Dursun Ali Emir: “Ecdada saygı gösterecek ve Sıla-i Rahim sokakları oluşturacağız"

Seçime sayılı günler kala adaylar projelerini tanıtmaya ve açıklamaya devam ediyor. 5 yıllık stratejik planını kamuoyuyla paylaşan Demokrat Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Dursun Ali Emir, öncelikleri arasında su sorununu işaret etti: “Uzun vadeli ve kalıcı bir alt yapı hedefliyoruz. Kanalizasyon sistemi dahil bütün alt yapı rehabilite edilecektir. Kaldırım konusunda “yık yap” mantığından vazgeçilecektir. Alt ve üst yapı yatırımlarında Bayburt’ta üretilen yerel malzemeler kullanılacaktır.” Diyen Dursun Ali Emir, şunları söyledi: “Bu modelle günümüzde ayakta kalmak imkânsız hale gelmiştir. Zaman birleşerek büyüme zamanıdır. Meslek platformları kurularak bir olmanın güçlü olmanın önü açılacaktır. Belediye organize edici, sanat ve meslek mensupları karar verici olacaktır.

Dursun Ali Emir: “Ecdada saygı gösterecek ve Sıla-i Rahim sokakları oluşturacağız

DP Bayburt Belediye Başkan Adayı Dursun Ali EmirSeçime sayılı günler kala adaylar projelerini tanıtmaya ve açıklamaya devam ediyor. 5 yıllık stratejik planını kamuoyuyla paylaşan Demokrat Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Dursun Ali Emir, öncelikleri arasında su sorununu işaret etti: “Uzun vadeli ve kalıcı bir alt yapı hedefliyoruz. Kanalizasyon sistemi dahil bütün alt yapı rehabilite edilecektir. Kaldırım konusunda “yık yap” mantığından vazgeçilecektir. Alt ve üst yapı yatırımlarında Bayburt’ta üretilen yerel malzemeler kullanılacaktır.” Diyen Dursun Ali Emir, şunları söyledi: “Bu modelle günümüzde ayakta kalmak imkânsız hale gelmiştir. Zaman birleşerek büyüme zamanıdır. Meslek platformları kurularak bir olmanın güçlü olmanın önü açılacaktır. Belediye organize edici, sanat ve meslek mensupları karar verici olacaktır.

Küçük sermayelere destek ve belediyeye yeni kaynaklar oluşturmak için belediyeye bağlı iktisadi teşekküller oluşturulacak ve işletme faal hale gelince özelleştirilecektir. Bunun doğal sonucu olarak da fiyatlar oldukça yükselmiştir. Belediye bilgilenen ve bilgi veren bir yer haline getirilecektir. Belediye muhtelif hizmetlerin daha çabuk yerine getirilmesini sağlamak, yerel ihtiyaçlara cevap vermek üzere gönüllülerden oluşan bir masa oluşturulacaktır.

Bayburt için Bayburtlular için bir şeyler yapmak isteyenlere gerekli destek sağlanacaktır. Emeklilere fahri çalışma alanları oluşturulacaktır. Kent konseyinin alacağı kararlara uygun olarak Yaşlılar Meclisi, Kadınlar Meclisi, Gençler Meclisi gibi meclisler faaliyete geçirilecektir. Esnaf ve sanatkârların sorunları, sporcuların sorunları, üniversite gençliğinin sorunları gibi çeşitli sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapılacaktır. Bilime ve bilim adamına yakın olarak pek çok güçlüğün üstesinden geleceğiz. Üniversite ile her türlü iş birliğine açık bir belediye olacağız. Tek adım büroları kurmak dahil hemşerilerimizin işlerini kolaylaştıracak masalar oluşturulacaktır. Evler terk edilmiştir. Hiç kimse sahip çıkamamaktadır. Belediye olarak bu problemi kamulaştırmalar yolu ile çözeceğiz. Kamulaştırdığımız ve arsaya dönüştürdüğümüz alanları satarak kaynak yaratacağız. Sıla-i rahim sokakları oluşturacağız. Bayburt’tan göçmüş hemşerilerimize ‘gelin dedenizin babanızın dolaştığı sokaklarda yaşayın. Yılda bir ay da olsa burada kullanacağınız bir eviniz olsun’ diyeceğiz.

