Özbek'ten samimi açıklamalar

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kanal A televizyonunda yayınlanan 'Vekilim' adlı programa konuk oldu...

Özbek'ten samimi açıklamalar
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kanal A'da yayınlanan 'Vekilim' adlı programa konuk oldu.

Kanal A ekranlarında İrfan Söyler ve Halil Taş’ın katkıları ile hazırlanan ve milletvekillerini bütün yönleriyle ekrandan yansıtmaya çalışan programın konuğu Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’ti.

Özbek, siyasette görev aldığı mevkileri, milletvekilliği dönemini ve geleceğe dair planlarını anlattı. 2015 seçimlerinde yeniden aday adayı olacağını açıklayan Özbek, "Aday olup seçilebilirsek bir dört yıl daha Bayburt’umuza hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Özbek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Siyasete üniversite yıllarında başladım. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte, partimizde göreve başladım. Doğrusu milletvekilliğini düşünmüyordum. Kader bizi 2006’da il başkanlığına sürükledi. İl başkanı olarak da 5 yıl görev yaptıktan sonra milletvekili oldum. Siyasi hayatta, birazda kader sizi sürüklüyor. Partimde yönetici, il başkanı ve milletvekili olarak görev yapmış olmaktan çok mutluyum. Büyük bir davanın, büyük bir hizmet yarışının bir parçası olmaktan dolayı ülkem, şehrim ve kendim adıma mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum."

"Bir gün Bayburt'tasın, diğer gün İstanbul'da"

"Siyasette zaman çok hızlı akıyor. Daha önce ticaretle uğraşıyordum. Aileme zaman ayırabiliyordum. Siyasete girdikten sonra aile olayı bir kenarda kaldı. Siyasete girdiğimde oğlum bir yaşındaydı, şimdi liseye gidiyor. Oğlumun nasıl büyüdüğünü bilmiyorum. Aileden maalesef uzaklaşıyorsunuz. Sadece ben değil tüm siyasetçiler böyledir. Gecesini, gündüzünü milletine hizmet etmek için harcarlar. Bir gün Bayburt’tasın, ertesi gün İstanbul’da veya yurt dışındasın. Hayat seni bir şekilde hizmet için sürüklüyor."



"12 aday arasından benim ismim açıklandı"

"Siyasi Partiler Kanunu’na göre milletvekili olmanın yolları değişiktir. Şu an ki duruma bakıldığında milletvekili olabilmek için genel merkezin onayından geçmek gerekiyor. 2011 yılına kadar partiye vefa duygusuyla hizmet etmişim. O dönem 12 aday adayı vardı. Sonuçta benim ismim açıklandı. Vekil değerlendirilmesi yapılırken siyasetteki geçmişe de bakılıyor. Nasıl bir il başkanlığı veya yöneticilik yapmışsın? Herhangi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmış mısın? Teşkilatta gerçekleştirdiklerimiz milletvekilliğine taşıdı."

"Maaşımızı milletle birlikte harcıyoruz"


"Öncelikle bu iş bir meslek değil. Çünkü dönemlik seçiliyorsun. Zengin olma yeri ise hiç değil. Vekil maaşları kamuoyunda çok konuşulur. Vekil maaşı ile hayatı idame ettirmek ve geçim sağlamak çok zordur. Türkiye’deki durumu sizler de biliyorsunuz. Misafiriniz gelir, memleketinden hastan gelir, ziyaretçin gelir, düğünler olur, her saat başka bir program. Bizim bir ek bütçemiz yok. Anlayacağınız maaşı milletle birlikte harcıyoruz. Siyasetçi dediğin zaman genel kanı ‘malı götüren’, yani para kazanmaya çalışan şeklinde bir algı oluşuyor. Bunlar nefisle ve karakterle ilgili bir şey."

"Bayburt için 3 hedefim vardı"


"Buraya (meclise) geldiğinizde işleyişin farklı olduğunu görüyorsunuz. Ben milletvekili olduğumda ilk işlerimden biri vekil sayımızı birden ikiye çıkarmak için uğraşmak olmuştu. Anayasa Mahkemesine giderek iptal olmuş bir yasayı tekrar gündeme getirmenin zorluğunu burada gördüm. Benim gibi Anadolu milletvekillerinin uğraşı özellikle kendi illeridir. Grup başkanları daha çok yasama ile ilgili işlerle uğraşırlar. Ama bizim gibi küçük iller, Anadolu milletvekilleri kendi illerine yatırım götürebilmek için uğraş içindedirler. Ben aday olduğumda üç hedefim vardı. Yayla turizmini gerçekleştirebilir miyiz Bayburt’ta? Üniversiteyi geliştirebilir miyiz? Bir de tarım ve hayvancılık... Yayla turizmi ile ilgili ciddi anlamda çalışma yapıyoruz. Bayburt'un da dahil olduğu Yeşil Yol Projesi ile tabiat güzelliklerimizi insanların hizmetine açmak için çalışmalar yapıyoruz. Bayburt’a tarım alanında ciddi katkılar yaptık. Üniversite bizim için olmazsa olmazlarımız arasındadır. Göç veren bir vilayette dışardan gelen öğrencinin hem ekonomik hem de sosyal anlamda şehrimize verdiği katkıdan dolayı çok önemli."

