“Kişilere değil, anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Teşkilatında yapılan basın açıklAmasında, “Kişilere değil, yapılacak anayasa değişikliklerine hayır diyoruz” denildi.

“Kişilere değil, anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyoruz”
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Demokrat Parti Bayburt İl Başkanı Metin İpek ve Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt eski İl Başkanı Süleyman Burç ortak bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Teşkilatında yapılan basın açıklamasında, “Kişilere değil, yapılacak anayasa değişikliğine hayır diyoruz” denildi. 

16 Nisan’da yapılacak referandumla oylanacak maddeler hakkında görüşlere yer verilen açıkla şöyle:   

“Bayburtlu hemşerilerimiz 16 Nisan’da yapılacak referandumda; kişilere değil, yapılacak anayasa değişikliklerine hayır diyoruz! 

 Seçeceğiniz Cumhurbaşkanı kim olursa olsun;

-Partili Cumhurbaşkanı olacak. Hem devletin, hem partisinin başında bulunacak. (Madde 18)

-Bakanları, bütün üst düzey kamu yöneticilerini, Anayasa Mahkemesi üyelerini, rektörleri tek başına atayacak, görevden alacak (Madde 8-10)

-Tek başına savaş ilan edebilecek, uluslararası antlaşmaları yapabilecek. (Madde 8)

-Ülkenin idari yapısını değiştirebilecek. İsterse illeri birleştirecek, eyaletler oluşturabilecek. (Madde 10)

- Partili Cumhurbaşkanı; dilediği sayıda yardımcı seçebilecek, dilediğine vekâletini verebilecek, dilerse “18 yaşında ve ilkokul mezunu” birisini bile vekili yapabilecek. Vekil olan yardımcı, tüm yetkileri kullanabilecek. (Madde 7-8-10)

- Anayasa değişikliği ile yetkileri budanacak olan TBMM’ne milletvekili seçilme yaşı 18’e düşecek, milletvekili sayısı 550’den, 600’e çıkacak. (Madde 2-3)

- Partili Cumhurbaşkanı Yargıyı belirleyecek. Bu durumda kendisinin, yardımcılarının ve bakanların denetlenmeleri, yargılanmaları, fiilen ömür boyu imkânsız olacak. (Madde 9-16)

Yukarıda saydığımız  bütün yetkilerin,  her hangi bir kişiye verilmesine razı olunur mu?  Hayır.

Unutmayın, dün birilerini kandırarak devletin makamlarına sızanlar olduğu gibi, yarın bu yetkileri tek başına eline alabilecek kişi, hepimizi kandırmış bir kişi  olursa sonuç ne olur? Ne İslam’da, ne Türklük’de, ne de gelişmiş devletlerde  kararları bir kişi vermez.
 
Yapılmak istenen anayasa değişikliği ile “çift başlılığın kalkacağı ve böylece terörün biteceği, enflasyonun düşeceği, işsizliğin azalacağı” söylemleri doğru değildir. Çünkü, bu anayasa değişiklik teklifi içerisinde bu konularda herhangi bir çözüm önerisi ve madde değişikliği yoktur. Verilen vaatler tamamen aldatmacadır. Bunları söyleyenler, her yetkiye sahip oldukları halde “bugüne kadar niçin yapamadıklarına” bahane aramaktadırlar.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk’ün bizler emaneti cumhuriyetimize sahip çıkmak için, bizlere tek adam rejimini dayatan, bu anayasa değişikliğine hayır diyoruz. Kimin ne dediğine bakmadan, hür iradenizle kararınızı vereceğinize inanıyoruz ve sizleri hayır demeye davet ediyoruz.

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun ülkemize ve Türk - İslam Alemi’ne hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarafsiz 7 yıl önce

bayburt cehalette ve geri kalmislikta turkiyenin afganistanidir.
koskoca valilerin, rektorlerin, agir ceza hakimlerinin ak parti il baskani karsisinda ayaga kalkip ceket ilikledigi bir turiye icin gidin kosa kosa evet oyu atin.
koskoca turkiyede 15 yilda yapilmis bir tane sanayi tesisi yok.
bol bol duble yol var, onlari da yandas muteahhitler zengin olsun diye yaptirdilar.
yakinda asfaltlari ve betonlari kemirmeye baslarsiniz.
her millet hak edildigi gibi yonetilir.
bayburt aynen boyle devam et.

Misafir Avatar
GURBETÇİ 7 yıl önce @tarafsiz

AZ BİLE DEMİŞSİNİZ O KADAR ŞİKAYET EDİLİYORDU MEMNUN DEĞİLDİ İNSANLARIN ÇOĞU SONUÇTA REKOR EVET BU ŞEHİRDEN ÇIKTI YANİ EVET VERİLMESİNE KARŞI OLDUĞUM İÇİN DEĞİL AMA SAYIN CUMHURBAŞKANI MEMLEKETİNDE BİLE BU KADAR DESTEK GÖRMEDİ BAYBURT GERİ KALDIĞI HALDE HİZMET BİLE ALMADIĞI HALDE REKOR OY VERDİ BU DURUMUN Bİ AÇIKLAMASI YOK ASLINDA BAYBURTN NEDEN GERİ KALDIĞINI DA GÖSTEREN EN NET TABLO FAZLA YORUMA GEREK YOK KEŞKE BAYBURTLU BİRAZ SORGULAYICI OLSA BELKİ BU ŞEHİR BİRAZ DEĞİŞİR AMA KAFA DEĞİŞMEDEN YATIRIM DA GELMEZ HİZMET DE KALIN SAĞLICAKLA

Beğenmedim! (1)
Avatar
metin 7 yıl önce

sizler ne kadar bu vatanı sevdiğinizi gösterdiniz bir sürü menfaat çıkarcının oy kullandığı akp nin uydusuna vatan elden gitse bile uyanlara lanet olsun sağolun varolun güzel insanlar

Avatar
ahmet 7 yıl önce

chp ile aynı karede olduğundan eleştirenler, daha 2 yıl önce ekmelettin ihsanoğlu için chp ile yanyana gelindiği düşünüldüğünde Süleyman Beye hakaret edenlerin lafı tersine işlemiştir. Süleyman Bey bu tepkileri alacağını bile bile doğru karar verdiği için tebrik ediyorum. Haklılığı zamanla ortaya çıkacaktır.

