Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 30 Mart 2014 yerel seçimleri için AK Parti seçim beyannamesini açıkladı.

Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 30 Mart 2014 yerel seçimleri için AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan, seçim beyannamesi 5 ana başlık altında topladıklarını belirterek, "AK Parti belediyeciliğinin önümüzdeki dönem yol haritasını kayıt altına alıyor." dedi. Beş ana başlığı; katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik ve hizmet belediyeciliği olarak açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Ankara Arena'daki konuşmasında bu başlıkları şöyle sıraladı: "Birinci; katılımcı belediyecilik diyoruz. Yerel yönetim demokrasinin ilk basamağıdır. Her şehir, her yerleşim birimi mutlaka orada yaşayanların süreçlere katılmasıyla idare edilmelidir. Şehrin bütün sakinlerini etkileyen kararlarda halk ile sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle istişare içinde olmak AK Partili belediye başkanlarının inşallah görevi olacaktır. İkinci atılacak adım kültürel belediyecilik diyoruz. Kültür ve sanat merkezlerinden meslek edindirme kurslarına, tarihi eser çalışmalarından konser, sinema, tiyatroya kadar insanımızın en önemlisi de genç ve çocuklarımızın hayata bakışlarını derinleştirecek adımlar atacağız. Güzel ve huzurlu şehirlerde büyüyen çocuklar iyi ve özgün şehirler kurarlar. Kültür ve medeniyetimizi en başta şehirlerimizde çocuklarımıza aktaracak, çocuklarımızda şehirler yoluyla bir medeniyet idrakini inşaa edeceğiz. Üçüncüsü sosyal belediyecilik diyoruz. AK Partili belediyeler bugüne kadar sosyal belediyecilik konusunda ilkleri başardılar. Sosyal yatırımlarımıza, sosyal yardım ve faaliyetlerimize daha da ağırlık vereceğiz. Bir şehrin yoksulların kimsesizlerin, engellileri, çocuk ve yaşlıları özellikle gazilerimiz, özellikle de şehitlerimizin yakınları o şehrin belediye başkanına emanettir. Bu kesimler başta olmak üzere şehirdeki herkese ulaşılacak ve derdi dinlenecek, çözüm aranacak. Dördüncüsü; çevre dostu belediyeciliği. Bugüne kadar çevre konusunda çok büyük hassasiyet içinde olduk. Hem Türkiye genelinde hem de görevde bulunduğumuz belediyelerde kişi başına düşen ağaç miktarını parkları bahçeleri kat kat artırdık. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yeşile en fazla önem veren bunu da somut olarak icra eden bir parti olduk. 30 Mart’tan itibaren de tarih ile geleceği buluşturduğumuz kadar yeşili de insanımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Beşincisi; hizmet belediyeciliği diyoruz. Sudan, çevre temizliğine, ulaşımdan kanalizasyona, hava kirliliğinden parklara kadar her soruna kalıcı çözümler üretecek, akılcı, israftan uzak kullanılabilir projelerle şehirlerimizin alt yapısını imar etmeye devam edeceğiz."

Ardından 30 Mart yerel seçimlerinde kullanacakları materyallerden bazılarını salondakilerle paylaşan Başbakan Erdoğan, "Önceki tüm seçimlerde olduğu gibi 30 Mart seçimlerine de son derece hazırlıklı giriyoruz. Belli takvim içerisinde kampanyamızı sürdüreceğiz. Ulaşılmadık hiçbir kimseyi bırakmayacağız. Hiçbir araç, hiçbir malzeme yüz yüze ‘ru be ru’ görüşmek kadar etkili değildir. Size ulaştıracağımız bu malzemeleri vatandaşlarımıza ulaştırdığımız kadar sizlerin de özümseyerek vatandaşımıza anlatmanızı rica ediyoruz." dedi.

