Davutoğlu: “İsrail'in yaptığı tam bir barbarlık“

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kudüs'te İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine tepki göstererek, yaşananları barbarlık olarak niteledi. Davutoğlu, İsrail'in, dikkatlerin Suriye'de ve Kobani'de olduğu bir dönemde böyle bir saldırı gerçekleştirmesini...

Davutoğlu: “İsrail'in yaptığı tam bir barbarlık“
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kudüs'te İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine tepki göstererek, yaşananları barbarlık olarak niteledi. Davutoğlu, İsrail'in, dikkatlerin Suriye'de ve Kobani'de olduğu bir dönemde böyle bir saldırı gerçekleştirmesini fırsatçılık olarak değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlıklar ve resmi kurumlarla gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantıları kapsamında bugün MİT Müsteşarlığı'nda bilgilendirme toplantısına katıldı. Davutoğlu, toplantının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, bir soru üzerine de İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını şu şekilde değerlendirdi: "Aslında bu ayrıca bir değerlendirmeye ihtiyaç bile hissetmeden tam bir barbarlıktır. Dünyanın her yerinde kutsal mekanlar hele hele bütün Müslümanların ilk kıblesi olma niteliği yanında bütün dinler için de kutsal olan ve insanlığın en kutsi yanlarından birine yapılan bu saldırı bu küstahlık en şiddetli şekilde mukabele görmesi gereken bir tutumdur. Türkiye olarak her zaman biz Filistin davasında Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Her zaman Kudüs davasının ve Mescid-i Aksa davasının Türkiye'nin Ortadoğu politikasındaki en temel prensiplerden ilkelerden biri olduğunu vurguladık. Kudüs bir barış şehri olması gerekirken İsrail'in bu tutumu sayesinde çatışmaların zulümlerin barbarlığın sergilendiği bir şehir haline dönüşmüştür. Bütün dünyanın bütün Müslümanların ve bütün insanlığın Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Kudüs tek bir dinin hakimiyet alanına haline dönüşüp diğer kutsal mekanlar böylesine barbarca bir tutumla ayaklar altına alınırsa, Ortadoğu'da barışı temin etmek tesis etmek mümkün olmaz. Burada ciddi bir fırsatçılık var açık söylemek gerekirse. Dikkatlerin Suriye'ye, Suriye'de de Halep'teki olaylara değil sadece Kobani'ye çevrildiği bir dönemde ve herkesin böyle yönlendirildiği bir dönemde İsrail'in yaptığı dikkatlerin dağılması sebebiyle Kudüs'te sürdüregeldiği asimilasyon ve Kudüs'ün kimliğini değiştirmede yeni bir adımdır. Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. Uluslararası alanda da gereken her türlü inisiyatifi alarak bu tutumu karşısında uluslararası toplumun en aktif cevabı vermesi için de gerekli çalışmalarda bulunacağız."

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.