Davutoğlu: “Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür“

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldiği toplantıda çözüm sürecinin; milli, yerli ve özgün olduğunu söyledi.

Davutoğlu: “Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür“
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldiği toplantıda çözüm sürecinin; milli, yerli ve özgün olduğunu söyledi. 12 yıldır çözüm için her yolu denediklerini belirten Davutoğlu, bütün riskleri göze alarak İmralıyla, HDP ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, son yaşanan olayların ardından Akil İnsanlar Heyeti ile Dolmabançe Ofisi'nde biraraya geldi. Çözüm sürecinin 3 karakter taşıdığını ifade eden Davutoğlu, "Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür. 12 yıl içinde biz bu meseleyi çözüme kavuşturmak için her yolu denedik. Ne olacaksa bu topraklar bu toprakların insanları arasında olacak. Oturacağız konuşacağız. 3 sene 5 sene önce imkansız görünen süreçleri bütün siyasi riskleri göze alarak devreye soktuk. İmralıyla yapılan görüşmelerden tutunda HDP ile yapılan görüşmelere kadar." dedi.

Tabuları yıktıklarını söyleyen Davutoğlu, "Hangi tabuları nasıl yıktığımızı demokratik ortamda bir netice elde ettiğimizi görsünler. Akil İnsanlar Heyeti'nin dahi çözüm sürecinin yerli ve özgün olduğunu bize ait olduğunun göstergesidir. Bu yol bu topraklarda hakkı bulunanların çocuklarının el ele yürüyeceği bir yoldur. Çözüm süreci, bir tarafı ikna süreci değildir. Böyle bir ikna borcumuz da yok. Milleti ikna çabamız var. O bakımdan biz bu meseleyi tek bir eksene idirme değil zaman alsa da toplumun her kesimini kuşatan bir mesele olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman Kobani önemsizdir demedik. Ama Türkiye'deki çözüm süreci Suriye'de Kobani meselesi yokken de vardı. O mesele çözülse de çözülmese de devam edecek. Türkiye'de çözüm süreci doğru yürürse bütün o çatışmalara da şifa ilacı haline gelir." diye konuştu.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.