Öztürk’ten ülkücü gençlere nasihat

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Bayburt Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti.

Öztürk’ten ülkücü gençlere nasihat
Bayburt Postası - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Bayburt Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Beraberinde MHP Erzurum İl Başkanı Zekayi Kaya ile birlikte Bayburt Ülkü Ocakları’nı ziyaret eden Öztürk’ü, ocak başkanı Oğuzhan Okutmuş ve ocak yönetimi karşıladı. Vekil Öztürk, kendisini karşılayan gençlerle kısa süre sohbet etti ve bir konuşma yaptı. 

Yaptığı konuşmada geçmişte kendisinin de Ülkü Ocakları’nda görevlerde bulunduğunu söyleyen Öztürk, “Biz sizin yaşınızdayken bizde hakim olan kanaat şuydu, kendimizi kurtarıcı görürdük. Türkiye tehlikede, biz kurtaracağız. Bu lafta kalmıyordu, esbaba icabet ediyordu" dedi.

"Ülkücülük bir ceket değil, giydiğiniz zaman Ülkücü olamazsınız" diyen Öztürk, kendisinin 63 yaşında olduğunu ve hala ülkücü olmaya çalıştığını vurgulayarak, "Gözünüzü korkutmasın, ülkücülük bir ceket değil, öyle giydiğiniz zaman ülkücü olamazsınız. O bir anlayış, o bir yaşayış, o bir tavır, o bir inanç, o bir kararlılık. İnsanı insan yapan ne kadar haslet varsa onun içerisindedir. Bazen yeteneksizler, ülkücülüğü kendisinde var olanlara göre tarif ederler. Bu ülkücülükten nasip almadığının ifadesidir. İslam’ın çeşmesinden içer ülkücü. Türklüğün gururuyla yaşar ülkücü. Şimdi bu iki yerden kana kana içen bir insan kendisine neyi yakıştırmaz ki? Bir ahlak abidesi olarak ortaya çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

“Millet bizi ilk anda kavga sahnesinde gördü”

Konuşmasında 1980 dönemlerine de değinen Öztürk, “Millet bizi ilk anda kavga sahnesinde gördü. Vatan tehlikede, millet bütünlüğü bozuluyor. O günün dünyasında iki kutup var. Bir kutup başı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, bir kutup başı Amerika. Dünya’yı paylaşmışlar ama bir cephe ülkesi var. Türkiye coğrafi olarak iki blokun da kendisine katmak istediği bir ülke. Böyle bir ortamda biz ortaya çıktık.  Belki de bu şanssızlığımız. Milleti biz o tehlikeden kurtardık" dedi.

"Türkiye’de Türkeş'in komandolarını geçemedik"

Ülkücülerin şanlı mücadelesinin tarihte yer aldığını söyleyen Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tarih bunu yazdı. Rus generaller bile kitaplarına yazdılar. Diyor ki; 'eğer biz sıcak denizlere inebilseydik kominizm çökmeyecekti. Sıcak denizlere inemedik, Türkiye’yi geçemedik. Türkiye’de Türkeş'in komandolarını geçemedik.' Bu hareket kominizm denen belayı Asya bozkırlarına gömmüş bir harekettir. Sonra döndük siyasete bir taraftan bakıyoruz. Dedik ki milleti kurtaracak yapı ve fıtrata sahibiz, milleti, idare edelim. Millet bizi o kavga sahnesinde tanıdı ya, hep kendileri tehlikede olacak, birileri kurtaracak. ‘Amansız orda kalın’ dediler. Şimdi bizi meydanlara çekmeye çalışanların niyetlerinin altında bu yatıyor. Biz iktidar olmak istiyoruz. Ağabeyleriniz yeri geldiğinde bilek konuşması gerektiğinde bileklerini konuşturdular. Gelecek yüzyıllara yetecek kadar bir ispatı vücut yaptılar. Şimdi diyoruz ki ülkücünün yüreği ve ondan güç alan aklı bu milleti idare etmeye de muktedirdir."

Aydıntepe'yi ziyaret etti

MHP'li vekil Öztürk, sabah saatlerinde geldiği Bayburt’ta Aydıntepe'yi de ziyaret etti. 1 Haziran 2014 tarihinde yapılacak seçimler dolayısıyla teşkilat çalışmalarını takip eden Öztürk, ilçede partililerle görüştü. Aydıntepe'deki temaslarının ardından Bayburt Ülkü Ocakları'na geçen Öztürk, daha sonra Erzurum'a gitmek üzere Bayburt'tan ayrıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.