Özbek’ten çok sert açıklamalar!

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Hizmet Hareketi'nin Bayburt Koordinatörü Ayhan Işık’ı hedef aldı. Özbek, Ayhan Işık’ın ‘‘Başbakan hırsız, çocuklarını Amerika’da okuttu" şeklinde iftiralar attığını belirterek, “O insanı Bayburt’ta tutmayın. Tuttuğunuz müddetçe AK Parti’den size fayda yok” dedi.

 Özbek’ten çok sert açıklamalar!
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Hizmet Hareketi'nin Bayburt Koordinatörü Ayhan Işık’ı hedef aldı. Özbek, Ayhan Işık’ın ‘‘Başbakan hırsız, çocuklarını Amerika’da okuttu" şeklinde iftiralar attığını belirterek, “O insanı Bayburt’ta tutmayın. Tuttuğunuz müddetçe AK Parti’den size fayda yok” dedi.

AK Parti teşkilatları ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye gündemini alt üst eden 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşanan tartışmalar ile ilgili konuşan Özbek, çok sert açıklamalarda bulundu. Özbek, 3 gündür Bayburt’ta olduğunu ve gazetelerini kesen, dershanelerinden öğrencilerini almak isteyen partilileri kararlarından vazgeçirmek için uğraştığını, buna rağmen ismini vermediği Hizmet Hareketi'nin Bayburt Koordinatörü Ayhan Işık tarafından Başbakan’a twitter hesabından iftiralar atıldığını belirterek, “Başbakanımıza, partimize sahip çıkacağız, bu millete sahip çıkacağız ama gerekli şeyleri de yapacağız. Kendi üzerime düşen o insanlara karşı her şeyi yapacağım. Gazetelerini okumayacağım, televizyonlarına bakmayacağım, ben daha dershanelerine ve kolejlerine çocuklarımı göndermeyeceğim. Milli eğitime giremeyen öğretmenler bugün kolejde ders veriyorlar. O kolejin yerini biz verdik ama o insanlar diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan hırsız.’ Belki bizim içimizde Hizmet'e gönül vermiş insanlar bana kızıyordurlar, arkadaşlar bana kızmasınlar, gitsin Hizmet'in Bayburt abisine ‘terbiyesizlik etme, bir Müslüman bir Müslüman’a iftira atmaz' desinler" diye konuştu.

Beyzade Düğün salonunda gerçekleşen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, Belediye Başkan adayı Mete Memiş ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Özbek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Bu millet, bu oyunu yutmadı”

“Aslında konu hep son 10-15 günlük konuşmalar oluyor. Partide, evde, dışarıda, her yerde maalesef gündemdeki konu. Milletimiz bunun ne için yapıldığını zaten biliyor. Bu olaylardan sonra sayın başbakanımızın gittiği her yerdeki karşılamalar, bu milletin sevgi gösterisi, Pakistan, Ankara ve İstanbul’daki karşılanması ve bu hafta Manisa mitingine baktığımız zaman bu millet bu oyunu yutmadığını gösteriyor. İnşallah bundan sonra da yutmayacak.”

“Bayburt’ta kimse bize bir leke dahi atamaz”

“Bakın biz 2002 yılından bugüne kadar 2 milyar liradan fazla Bayburt’a hizmet getirdik. 11 yıldır AK Parti iktidarımızda dahi şu arkadaşımız ve ya şu başkan milletvekili, il başkanı herhangi bir işi maddi anlamda bir işin peşine koştuğunu duyan var mı acaba? Şükürler olsun bırakın bu işlerin peşine koşmayı dedikodusu dahi çıkmamıştır. Yollar yapıldı, okullar yapıldı. Müteahhitlerin kim olduğunu bile bilmiyoruz. Bilen varsa söylesin. Bayburt’ta biz bunu başardık ve hepte övündük. Şükürler olsun iktidarımız boyunca bize kimse bir leke dahi atamaz. Ki mazlumların, milletin, kimsesizlerin, tüm dünya Müslümanlarının liderine bu isnatları yakıştırmak, atmak gerçekten büyük haksızlık. Yazıktır, günahtır.”

