Özbek: “İkiletmeden istifa ederim“

‘Bayburt formülü’nde kilit isim olan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Özbek: “İkiletmeden istifa ederim“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açacak ‘Bayburt formülü’nde kilit isim olan Bayburt’un tek milletvekili AK Partili Bünyamin Özbek, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu...

İşte o açıklamalar:

"Ben arzuluyorum, keşke böyle bir şey olsa”

“Üst düzeyde Sayın Başbakanımızın veya Sayın Cumhurbaşkanımızın ne düşündüğünü bilmiyoruz. Bu sebeple fazla yorum yapma pozisyonunda değilim. Ama böyle bir şey olursa Türkiye açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. Bayburt’tan bir başbakanın çıkması ülkemiz, memleketimiz için önemli bir olaydır. 9 ay da olsa Bayburt milletvekilinin başbakanlık yapması önemli. Şahsımla ilgili de gerçekten bir onurdur. Hem partimizin, hem de Türkiye’nin siyasetinin önünü açma yönünde şahsım açısından büyük onur olur. Ben arzuluyorum, keşke böyle bir şey olsa.”

“Bu onur bana ölene kadar yeter”

“Belki de siyasette en büyük kazanım bu olacaktır. Mesela 2003’e baktığımız zaman Mervan Gül (Siirt milletvekili) halen unutulmuş değil. Biri ikiletmeden anında istifa ederim, hiç düşünmeden. Milletvekili olmadan özel hayatımızı nasıl idame ettiriyorsak bundan sonra da öyle idame ettiririz.”

“İşime gücüme dönerim”

“2011’e kadar ticaretle uğraşıyordum, yine işime gücüme dönerim. 2011’de aday olduğumdan beri aslında bu konuşulan bir konu. Bugünkü bir olay değil, birden karşıma gelmiş değil. Seçildiğimde ‘En değerli milletvekili’ diye basında yakıştırmalar oldu. Ama onun hemen arkasından ‘Öldüğü takdirde Bayburt’ta seçime gidilecek’ diyorlar, ben de ‘Bari bunu söylemeyin’ diyorum.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EREN 10 yıl önce

Sayın vekilim.tebrik ederim zaten sanada o yakışır.biz her zaman devletimizin bekası için çalıştık ve hep öyle düşündük.devletimize olan görev ne zaman bize gelse onu mevki ve makam gözetmeden feda eder aksi halini söz konusu bile etmeyiz.sayın vekilim var ol sağ ol.

Avatar
Nafizi (Beşiroğlu) 10 yıl önce

Arkasından takla attın en deni bir şöhretin ;
Düştü takken, çıktı cascavlak o kel mahiyetin !

Mehmet Akif
***
AK Parti milletvekili Bünyamin Özbek, “2011’de Meclis’e geldiğim günden beri istifaya hazırım. Cumhurbaşkanı sıfatıyla aday olabiliyorsa, daha erken istifa ederim. Bu onur bana ölene kadar yeter” dedi. (Hürriyet Net Sayfası)

Sen bu sözlerinle kendini değil, hasbel kader sana nasip olan bu emaneti ve yine sana itimad edip, güven duyan, seçmenin olan hemşehrilerini ve hatta inanmazsın bizleri de öldürdün..!

inanmazsın ama öyle Bünyamin Özbek, evet bizleri de öldürüyorsun vire;

bilmem anlatabildim mi ..!
***

Avatar
Abbas 10 yıl önce

Sayın vekilim istifanız doğru ve yerinde bir karar olur, geç bile kaldınız....

Avatar
Vatandas 10 yıl önce

Sayin vekil secildigin gunden beri mecliste bekledigini itiraf ediyorsun. Zaten bir is yaptiginda yok. Bayburtlular ve turkiye seni bunca yillik gorev surende; birincisi basbakanla ayni karede goruntulenmek icin çabalarken, ikinciside bu cumhurbaskanligi secimleriyle ilgili ortaya cikan soylentilerden dolayi tanidi ve gordu. Şimdide cikmis seve seve istifa ederim diyerek hizmetine devam ediyorsun. Istifa etmen bizi hicmi hic uzmez aksine sevindirir ama hic degilse secmenine olan vefa borcunu odemen icin cikip bayburt caddelerine Bayburtlunun fikirini ve gonlunu al.

Avatar
Gürbüz 10 yıl önce

Bırak bu şark kurnazlıklarını. Sen bundan sonra mecliste zaten olmayacaksın.

Avatar
Mehmed 10 yıl önce

Bu onur Bayburt için bulunmaz bir nimet

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

onur ve sen iki ayrı dünya,
ne olur erken gitte gör bakalım neymiş rüya,
yalan dolan seni kurtaracak sandın güya,
mahşerde kullar yakana yapıştığında görürsün neresi anya neresi konya.

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Aslında bu yakıştırmalar Sayın Cumhurbaşkanının tarafsızlığını zedelemektedir. Cumhurbaşkanları seçildiği ve yemin töreninin ardından görevi devredeceği saate kadar bağımsızdır ve başkomutandır. Onun için böyle söylemler ile Cumhurbaşkanının şimdiki görevine gölge düşürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı partili değildir. Partisi kalbinde saklıdır. Aday olmasa dahi devir teslim sonunda istediği partiye üye olabilir. Bana göre gönlünde siyaset dahi olsa ve de bizim vekil istifa etse dahi bağımsız aday olmalıdır. Bağımsız seçilir ve Hükümet görevi tevdi edilir ve TBMM ona güvenoyu verebilir.