"Bayburt o eşsiz kimliğine yeniden kavuşacaktır"

Kent kimliğimiz, mimari kimliğimiz kaybolmuştur. Bayburt Kalesi, Şehit Osman Tepesi, Ulu Cami Minaresi gibi mimari eserlerimiz esas alınarak kente kimlik kazandırılacaktır. Bayburt’a özgü olan ve Bayburt taşından ve toprağından yapılan caddeler sokaklar oluşturulması için çalışma başlatılacak yeni ve örnek yapılar inşa edilecektir.

Çevirmesiz, çepersiz konutlar kadınları evlere hapsetmiştir. Geleneksel Bayburt evleri çevirmeli, çeperli evlerdi. Komşuluk bitmesin, kültürümüz ölmesin istiyoruz. Apartmanlarda yaşayan insanların başka ülkelerde karşılaştıkları sorunlar, yaşadıkları hastalıklar Bayburt’ta yaşanmasın istiyoruz. Apartman bloklarının bulunduğu yerlere hayat alanları yapılacaktır. Kent kimliğimizin önemli bir simgesi olan Çoruh Nehri’nden faydalanılması sağlanacaktır

"Çok Kaynaklı Şehircilik Anlayışı Yerleşecektir"

Şehrin suyu tek kaynaktan gelmektedir. En küçük problem su kesintisini zorunlu kılmaktadır. Bunu ebediyen çözmenin yolu kaynak sayısını artırmaktır. Şehre başka kaynaklardan da su getirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar acilen başlatılacaktır. Şehrin tek ekonomik kaynağı memur ve işçi maaşlarıdır. Suyumuzu, madenlerimizi işletmeye açacak alt yapı ve sermayeyi Bayburt’a getirmenin yolları vardır ve bu yollar kullanılarak ekonomik girdiler çoğaltılacaktır.

Sadece İller Bankası’ndan alınan paylar ile belediyecilik yapma devri bitmiştir. Yeni kaynakları bulmak ve kullanmak bir mecburiyettir. Ülkemizde ve Dünyada belediyelere fon sağlayan pek çok oluşum bulunmaktadır. Avrupa Birliği Fonları, Dünya Bankası Fonları, Birleşmiş Milletler fonları bunların bir kısmıdır. Bu fonların sağladığı kaynaklardan azami olarak faydalanacağız, bu işler için gerekli bilgi ve alt yapımız mevcuttur ve en büyük avantajımızdır.

“Ecdada saygı gösterilecektir"

Şehrimizin büyüttüğü, şehrimizi büyüten insanlar unutulmuştur. Genç kuşaklar şehrimizin yetiştirdiği büyük insanları tanımamaktadır. Hemşerilerimizle ortaklaşa bulacağımız mekân ve alanlarda isimleri anılacak, tanıtım toplantıları düzenlenecek, adlarına eserler yapılacaktır.

Şehrimiz geçmişte büyük acılar yaşamıştır. Yaşanan acıları unutmak, yok saymak acıları yok edemiyor. Taş mağazalar faciasının sessiz tanıkları İmaret Tepedeki kabirlerinde torunlarından ilgi beklemektedir O ilgiyi, saygıyı fazlasıyla göstereceğiz. Mezarlıklar kendi haline terk edilmiştir. Ölüm sadece Bayburt’ta birleştirendir. Kini, öfkeyi, düşmanlığı öldüren, insanları birleştiren ölüm kültürümüzü yaşatacağız. Mezarlar ve mezarlıklar kayıt altına alınacaktır.

“İstişare ve birlikte çalışma Kültürü Geliştirilecek"

TOKİ tarafından yapılan işyerleri basit bir satış işleminden çıkarılmış, müzayedeye döndürülmüştür. Bunun doğal sonucu olarak da fiyatlar oldukça yükselmiştir. Belediye, bilgilenen ve bilgi veren bir yer haline getirilecektir. Belediye çalışmalarına “gönüllü katılım” sağlanacaktır. Belediye muhtelif hizmetlerin daha çabuk yerine getirilmesini sağlamak, yerel ihtiyaçlara cevap vermek üzere gönüllülerden oluşan bir masa oluşturulacaktır. Bayburt için Bayburtlular için bir şeyler yapmak isteyenlere gerekli destek sağlanacaktır. Emeklilere fahri çalışma alanları oluşturulacaktır.