“İftiralar kardeş dediğimiz yerden”

“Mayıs ayından bu yana 100 milyar dolar kaybımız oldu. Gecesini gündüzünü bu millete harcayan bu insana bu iftiraların atılması hangi dinde, hangi inançta vardır onu bilmiyorum. Yıllardır yolsuzluk yapılıyor diyen başka siyasi partiler vardı. Aslında kendilerini okuyordular. Ama bu dedikoduları, bu iftiraların kardeş dediğimiz yerden gelmesi bizi üzen başka bir taraftır. Bakın 28 Şubat’ta benim babam mütevelli heyetindeydi. Bir gün dükkandayım, baktım ki dükkan bodrumunda besmele, Ayetel Kürsi, Saidi Nursi’nin güzel sözleri levha şeklinde orda duruyorlar. Babama sordum niye buradalar diye. Dedi ki yurdu denetime gelecekler Milli eğitimden de onları sakladık. İrticacı yaftası vurup yurdu kapatmak istiyorlar. Fethullah hoca efendi 28 Şubat’tan dolayı Amerika’ya gitmek zorunda kaldı. İnanan insanların 28 Şubat’ta ne çektiğini hepimiz biliyoruz. Bizim liderimiz bir şiir okudu diye maalesef içeri girip hapislerde yattı. Biz bunları yaşadık. Peki Tayyip Erdoğan gitti, başbakanlığı bıraktı. Zannediyorlar mı İslam’a, Kuran’a, eğitime hizmet eden herkes bu şekilde rahat hareket edeceklerini acaba düşünüyorlar mı? Ben bugün vekilim yarın değilim ama hizmetler devam edecek, acaba CHP geldiğinde hizmetlerinize devam edin, gazetelerinizi büyütün, televizyonlarınızı ve Türkçe olimpiyatlarını yapın mı diyecek, buna inanan var mı?”

“Kötü insanları ayıklasınlar”

“Birlik ve beraberlik olmak zorunluluğumuz var. Aynı ailede AK Parti’de siyaset yapan ve Hizmet'e gönül veren insanlar var. Hizmet'e gönül vermiş insanları AK Parti’ye oy vermeyeceksin baskısı kurmaya gerek yok. Onlar sonuna kadar AK Parti’ye oy verecekler. Biz Hizmet'e gönül vermiş insanlar kardeşliğimize devam edeceğiz. Ama bu hizmetin içinde maalesef kötü insanlar var. Ülkeyi karıştırmak ve başbakanın gitmesini isteyen kötü insanlar var. Kötü insanları da kendileri ayıklasınlar.”

“Fethullah hoca nerede şuan?”

“3 gündür ben buradayım. Bu arkadaşlarla görüşüp kötü sözlerden kaçınalım diyorum. Biz böyle yaptıkça bakıyoruz Bayburt’taki Hizmet'in abisi dediğimiz kişi tweetler atıyor ‘Başbakan hırsız, çocuklarını Amerika’da okuttu’ diye. Peki buradaki hizmetin abisine söylüyorum. 28 Şubat’tan dolayı mam hatiplerin önü kapandığından dolayı, başörtülü öğrencileri üniversitelere almadıysalar bu Recep Tayyip Erdoğan’ın mı suçu, yoksa buna sebep olanların mı? Başka bir şey, 28 Şubat’tan dolayı Fethullah hoca Amerika’ya gitmek zorunda kaldı. Şuan 28 Şubat var mı, yok. 2 yıl önce benim başbakanım ‘Artık hasret bitsin, ülkene geri dön’ dedi. Peki Fethullah hoca nerde şuan? Tweet atıyorsun düşünmeden. Başbakan’ın çocuklarının Amerika’da okuması suç, Fethullah hoca efendinin Amerika’da kalması suç değil, yok böyle bir şey.”