Siyasette unutamadığı anıları 


Özbek, programda unutamadığı hatıralarını da anlattı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vesilesiyle Bayburt’ta eski bir evde yaşayan ve şimdi her ikisi de rahmetli olmuş yaşlı ve hasta Mevlüt Zavut ile 15 yıldır tek başına baktığı 45 yaşındaki engelli kızı Emine Zavut’un 2012 yılında sıcak bir ortama kavuşturulması olayını unutamadığını ve bu olayın yaşamını çok etkilediğini belirtti. Seçmenlerden ilginç gelen bir talebi olup olmadığı sorusuna ise Özbek, ayrılmak isteyen bir çiftin hikâyesini anlattı ve çiftin boşanmasına engel olduğunu söyledi.

2015 seçimlerinde yeniden aday olacağını ve Bayburt'a 4 yıl daha hizmet etmek istediğini belirten Özbek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz Bayburt’u çok seviyoruz. Bayburt ismini duyduğumuzda değişik bir haz alırız. Herhangi bir yerde Bayburt’tan bahsedilecekse onu sabırsızlıkla bekleriz. Güzel ve vatanına, milletine bağlı bir şehrimiz var. Bugüne kadar Bayburt’umuzdan devlet düşmanı, millet düşmanı çıkmamıştır. Gezi eylemlerinde eylem olmayan tek il Bayburt’tur. Kadirşinas bir insanı vardır. Küçüktür, göç veren bir şehirdir ama bundan sonra insanımız göç vermeden daha refah içinde yaşayacaktır. Ben ve benden önceki vekillerimizin Bayburt’a çok büyük emekleri olmuştur. Bundan dolayı da önceki vekillerimize teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar çalıştık, yaptık... Bundan sonra da çalışmaya gayret edeceğiz. Önümüzde 2015 seçimleri var. Aday olup seçilebilirsek bir dört yıl daha Bayburt’umuza hizmet etmek istiyoruz. Ben Bayburt’a, Bayburtlulara sevgilerimi ve saygılarımı, özellikle Avrupa’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza muhabbetlerimi sunmak istiyorum. Bizi ağırladığınız için de sizlere teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir 9 yıl önce

Sayin vekil...
Okudum..doğru şeyler var elbet...size ulaşmak ne mümkün...ama sen bu defa bize geliyon...hayat ne garip dimi.. Bir 4 yil, yetmedi biraz daha.. hakkiniz var canim..

Avatar
tuncay yanık 9 yıl önce

HADİ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Avatar
hakan can 9 yıl önce

neden istemiyesin ki bayburt ta özbek cumhuriyetini kurdunuz bir daha seçilirsen bayburtta krallığını ilan edersin olur biter işte...

Avatar
prf dr gökmen budak-ankara 9 yıl önce

icraatında başarı oranı %25,gümüşhana m.vekilleri ise.%80 nedenmi,yatırımlar ortada

Avatar
Ozan 9 yıl önce

Seçimle gelen Vekil yani seçilen muhtar, belediye başkanı oda başkanı, vekil, bakan, başbakan seçildiği andan itibaren devletten maaş almamalıdır. Nasıl ki Yüce Allah ın seçtiği Peygamberimiz maaş almamış olması ve "sizden bir ücret istemiyorum" emri gereği seçilenlerde görev süresince 1 kuruş bile devletten maaş almamalıdır.

Avatar
singah 9 yıl önce

Cok hizmet ettin ya yine git

Avatar
69000 9 yıl önce

allah aşkına yeter bırak herşeyi tadında beceremedin kabul et bayburt için ne yaptın bana sölermisin gözle görülebilir hayret içinde bırakacak ne yaptın mecliste cıkıp ne konuştun bayburt haklarını savundunmu senin yerine savunanlar var hep başka ilin başka millet vekili savunurken nerde bünyamin özbek diye mecliste bağırıyorlar sende çok iyi biliyosun bunu eğer bırazcık şu milleti düşünüyorsan bırak git

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

allah seversen daha olma ya bırak git ne olursun gitte işe yarayan faydalı biri gelsin kaçyıldır ordasın kaç defa şu meclis kürsüsüne çıkıp konuştun bana sölermi acaba ?