“Kent Konseyi” aktif hale getirilecektir. Kent konseyinin alacağı kararlara uygun olarak Yaşlılar Meclisi, Kadınlar Meclisi, Gençler Meclisi gibi meclisler faaliyete geçirilecektir. Çalışma gurupları oluşturulacaktır. Esnaf ve sanatkârların sorunları, sporcuların sorunları, üniversite gençliğinin sorunları gibi çeşitli sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapılacaktır. Bayburt Üniversitesi’nden faydalanılacaktır. Bilime ve bilim adamına yakın olarak pek çok güçlüğün üstesinden geleceğiz. Üniversite ile her türlü iş birliğine açık bir belediye olacağız. Kolaylaştıran bir belediyecilik anlayışı sergilenecektir. Tek adım büroları kurmak dahil hemşerilerimizin işlerini kolaylaştıracak masalar oluşturulacaktır

“Sosyal Hayatımız ve Kültürümüz Korunarak Geliştirilcek"

Doğumdan ölüme her şey belediyemizin konusudur. Aile en önemli kurumumuzdur ve geliştirilmesi için her türlü destek verilecektir. Sanat ve edebiyat desteklenecektir. Yaşlılar ve gerek duyulan hemşerilerimiz için geziler düzenlenecektir. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni yeniden dışarıdan çok sayıda insan getirecek bir alt yapıya kavuşturulacaktır. Spora ve sporcuya destek olunacaktır. Mahallelerde çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları yapılacaktır.

“Sıla-i Rahim sokakları oluşturacağız"

Eski mahalleler miras sistemimiz ve ekonomik sebeplerden dolayı harabeye dönmüştür. Evler terk edilmiştir. Hiç kimse sahip çıkamamaktadır. Belediye olarak bu problemi kamulaştırmalar yolu ile çözeceğiz. Kamulaştırdığımız ve arsaya dönüştürdüğümüz alanları satarak kaynak yaratacağız. Sıla-i rahim sokakları oluşturacağız. Bayburt’tan göçmüş hemşerilerimize ‘gelin dedenizin babanızın dolaştığı sokaklarda yaşayın. Yılda bir ay da olsa burada kullanacağınız bir eviniz olsun’ diyeceğiz. Kentsel dönüşüm mahallelerden başlatılacaktır. Bayburt kendi kaynakları ile yenilenecek ve gelişecektir

“Bayburt Üniversitesi ile İşbirliği içinde olacağız"

Üniversitemiz, Türkiye ve dünyada önemli üniversitelerden biri oluncaya kadar belediye olarak üniversite ile sürekli ve kesin bir iş birliği sağlanacaktır. İlimizi üniversite gençliği için daha cazip hale getirmek amacıyla sosyal alanlar kurulmasına, kurslar verilmesine destek olunacaktır.
 
Toplantı sonunda DP Bayburt Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı. DP Bayburt Belediye Meclisi Üyesi adayları şu isimlerden oluştu:

Bülent Kaya, Leyla Karabulut, Tufan Kaya, Recai Battal, Süleyman Dündar, Recep Topçuoğlu, Feyruz Ceylan, Gökhan Gülhan, Abdullah Ulaş, Zafer Köse, Murat Solak, Cabir Bayrak, Muharrem Kahraman, Aydın Turgut ve Kurban Haşlak. 

Dursun Ali Emir kimdir?

1957 Bayburt doğumlu olan Dursun Ali Emir, ilk ve orta öğrenimini Bayburt’ta, yüksek öğrenimini ise Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesinde tamamladı. 1978 yılında Kars Digor Lisesine öğretmen olarak atanan Emir, daha sonra aynı okulda müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1980 yılında Bayburt Ortaokuluna Müdür olarak atanan Emir, bu görevini 1988 yılına kadar devam ettirdi. Daha sonra Bayburt Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğüne atanan Dursun Ali Emir, bu okulda ise 2000 yılına kadar görev yaptı. 2000 yılından itibaren Gümüşhane ve Bayburt’ta İl Turizm Müdürlüğü yapan Emir, 2004 yılında emekli oldu. 6 kitaba imza atan Dursun Ali Emir’in, yerel gazete ve dergilerde yazıları yayınlandı.

Japonya’nın JİCA kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatının ortaklaşa yürüttükleri DOKAP’ı (Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Planı) hazırlayan çalışma grubunda yer alan Emir, 2005 - 2008 yılları arasında DYP İl Yönetim Kurulu üyeliği ve DYP Büyük Kongre Delegeliği görevlerinde bulundu. Bir dönem Zekâ Sporları ve Satranç Federasyonunun Bayburt İl Temsilciliğini yapan Demokrat Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Dursun Ali Emir, Bayburt’un ilk basketbol hakemi olmasının yanı sıra Kurtuluşspor’da futbol, satranç müsabakalarında ise hakemlik yaptı. Dernek çalışmaları ile de dikkat çeken Dursun Ali Emir, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.