“Yolsuzluk yapan kimsenin arkasında değiliz”


“Savcılık tarafından hükümetimize yönelik birde şu var. Diyorlar ya ‘yolsuzlukların üzerini kapatalım mı?’ Kim yolsuzluk yaptıysa onun hesabını yargıda verecek. Biz yolsuzluk yapan kimsenin arkasında değiliz. Yine Bayburt’ta hiç kurbanı görmeden birilerine kurban parası veriyoruz. Biz öğrenci bursları veriyoruz. Biz himmet yapıyoruz. Buradaki arkadaşların çoğu bunu yapmıştır. Bir tanesinin makbuzunu bulup getirebilirler mi? Ben inanıyorum sana ve veriyorum. Bana makbuz vermiyorsun. Öğrenciye gidiyor diyorsun eyvallah. Peki ben bu işlemi yaptığım zaman ben yolsuzluk yapıyorum. Halk bankası genel müdürü evinde bulunan para için ‘Ben İmam Hatip yaptıracağım’ diyor. Diyor ki hani kaydın peki sen topladığın zaman kaydın var mı?”

“Yumuşattıkça hırsızlık damgasıyla üzerimize geliyorlar”

“3 gündür yine Bayburt yerlinde bizim arkadaşlara gazetelerini kesmeyin, dershanelerine çocuklarınızı gönderin şeklinde şeyler söylüyoruz. Biz ortamı yumuşatmaya çalıştıkça onlar hırsızlık damgasıyla üzerimize geliyorlar. Müslüman’a yakışır mı arkadaşlar. Bakın Bayburt Mili Eğitim ilk 20’inin içerisinde. Bu sene Ankara’dan bu tarafa Bayburt birinci. Milli eğitimde büyük başarı elde ettik biz. Ve gece okulları bu başarıyı elde etti. Bunlardan insanlar rahatsız olur mu? Bedava eğitim. Bayburt’taki okulların çoğu kolejlerden daha kaliteli eğitim veriyor. Dershaneleri kapatalım dedik. Bunu kapatırken de oradaki öğretmenleri de milli eğitime alacağız dedik. Dershaneleri de etüt merkezleri yapalım dedik. Özel okula çevirelim dedik. Sağlıktaki gibi milli eğitimde de devrim yapmak istiyoruz. Ama dershane daha iyi. Dershanecilerle oturuldu, konuşuldu. Ne oldu bir ayda.”

“Başbakan bilmiyor, Emre Uslu biliyor”

“Hakan Şükür’ü niye istifa ettirdiniz? Emre Uslu diye bir gazeteci var. Biz savcılık ne istiyor bilmiyoruz. Emre Uslu tweet atıyor: ‘Erdoğan Bayraktar’ın oğlundan bir şey çıkmaz.’ Ve bunu hakim, başsavcı, Adalet Bakanı, Başbakan bilmiyor suçun ne olduğunu ama gazeteci biliyor. 2 gün sonra bakıyoruz, diğer bakan çocukları içeri alınıyor, Erdoğan Bayraktar’ın oğlu ve o ekip dışarı çıkıyor. 14 ay önce başlayan bir soruşturma 6 ay önce bitiyordu arkadaşlar. Niye bugüne bekledi? 3 tane ayrı ayrı soruşturmayı getirip birleştirdiler, kaos oluşturuyorlar. Buna insafsızlık denir. Resmen askeriyeden bir darbe yapamadılar. Bu millet her seçimde Erdoğan’a destek veriyor. Dış güçler bize bir şey yapamıyor. En iyisi İslamiyet’ten bu yana Müslümanlar’a zararı kardeş kavgaları vermiştir. Bunu yapmaya çalışıyorlar.”

“Gazetelerini okumayacağım, televizyonlarına bakmayacağım”