81 il için kitap basıldı


Ardından hazırladıkları "Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl" adlı kitabı tanıtan Erdoğan, "Bu kitapları hem Türkiye geneli için hemde her şehrimiz için ayrı ayrı ayrıca hazırladık. Onlarda burada. Ayrı ayrı her şehrimiz için hazırladığımız kitapçıklar var. Genel Merkezimizde 15 ay süren çalışma ile 12 yıl içinde Türkiye genelinde ve şehrimizde yapılan yatırımları ve hizmetleri, destekleri bir araya getirdik. Şu gördüğünüz büyüt kitap 695 sayfadan oluşuyor. Ve Türkiye genelinde yurt dışında yaptığımız faaliyetleri anlatıyor. Bu küçük kitaplarda Ankara, Gümüşhane örneğin Rize… Ama 81 vilayet için aynı bu şekilde tek tek hazırladığımız bu kitaplar toplamda 12 bin 832 sayfadan oluşuyor. Yani 12 bin 832 sayfa boyunca 12 yılda bu illerde yaptığımız işleri anlatıyoruz. Ek bir bilgi olsun diye söylüyorum 81 ilimize 12 yılda gerçekleştirdiğimiz toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? Şimdi ekran başında bizleri izleyen tüm vatandaşlarıma da sesleniyorum; 676 milyar 700 milyon lira. İşte tüm bu yatırımlar CHP’yi çıldırtıyor. MHP’yi çıldırtıyor. Diğerlerini çıldırtıyor. Bunlar nasıl yapıldı diye. Bu rakamların tek tek detayı da işte kitaplarda yer alıyor. Bu kitapları sizlere şu şekilde taşınabilir bir bellek içinde de veriyoruz. Bu bellekte 30 Mart yerel seçim şarkılarımız, ‘Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl Türkiye’ kitabı, ‘Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl 81 İl’ kitapları seçim beyannamesi bulunuyor." dedi.

Her il için 1 flim ve site

Ayrıca her il için yaklaşık 30 dakikalık filmler oluşturduklarını ve bu filmlerin medya ve İnternet aracılığıyla hizmete sunulacağını belirten Erdoğan, "Seçim dönemine İnternete çok önemli değişikliklerle giriyoruz. 81 ilimiz için aynı kurumsal kimlik altında 81 ayrı web sitesi hazırladık. Örneğin akpartiankara.org sitesine girerek Ankaralı vatandaşlarımız Ankara için yapılan ve yapılacak tüm hizmetleri görecek. Filmleri seyredecek, şarkıları dinleyecek. Bu siteler tüm mobil cihazlarla uyumlu olacak. Her bir web sitesinin bir sorumlusu var. Bu alanda eğitim görmüş sorumlu arkadaşlarımız vatandaşlarımızla da sürekli irtibat halinde olacaklar. AK Parti Genel Merkez web sitesi de bugün itibariyle yenilendi. Buradan da Türkiye geneli ve tek tek tüm illerimiz yatırımlarına, illerimiz web sitelerine ulaşmak mümkün olacak. Bütün bunların yanında bayraklarımız, afişlerimiz, broşürlerimiz belli bir takvim içerisinde teşkilatımıza dağıtılacak." diye ekledi.

Televizyon ve gazeteler için hazırladıkları ilanların, reklam filmlerin belli bir takvim içerisinde yayınlanacağını da anlatan Erdoğan, "Bakın 12 yıllık icraatlarımız bir araya toplayalım dedik. Yaklaşık 13 bin sayfalık bir külliyat ortaya çıktı. Buna Türkiye geneli, dış politika gibi, ekonomi gibi faaliyetlerimiz de eklendiğinde yaklaşık 14 bin sayfalık dev bir eser ortaya çıkıyor. Kağıt üzerinde özet icmali 14 bin sayfa tutar mı? Bu hizmetlerin Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini siz düşünün. İşte biz sahada bu yaptıklarımızla konuşacağız. Muhalefet soruyorum sizlere neyle konuşacak. Ya iftira ile başka bir şey yok. Yada maalesef yalanla. Biz yaptıklarımız anlatacağız. Yapacaklarımızı anlatacağız. 2023 hedefleri üzerinden vatandaşımıza sesleneceğiz." dedi.

