İçinde Bayburt için ‘metro' geçen bin ‘saray’ sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bin sual yöneltti.

İçinde Bayburt için ‘metro' geçen bin ‘saray’ sorusu
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bin sual yöneltti.

"Kaç-Ak-Saray bin oda bin sual" başlığı altındaki 11 soruda Bayburt’u da konu eden Tanrıkulu, Maliye Bakanı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira, yeni Cumhurbaşkanlığı uçağının maliyetinin ise 185 milyon dolar olduğunun açıklandığını belirterek, Hiçbir zaruret olmadığı halde yapılan ve toplumun neredeyse bütün kesimlerince israf olarak nitelenen bu harcamalara giden toplam 1.8 katrilyon ile neler yapılabileceğini açıkladı. 

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu ve Bayburt’a yapılabilecek yatırımları da konu ettiği sual önergesindeki bin sualden Bayburt ile ilgili ilginç sorular şöyle:

"Sonuçta Maliye Bakanı'nın açıklaması esas alınsa bile, 2013 seneyi Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla sıralamasına bakıldığında tam 15 ülkeyi geride bırakan laf konusu 1.8 Milyar (Katrilyon) ile Bayburt ilimizde aynı anda iki çehre yataklı 6 yeni hastane binası (490 Milyon TL), 50 tane Anaokulu (50 milyon TL), yirmi dört derslikli 10 yeni ilkokul binası (75 Milyon TL) ve 10 lise binası (85 Milyon TL) beş çehre öğrenci kapasiteli 4 vatan binası (60 Milyon TL), yirmi beşer bin kapasiteli 2 yeni stadyum (200 Milyon TL), 8 tane Kültür Merkezi (48 Milyon TL), çehre şahıs kapasiteli 4 huzurevi (32 bin TL) 7 tane Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (35 Milyon TL), 10 Adet Kapalı Spor Salonu (15 Milyon TL), 6 tane müze (60 Milyon), 10 tane Katı Atık Bertaraf tesisi (100 Milyon), 10 tane Atık Su Arıtma Tesisi (150 Milyon) ve 4 baraj (400 Milyon) yapılamaz mıydı?” 

“Bayburt ilimizde aynı anda, 10 bin çiftçimize %50 motor desteği (300 Milyon), 20 bin çiftçimize 1'er dönümlük sera (900 Milyon), 10 Bin çiftçimize 10'ar tane süt ineği (350 Milyon), 50 bin çiftçimize damlama sulama sistemi ve ziraat alet/ekipmanı yardımı (250 Milyon) yapılamaz mıydı”
“Bayburt ilimizde bütün köylerin içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama göleti, sulama kanalı, köy içi meydan, parke taşı ve peyzaj gibi esas alt bina ihtiyaçları tamamen giderilemez miydi?”

“Bayburt ilimizde fakir ve dar gelirli yurttaşlarımız için TOKİ'nin her biri 60 bin lira olan alt gelir grubu konutlarından tam 30 bin tane yapılamaz mıydı?”

“Bayburt ilimizde tam 18 bin kişiye iş olanağı sağlayacak kalıcı yatırımlar yapılamaz mıydı?”

“Bayburt ilimizde asgari ücret üzerinden 7400 kişiye istihdam yaratarak 25 sene boyunca maaş ödenmez miydi?”

“Bayburt ilimizde kendi işini kurmak isteyen 36 bin girişimci adayına 50'şer bin lira destek verilemez miydi?”

“Bayburt ilimizde 30 kilometrelik metro veya 120 kilometrelik tramvay hattı yapılamaz mıydı?”

“Bayburt ilimizde etraf illerle ve ilçelerle bağlantıyı sağlayacak tam 1200 km duble yol yapılamaz mıydı?”

“Bayburt ilimizde her bir hane için vasat 60 bin liralık yatırımla 30 bin tane evin güneş enerjisiyle kendi elektriğini üretmesi sağlanamaz mıydı?”

“Bayburt ilimizde KOSGEB kapsamında 25 bin 714 projeye 70'er bin liralık destek verilemez miydi?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Bu hizmetleri istemezük misali sorunları çözen Vekilimiz sayesinde Bayburt mutlu. Sadece uçuk bir proje isteriz ve buda Bayburt şehrinin üstüne bir şemsiye yapılsın dünya ile bağlantımızı keserek bu sayede ne hırsızlık ne yolsuzluk nede Hükümete medya tarafından yapılan darbe haberlerini duymamak. Bunun için Sayın Vekillerden yardım bekleriz.

Avatar
BYB69 9 yıl önce

Bayburt un o paraya ihtiyacı yoktur. Bayburt lu alışmış aç, susuz, yoksul birilerine şükretmeye. Bayburtlu ALLAH A şükretmeyi bırakmış kullara şükretmeye başlamış,

Avatar
murat çelikbilek 9 yıl önce

bayburta tank ve top fabrikası yapılsa idi 5 bin kişi(bayburt)luya"istihdam sağlanabilirdi.
ve neticede"kalkınmış şehir olması mukadder olurdu,sevgiler