''İstifa etmekten şeref duyarım''

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “Gül'ün başbakanlığı için istifa etmekten şeref duyarım” dedi. Özbek, Başbakan Erdoğan’ın bir sonraki genel seçimlerde parti tüzüğündeki engel nedeniyle aday olamaması üzerine Abdullah Gül'ün tekrar AK Parti'ye dönüş yapması için istifa edebileceğini söyledi.

''İstifa etmekten şeref duyarım''

Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “Gül'ün başbakanlığı için istifa etmekten şeref duyarım” dedi. Özbek, Başbakan Erdoğan’ın bir sonraki genel seçimlerde parti tüzüğündeki engel nedeniyle aday olamaması üzerine Abdullah Gül'ün tekrar AK Parti'ye dönüş yapması için istifa edebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanabileceği iddia edilen yer değişimine ilişkin iddialar yine konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin dolması, Başbakan Erdoğan'ın ise bir sonraki genel seçimlerde parti tüzüğündeki engel nedeniyle aday olamaması nedeniyle ortaya atılan ve Bayburt’u çok yakından ilgilendiren formül yine gündeme geldi. Zaman gazetesinden Ahmet Dönmez’e konuşan Özbek, Cumhurbaşkanı Gül’ün Başbakan olabilmesi için öne sürülen bir iddia hakkında açıklamada bulundu. Özbek, Gül'ün bir ara seçimle milletvekili seçilebilmesine ilişkin daha önce gündeme gelen 'Bayburt'ta ara seçim' formülü hakkında, “Benim için bir şereftir. Bir kere kendi ilimizden bir başbakan çıkarmış oluruz. Tabii o benim bileceğim bir iş değil. Sayın Başbakan’ımızın takdirleridir. Bize bu yönde bir talimat olursa gereğini yaparız” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili şu ana kadar kendisine herhangi bir talep gelmediğini de söyleyen Özbek, “O benim bileceğim bir iş değil. Sayın Başbakan’ımızın takdirleridir. Bize bu yönde bir talimat olursa gereğini yaparız” dedi.

Gül, 1 yıl beklemeden Başbakan olacaksa…

Cumhurbaşkanı Gül’ün Anayasa’ya göre Başbakanlık için ‘milletvekili olma şartı’ aranıyor ve Gül’ün seçime girip milletvekili olması gerekiyor. Bu nedenle 2014 yılında yapılması beklenen Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Erdoğan aday olur ve halk oyu ile Çankaya'ya çıkarsa, Gül'ün de Başbakanlık koltuğuna oturabilmesi için seçime girip milletvekili olması gerekiyor. Genel seçimler ise 2015 yılında yapılacağı için 1 yıl bekleme söz konusu.

İşte bu durumda Abdullah Gül’ün 1 yıl beklemeden hükümetin başına geçebilmesi için Anayasa'ya göre bir ilin milletvekilinin istifa etmesi gerekiyor. Bayburt tek vekile sahip il olduğu için Özbek’in istifa etmesi durumunda, ikinci bir vekil olmadığı için 3 ay içinde zorunlu olarak o ilde seçime gidiliyor. Bu durumda, Bayburt'un bir milletvekili bulunduğu için Özbek'in istifası durumunda seçim zorunluluğu doğacağı, Gül'ün de Çankaya'dan indikten 3 ay sonra Bayburt'tan aday olup 2015'deki genel seçim beklenmeden 'Başbakan' olabileceği konuşuluyor.

Özbek’in Zaman gazetesinden Ahmet Dönmez’e yaptığı o açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.