Ardından muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "CHP siyaseti esersizlik siyasetidir. Laf üretme siyasetidir. MHP siyaseti hakaret siyasetidir. BDP siyaseti gerilim siyasetidir. Biz ise eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin huzuruna çıkacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim böyle bir partimiz var. Biz bunu yapacağız. Yaptıklarımızı anlatacağız. Tekrar ediyorum onlar neyi anlatacaklar. Biz; 3. Köprüyü anlatacağız, biz Marmaray’ı anlatacağız. Biz denizin altından yeni yapılmakta olan çift katlı tüneli anlatacağız. Biz 3. Hava limanını anlatacağız. Biz Kanal İstanbul’u anlatacağız. Biz duble yolları, hava limanlarını anlatacağız. Onlar neyi anlatacaklar aradaki fark bu. Onun için ev ev dolaşmaya hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? İnanıyorum ki bu seçimlerde benim hanım kardeşlerim, gençler, ana kademe el ele omuz omuza evelallah bütün evleri dolaşmak suretiyle Türkiye’ye farklı bir heyecanı siz getireceksiniz. Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bizim farkımız bu. Gerilime asla pirim vermeyeceğiz. Nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. Rahatsız edici olmayacağız. Tam tersine güven veren, itimat telkin eden, huzur veren, ikna edici bir dil ve tavır içinde olacağız. Bütün teşkilat il, ilçe başkanlarımızdan, bakan, milletvekillerimizde, aday adayları, eski başkanlar, eski milletvekilleri ile tüm gönüldaşlarımızla tam bir uyum içinde olacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bu adımları atarken 30 büyükşehir var biliyorsunuz şunu hatırınızda tutmanızı istiyorum. Tarihimizin en önemli, en hayati seçimine giriyoruz ve bu hayati seçimle inanıyorum ki sizler çok farklı bir sorumluluğun içerisindesiniz. Milli iradeye, demokrasiye en ağır saldırıların olduğu bir sürecin içindeyiz. Özellikle medyanın var gücüyle bugüne kadar hiç olmayan bir ahlaksızlık ve edepsizlikle milli iradeye, demokrasiye ve değerlerimize saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki 318 milletvekili olan AK Partinin kapatılmasını bir yerlere tavsiye edecek kadar ahlaki değerlerden yoksun olanın köşelerde yazı yazdığı bir dönemden geçiyoruz. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart akşamı milletçe hep birlikte vereceğiz. Tabi bu saldırılar seçim sürecinde daha da artacaktır. İşte onun için biz bu süreci İstiklal Mücadelesi olarak tanımlıyoruz. Bu mücadele aynı zamanda yeni Türkiye’nin kuruluş mücadelesidir. Herkesi kucaklamanız ve herkese bunu anlatmanız bu sefer daha büyük önem taşıyor. CHP’liye, MHP’liye, BDP’liye diğer tüm partilerden kardeşlerimize yapılan saldırının AK Parti’ye, hükümete değil tüm Türkiye’ye olduğunu tane tane anlatmanızı rica ediyorum. Özellikle paralel yapının mensubu olan iyi niyetli kardeşlerimize çok samimi kardeşlerimiz var. Bu iyi niyetli kardeşlerimize mensubu olduğu yapının neye dönüştüğünü, kime hizmet ettiğini sabır ve nezaketle aktarmanız çok önemli. Tabanda samimi, ihlaslı, imanlı, temiz ve saf kardeşlerimiz hizmet etme gayesi taşırken yukarda başka ülke ve odakların maşası haline gelen artık ihanetleri tescillenen bir yönetim var. İşte dün izlediniz herhalde bakıyoruz bazı dizilerin yine nereden yönlendirildiğini. Kimlerle diyalog halinde olduğunu. Kimin eli kimin cebinde bunların anlatıldığı ve bunların talimatlarının verildiği ses kayıtlarını dinlediniz. Haşa… Hz. Peygamberi dahi kendi kirli emellerine alet edecek kadar izanını yitirmiş bir anlayış var. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören helal ve haram kavramlarını yitiren, kendi mensuplarını dahi istismar eden bir anlayış var. Bu yapının mensupları kardeşlerimizin gerçeği görmeleri için son derece hassas bir şekilde çalışmanızı istiyorum. Programımız el verdiği ölçüde illerimizde sizlerle biraraya geleceğiz. Hepimiz tam kadro sahada olacak bu istiklal mücadelesini 30 Mart’ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız."

Erdoğan konuşmasının sonunda adaylara başarılar diledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.