Karabulut: “Bunlar bir de adaletten bahsediyor!”

Karabulut'un hedefinde Başkan H. Ali Polat vardı. Karabulut’a; “adli yargıya müracaat edeceğim” dedirten olaylar neydi?

Karabulut: “Bunlar bir de adaletten bahsediyor!”
Bayburt Postası - Büyük Birlik Partisi’nin öğretmenevinde düzenlediği aday tanıtım toplantısında Bayburt Belediye Başkan Adayı Hamit Kadakal projelerini açıkladı. İl Başkanı Turgut Çikot, Merkez İlçe Başkanı Sinan Gül ve partililerin katıldığı toplantıya, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut’un açıklamaları damgasını vurdu.

Karabulut önce Türkiye gündemine değindi, ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtuluş’u eleştirdi.

Karabulut’un eleştiri oklarından en çok nasibini alan isim ise Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat oldu! Karabulut’a; “adli yargıya müracaat edeceğim” dedirten olaylar neydi? 

İşte, o çok konuşulacak açıklamalar: 




Karabulut, 17 Aralık 2013 tarihi itibariyle Türkiye’nin bir çok şeye şahit olduğunu belirterek, Başbakan’ın özellikle “Hizmet Hareketi”ne yönelik tavrını sert ifadelerle eleştirdi.

Karabulut, “3 aydır ağzında bir laf var, ‘inlerini basacağız’ diyorsun. Bu insanları biz tanıyoruz. Dershanelerinde ve evlerinde rahleler ve Kuranı Kerim’ler var. Eğer siz bu evlerde bir şey var diyorsanız çıkarın.” dedi.

“Abdullah Öcalan’ın suflörlüğünü yapmayın”

Başbakan Erdoğan’ın bir Müslümana yakışmayan sözler sarf ettiğini ve toplumu kutuplaştırdığını iddia eden Karabulut, “Bir Müslüman bir Müslüman kardeşine, ‘müşrik’, ‘münafık,’ ‘haşhaşi’ diyemez. ‘İnlerini basacağım’ diyemez. Hele bu sözler bir Başbakana hiç yakışmaz. Toplumu kutuplaştıramazsınız. O bastığın evlerde ne çıktı? Allah aşkına söyle. 3 aydır ağzında bir laf var, ‘inlerini basacağız’ diyorsun. Amerika, IFB, CIA ajanı diyorsun. Ne çıktı evlerinde? Ortaya koyda bizde görelim. Fethullah Hoca Efendi neymiş bir görelim, ne yaptı size? 3 aydır aynı şeyleri deyip duruyorsun. Terörist başının verdiği özel talimatla 30 Mart sonrası Özerk Kürdistan inşa süresi başlayacak. Terörist başı diyor ya, ‘teokratik kabileler kapansın’ yani dini eğitim yuvaları, özerkliğin yolunu açacak ya şimdi cemaatle uğraşıyor. Daha sonra Menzil cemaatine sıra gelecek. Bu insanları biz tanıyoruz. Dershanelerinde ve evlerinde rahleler ve Kuranı Kerim’ler var, Risale-i Nur var. Ben Ülkücü Hareket’in içinde yetişmiş bir kardeşinizim. İslami ilim ve irfan yurtlarına, ocaklarına her zaman hevesle, imrenerek ve gıpta ile bakmışımdır. Eğer siz bu evlerde bir şey var diyorsanız çıkarın. Yoksa Abdullah Öcalan’ın suflörlüğünü yapmayın” dedi. 


“Anons yaptıramıyoruz, bayrak asamıyoruz”

Karabulut, 17 Mart Pazartesi günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılacağı Bayburt mitinginin duyurusu için Bayburt Belediyesi’nden anons yaptıramadığını söyleyerek, haklarını aramak adına "yargı yoluna” gideceğini açıkladı. 

Saat Kulesi ve çevresini mitinge hazırlamak için itfaiye teşkilatından yardım istediklerini açıklayan Karabulut, Belediye Başkanı H. Ali Polat’ın kendisine cevaben ‘vermiyorum’ dediğini söyledi. 