Avatar
Hüseyin TEKİN 7 yıl önce

Chp il başkanı yanına iki kukla başkanı almış güya basın açıklaması yapıyor körler sağırlar birbirini ağırlar vahbe bayburtta yıllardır ülkücu camianın abisi diye bilinen süleyman burç yine menderes dedinmi ağlayan metin ipek kendinizi ne hale düşürdünüz yeter artık battıkca batıyorsunuz liderlerinizin kemikleri sızlamadımi gerçi bayburtta unutulmuşlugun göz yaşları nın karesini servilemişsiniz küçülmeyin artık

Misafir Avatar
gerçekten bayburtlu 7 yıl önce @Hüseyin TEKİN

siz kimi neyle itham ediyorsunuz asıl batan sen ve senin gibiler adamlar eyalet sistemini getireceklerini açıktan söylüyorlar sen burada milleti aşağılamaya çalışıyorsun eleştiri hakkın olması hakaret etme rahatlığını vermez akp yi sevebilirsin ama chpyi düşman gibi gösteremezsin evet veren gibi hayır veren de bu ülkenin insanıdır

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sansür 7 yıl önce

Sayın site yetkilisi hakaret içermeyen güzel bir mesaj yazmıştım bu resimdeki dalton kardeşler için sorarım şimdi sana neden yayınlamadın ???
Süleymannnnn koltuk gidince ona kim koltuk verirse onun üzerine oturmaya pek meraklı çıktı Ülkü'nün yüz karası ..,
İpek Metin sanada yazıklar olsun eski genel başkanın bile dogruyu gördü sen hala tarih olmuş bir partinin peşinden koşturuyorsun...
Birde Menderes'i asan CHP li birisiyle aynı karede yer alıyorsunya artık sizi Allah'a havale ediyorum...!

Avatar
Hicabi yıldırım 7 yıl önce

Hey gidi Süleyman Burç...
Aba koleji kapandığında kapısına gidip de mührü okşadığın gibi bu sefer de yine Pensilvanyadaki sapık hocandan talimat mı geldi de CHP İl Başkanıyla basın toplantısı yapıyorsun,
Bayburt için artık sen bir utançsın Süleyman Hoca!
Ne hırs varmış sende, ne inatmışsın ki, hırsın ve inadın devletimizin beka sorununun önüne geçiyor,
Şunu da bil ki; Bu yaptığının rezillik hayır cephesine zerre kadar fayda vermez, seni orada gören zaten hayır vermez, sadece ülkücü camiayı Bayburdu lekeledin,
Zorumuza da o gidiyor...

Misafir Avatar
HAKKI 7 yıl önce @Hicabi yıldırım

SİZDE ONLARIN HER İSTEDİKLERİNİ YAPMADINIZ MI. NE İSTEDİLERDE VERMEDİK, YAPMADIK BEN Mİ DEDİM. BESLEDİNİZ KARGAYI, OYDU GÖZÜNÜZÜ. HERKES SİZİ ALDATTI. (PKK-FETÖ) ŞİMDİ ÇIKIP DA NE ALDATTIM, NE ALDANDIM DEMENİN BİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Oğuz Akdeniz 7 yıl önce

Korlar sağırlar birbirlerini ağırlar.. Yemin ediyorum insanın HAYIR vereceği varsa da bu tablo karşısında direk EVET verir. DevLet BAHÇELİ yolunda, ülkümüzün ışığında gidiyoruz. Cumhurbaşkanı sizin bu dediklerinizi gerçekleştirme şansı yok. Burası Suriye değil, bizler dilediğimizi başımıza çıkarır dilediğimizi al aşağıda ederiz !

Avatar
EVETÇİ 7 yıl önce

BUNLAR BİRBİRLERİNİN FOTOKOPİSİ. TEK TİP İNSAN MODELİNE EN İYİ ÖRNEK... BAKSANIZA TEPEDEN TIRNAĞA KIYAFETLER AYNI. SADECE KIYAFETLER DEĞİL, MEĞER KAFALAR DA AYNIYMIŞ...

Misafir Avatar
doğrucu davut 7 yıl önce @EVETÇİ

asıl tek tip bahçeliyle malum şahıs düne kadar vatan hainiydi ne oldu koltuk gideceğini anlayınca birdenbire kollarının altına girdi yazık ya biraz beynini kullan diyecem ama seni de düşünmek lazım

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
HAKİKİ MİLLİYETÇİ 7 yıl önce @EVETÇİ

YOK YA TEPEDEN TIRNAĞA AYNIYMIŞ EN AZINDAN SENİN GİBİ YALAKALIK YAPMIYOR DOĞRUYU TAM 12DEN VURURCASINA TESPİT YAPIP MEMLEKET İÇİN HAYIRLI OLANI SEÇİYOR

Beğenmedim! (2)