"Milliyetçi Hareket, son sözünü söylemedi"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt İl Başkanı M.Suat Karapınar, bir basın bildirisi yayınladı. Son günlerde yaşanan “iki dil” tartışmalarının yer aldığı Türkiye gündemini değerlendiren Karapınar, Türkiye'nin tek dil, tek bayrak ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik projelerin, milletten ve MHP'den onay almayacağını savundu.

M.Suat KarapınarMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt İl Başkanı M.Suat Karapınar, bir basın bildirisi yayınladı. Son günlerde yaşanan “iki dil” tartışmalarının yer aldığı Türkiye gündemini değerlendiren Karapınar, Türkiye'nin tek dil, tek bayrak ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik projelerin, milletten ve MHP'den onay almayacağını savundu.

Türkiye gündemi ve Bayburt gündemi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Karapınar, özerklik talebi anlamına gelen “ayrı bayrak”, “ayrı ordu” tartışmalarının ardından “iki dil” isteklerine, bağımsızlık talebinin ekleneceğini ifade etti.

 

Son günlerde yaşananların, Türk Milletinin içine etnik köken ayrılığına dayalı fitne soktuğunu ve çatışma ortamı hazırladığını vurgulayan Karapınar, “Türkiye’nin ve Türk Milletinin birliğini, kardeşlik ruhunu, huzurunu ve güvenliğini hedef alan hain tahrikler son dönemde bilinçli ve planlı bir şekilde hız kazanmıştır ve yayılmıştır. Bunların amacı bin yıldır bir arada kardeşçe yaşayan Türk Milletinin içine etnik köken, dil ve mezhep ayrılığına dayalı fitne sokmak ve çatışma ortamının şartlarını hazırlamaktır. İçinden geçtiğimiz bu tehlikeli süreçte herkes Türkiye’nin kaderi üzerinde alçakça oynanmak istenen bu oyunları görmeli ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket etmelidir. İmralı ve BDP’nin ayrı bayrak, ayrı ordu ve iki dil isteklerine her gün bir yenisi ekleniyor. Habur sınırında, PKK açılımıyla başlayan süreçte, bölücülerin taleplerinin ardı ve arkası kesilmiyor. Diyarbakır’da yapılan ‘Demokratik Özerklik Toplum Kongresi’nde Türkiye sınırları içinde Demokratik Özerk Kürdistan’ın yani ayrı bir Kürt devletinin ilanı yapılıyor. Başbakan Erdoğan ise suskun. Ülke bölünmeye giderken Başbakan, bu durumla ilgili duymuyor, görmüyor ve konuşmuyor.” dedi.

“Türk Milleti, çaresiz değildir.”

Türkiye’nin fakirliğine, etnik köken, dil, din ve mezhep temelinde ayrıştırılmasına, bölünmesine MHP’nin sonuna kadar direneceğini ifade eden Karapınar, “Türk Milleti çaresiz değildir, Türkiye sahipsiz değildir. Türkiye’nin kuruluşundan 87 yıl sonra bölünmesi ve parçalanmasının tarihi süreçte kaçınılmaz bir sonuç olduğunu düşünenler varsa, onlara söyleyeceğimiz tek söz şudur; Tarih henüz nihai hükmünü vermemiş, Büyük Türk Milleti ve bu vatanını ve milleti karşılıksız seven Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylememiştir.” dedi. 

“30 bine yakın vatandaş, icralık olmuştur.”

Bayburt gündemine de değinen Karapınar, Bayburtlu vatandaşların borç batağına düştüğünü ve 30 bine yakın vatandaşın icralık olduğuna dikkat çekerek, yazılı açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Yerelde ve genelde insanlarımız borç batağına düşmüş ve cinnet derecesine gelmiştir. Bayburt’ta yaşayan insanların, 2002 yılında bankalara olan borcu 5 milyon TL iken, bu rakam 2010 yılında 130 milyon TL’ye kadar çıkmıştır. 30 bine yakın Bayburtlu vatandaş icralık olmuştur. Çiftçilik ve üretim bitme noktasındadır. İnsanımız zekât verirken şimdi zekât alır duruma düşmüştür. Belediyemizin ve milletvekillerimizin, yapamadıkları hizmetleri yapmış gibi göstermeleri onları kurtarmayacaktır. Hizmet yapmasak bile bu halk bize oy verecek diye düşünen siyasileri, Bayburtlu şaşırtacaktır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.