Böyle bir olayı memleketi Bayburt’ta yaşadığı için üzgün olduğunu, partisine yapılan haksızlığı şiddetle kınadığını söyleyen Karabulut, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: 

“Hacı Ali Polat’ı Bayburt halkına şikayet ediyorum. 17 Mart 2014 Pazartesi günü Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin katılacağı mitingle ilgili kendisini ziyaret edip, anons yapılmasını rica ettim. Önce bizi oyaladı, Perşembe günü akşama kadar bekledik ama anons yapılmadı. Cuma günü ikindiye kadar bekledik, yine yok. Zar zor, Cuma akşamı bir anons yapıldı. Cumartesi yine yok. Pazartesi gününden itibaren adli yargıya müracaat edeceğim.” 

“Memleketimde partime yapılan haksızlığı şiddetle kınıyorum”

“Birde utanmadan ‘Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ diyor ama Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisinin miting davetini belediye hopörlerinden anons yaptırmıyor. Neden korkuyorsun? Burada kardeşlik, muhabbet, hemşerilik diyoruz. Esrar, eroin tellallığı yapmayacağız. Sadece Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı gelip konuşacak. Memleketimde partime yapılan haksızlığı şiddetle kınıyorum. Bunlar bir de haktan ve adaletten bahsediyorlar.” 



“Ankara’da iyi bir mevki bekliyor” 

“Miting yapacağımız için Saat Kulesi’nden aşağı 2 poster, 2 kırlangıç asabilmek için itfaiye istedik. Halka hizmet için yok musunuz? Başkan bize cevaben ‘vermiyorum’ dedi. Adli yargı sürecini başlatacağız. Kendisi 20 gün sonra o makamda yok, peki niye yapıyor? Adalet ve Kalkınma Partisi görsün ki Büyük Birlik Partisi’ne o itfaiyeyi vermeyecek kadar militan! İyi bir militan olduğunu ispatlamaya çalışıyor! Ankara’da iyi bir mevki bekliyor ama yemezler. Nereye giderse gitsin, orada da takipçisi olup, bu samimiyetsizliğini herkese göstereceğim. Yazıktır, günahtır!”

“Bayburt’ta bu sefer ne konuşacak, çok merak ediyorum” 

Konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u da eleştiren Karabulut, Kurtuluş hakkında şunları söyledi: 

“Salı günü eski HAS Parti Genel Başkanı ve şimdiki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş miting için Bayburt’a gelecek. Düne kadar en büyük muhalefeti yapıyordu iktidara karşı. Gürül gürül sesi çıkıyordu. Ve bu politikasında ‘Harun gibi gelip Karun olamayacağız’ diyordu. AKP’yi her yerde eleştiriyordu. 18 ayda 18 trilyon harcadı ve havlu attı. Bakalım Bayburt’ta bu sefer ne konuşacak, çok merak ediyorum.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KadirIst 10 yıl önce

Sayin Karabulut cok gorme Baskan anlamaz oyle seylerden.. Ona birisi bir sey yap diyecek oda yapacak o ancak bunu becerebilir. Onun icin bosver yani..

Avatar
A. 10 yıl önce

Kadirist sen galiba bi işini yaptıramamışsın başkana yaran var belli. 17 martta BBP mitingi yapıldı meydanda ne izninden söz ediyorsunuz siz. Bırakın bu yalan dolanı.

Avatar
Kadir İst 10 yıl önce

A. isimli yorumcu dedigin dogru, isimi yaptiramadim. Hizmet etsin diye basa getirdik 5 sene boyunca protokolede boy gostermesi disinda hicbir is yaptiramadik.

Avatar
A. 10 yıl önce

Bayburt un milleti hizmet nedir cok anlamıyor maalesef suyu yaparsın yol der yolu yaparsın is der is verirsin beğenmez sanki hangi okul mezunu gibi. Ben cok hizmet gördüm şahsen alın bitane broşür neler yapılmış Bayburtta bi öğrenin bence.

Avatar
Hakkı 10 yıl önce

Sayın Başkan yardımcım. O yüzden mi BBP Genel Merkezinden bizzat siz arayarak başkan adaylığı teklif ettiniz Hacı Ali Beye; ne oldu şimdi? Geçin onları...

Avatar
Salih Kazancı 10 yıl önce

Başbakana Öcalan'ın süflörü, başkana militan diyen Ünsal karabulut ne cesurmuş. Merak ediyorum edebi kimden öğrenmiş