk parçayı bire böldüm.
Bugün doğdum, dünden öldüm..
Vaktim garip, yaşım garip.

Koştum hakikat ardına,
Yandım ayrılık derdine,
Git, bak, ölüler yurduna;
Kabrim garip, taşım garip.