“100 milyar dolarlık İran’la yapılan ticaretten dolayı Halk Bank üzerinden para transferi olmuş. Halk Bankası ve devlet para kazanmış, kara para aklıyor diyorlar. Her gün bazı televizyonlarda kötü propaganda yapıyorlar. O yüzden başbakanımıza, partimize sahip çıkacağız, bu millete sahip çıkacağız ama gerekli şeyleri de yapacağız. Kendi üzerime düşen o insanlara karşı her şeyi yapacağım. Gazetelerini okumayacağım, televizyonlarına bakmayacağım, ben daha dershanelerine ve kolejlerine çocuklarımı göndermeyeceğim. Benim milli eğitimimdeki sınıflarım o kolejlerde daha kaliteli eğitim veriyor. Milli eğitime giremeyen öğretmenler bugün kolejde ders veriyorlar.  O kolejin yerini biz verdik ama o insanlar diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan hırsız.’ Belki bizim içimizde Hizmet'e gönül vermiş insanlar bana kızıyordular, arkadaşlar bana kızmasınlar, gitsin Hizmet'in Bayburt abisine ‘terbiyesizlik etme, bir Müslüman bir Müslüman’a iftira atmaz” desinler. Şimdi biz seçime gireceğiz ya, bunlar ses çıkaramazlar diye düşünüyorlar.”

“O insanı Bayburt’ta tutmayın”

“Üç gün bunun çalışmasını yaptım ama akıllanmadılar. Bundan sonra onlar bildiğini, bizde bildiğimizi yapacağız. Kötü insanları onlar da içlerinden atacak, biz de atacağız. Bu davaya, Kuran’a, imana hizmet edenlerle bizim alıp veremediğimiz bir şey yok. başımızın taçlarıdır, lütfen kendi içlerindeki insanları ayıklasınlar, o insanı da Bayburt’ta tutmayın. Tuttuğunuz müddetçe AK Parti’den siz fayda yok diyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara 10 yıl önce

O insanı Bayburt'ta tutmayın. tuttuğunuz müddetçe ak partiden size fayda yok diyen birinden milletvekili olabilir mi? Bayburt Bayburt olali bu kadar olmamıştı! Kullanılan lisana bakar misiniz? O adami tutmayin ne demek? O adamin suc duyurusunda bulunmasi gerekir. Ben olsam yapardim.

Avatar
Kara 10 yıl önce

Ak partiden size fayda yok derken ne demek istiyorsunuz ey vekil... Ben milletim, sen vekilimsin, ben soruyorum sen söyle bakayim... Sen benim verdigim vergilerle bana hizmet etmek zorunda olan devletin yada hükumetin sirf senin politik polemiklerin yüzünden bana hizmet etmeyecegini nasil söylersin? Bu nasil bir ifade? Bu nasil bir bakış açısı? Bayburt gibi nezih bir şehre milletvekili olacak insanin agzindan cikani kulagi duyacak. edep yahu edep..

Avatar
Hasan K. 10 yıl önce

Şimdiye kadar vekilliğinden ne fayda gördü Bayburt? Başbakanımızı Allah başımızdan eksik etmesin, onun hatırı için kimi koysaydı kazanacaktı. Verilen oyların zerresi sana verilmedi, bunu çok iyi bil.

Avatar
Hüsnü Bozkır 10 yıl önce

2 milyar dolarlık yatırımlar nelerdir, paylaşabilir mi acaba? Çok merak ediyoruz..

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

sayın vekile tekrar başarılar diler, mecliste bayburt için daha fazla ter dökmesini beklerim.

Avatar
mehdi.g.başı-ankara 10 yıl önce

ankaradan g.haneye hızlı trenle 4.5 saat,te gelinecek,ya bayburtlular,a münibüsle servis yapılır,veyahut otelde kalınır,sabah ola hayrola,sn vekil,e başarılar dileriz.
g.hane-kelkit-trebolu "tren derneğini tabrik ederiz.mehdi.g.başı-ank

Avatar
baycaan 10 yıl önce

niye bavulcu mehmet baransu herşeyi herkesten önce bildiği zaman böyle tepki götermediniz.

Avatar
bayburtlular 10 yıl önce

tren projesine bayburtun dahil edilmesi,tek bir şartla olur,nasıl,bayburttan bir heyet
oluşacak(tren için 17000bin imzalı dosyayı)sn başbakana verilecek,ayrıca meşhur
bayburt ketesi hediye edilecek,güzel bir gelişme olur.
ata sözü:hırsızlığa gitsen bile "aşk ile git başarılı olunur,derler,ata sözü,temsilde hata
olmaz,sn vekil öncü olma zamanı değilmi,?,g.hane belediye başkanı mhp.li olmasına
rağmen başardı.lütfen