CHP'li Nazlıaka, Bayburt'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayburt'tan sorumlu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bayburt'a geldi.

CHP'li Nazlıaka, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bayburt'tan sorumlu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bayburt'un daha fazla dışlanmış evlat gibi muamele görmesini istemiyoruz" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bayburt'a gelen Nazlıaka, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Parti Meclis Üyesi Av. Şenal Sarıhan ve Zeynep Altıok'un da katıldığı basın toplatısında konuşan Nazlıaka, Bayburt'un sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bayburt ile yakından ilgilendiğini ve Bayburt'un sorunlarını TBMM'de dile getirdiğini ifade eden Nazlıaka, Bayburt'un demiryolu talebi ve Aydıntepe ilçesinin sulama projesini meclise taşıdıklarını anlattı. Nazlıaka, "Aydıntepeliler'in yüzde 70'i geçimini  tarımdan sağlıyor. Sulama ile ilgili sorunları gündeme getirildi. Ancak bu konuda AKP tarafından her hangi bir yönde olumlu bir adım atılmadı. Yine Bayburtla ilgili demiryolu talebinde bulunuldu Bayburtlular adına. AKP iktidarı bu konuda da adeta üç maymunu uygulayarak duymadım, görmedim, bilmiyorum yapıp Bayburtlular'ın sorunlarını gözardı etti" dedi.

Bayburt'un mecliste 1 milletvekili olduğunu ama bugüne kadar Bayburt hakkında verdiği soru önergesi, araştırma önergesi veya kanun teklifi olmadığını söyleyen Nazlıaka, "Sizlerin mecliste sesiniz olmak için buraya geldik. Bayburt'un mecliste milletvekili yok. Aslında var ama neden böyle diyorum, açıklayayım. Gelmeden önce bir inceleme yaptım, bugüne kadar Bayburt Milletvekili'nin herhangi bir şekilde Bayburt'un sorunlarına yönelik ne bir soru önergesi, ne bir araştırma önergesi, ne de bir kanun teklifi vermediğini gördüm. Bayburt'un hiç sorunu yok mu?" diye konuştu.

Bayburt'la ilgili tarım, hayvancılık, sanayi, el sanatları, işsizlik gibi konulara da değinen Nazlıaka, 2002 yılında Bayburt'un nüfusunun 97 bin olduğunu, 2012 yılında ise TÜİK verilerine göre 76 bine düştüğünü belirterek göçün devam ettiğini kaydetti.

Nazlıaka, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'i de hedef aldığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bayburt'un mecliste milletvekili yok!"


"Sizlere genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Bayburt Valisi milletvekilimiz Ali Haydar Öner'in selamlarını getirdim.  Bugün burada olma sebebim Bayburt'un denetmen milletvekiliyim. Özellikle Bayburt'u bir ziyaret etmek ve sorunları yerinde dinlemek istedik. Sizlerin mecliste sesiniz olmak için buraya geldik. Bayburt'un mecliste milletvekili yok! Aslında var ama neden böyle diyorum açıklayayım. Gelmeden önce bir inceleme yaptım. Bugüne kadar  Bayburt Milletvekili ne gibi çalışmlar yapmış diye. Bayburt'un sorunlarını ne ölçüde dile getirmiş diye. Maalesef yaptığım çalışma içinde bugüne kadar Bayburt Milletvekili'nin herhangi bir şekilde Bayburt'un sorunlarına yönelik; ne bir soru önergesi, ne bir araştırma önergesi, ne de bir kanun teklifi vermediğini gördüm. Bayburt'un hiç sorunu yok mu? Her şey güllük gülistanlıkta onun için mi böyle bir şeye gerek duyulmadı. Tabi ki böyle bir şey mümkün değil. Onun için yerinde bir inceleme yapmak ayrıca burdaki örgütümüzün gücüne gücüne güç katma hedefimiz var."

Bayburt'ta tarım, hayvancılık, el sanatları


"Bugüne kadar yaptığımız incelemelerde Bayburt'ta yaşanan sorunların Türkiye gerçeklerinden pek uzak olmadığını gördüm. Bayburt'ta gerçekten tarım ölmüş durumda. Baktığınızda mazot, gübre, zirai ilaçlar, elektrik ve su pahalı. Böyle olunca çiftçi çiftçilik yapamaz duruma gelmiş Bayburt'ta. Şeker Pancarı Bayburt için önemli ürün fakat uygulanan kotalar, tarım tüccarlarının belirlediği fiyatlar nedeniyle çiftçi burda da giderek daha az kâr eder noktada. Hayvancılık açısından baktığınızda da hayvancılığa çok uygun bir yapı var ancak hayvancılığın da giderek azaldığını görüyoruz. El sanatları açısından da Bayburt'ta gene çok olumsuz yönde bakırcılığın bitme noktasına geldiğini, el sanatlarının geçmiş dönemlere kıyasla giderek yapılamaz hale geldiğini gözlemliyoruz."

"Demiryolu isteğini biz meclise taşıdık, AKP iktidarı bu konuda da adeta üç maymunu uyguladı"

"Bayburt'tan sorumlu vekillerimiz bir çok sorunlarını mecliste gündeme getirmeye çalıştılar. Bunlardan bir tanesi özellikle Aydıntepeliler'in bir ricasıydı. Onlar geçiminin yüzde 70'ini tarımdan sağlıyor. Sulama ile ilgili sorunları gündeme getirdiler. Ancak bu konuda AKP tarafından her hangi bir yönde olumlu bir adım atılmadı. Yine demiryolu ile ilgili olarak bir talepte de bulunuldu, bu isteği meclise taşıdık. Gene AKP iktidarı bu konuda da adeta üç maymunu uygulayarak böyle duymadım, görmedim, bilmiyorum yapıp Bayburtlular'ın sorunlarını gözardı etti."

"Genç nüfusun Bayburt'u terkettiğini görüyoruz"


"Bayburt'ta giderek göç artıyor. Rakamlara baktığınızda işsizlik oranı düşmüş gibi gözüküyor ama bu düşük olmasının sebebi aslında insan kaynağının giderek azalıyor olması. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Dediğim gibi burada yaşananlar Türkiye gerçeklerinden çok da uzak değil. Yine sanayicilik açısından Bayburt'ta yatırımların çok düşük olduğu sanayinin durma noktasında olduğunu, bu nedenle yeteri kadar istihdam yaratılmadığını ve hatta genç nüfusun giderek Bayburt'u terkettiğini görüyoruz. Bütün bunlar tabi her üç gencimizden birinin işsiz olduğu bu dönemde kabul edilebilir bir şey değil. Gençlerimizin en verimli çağında işsiz kalıyor olması elbetteki bu iktidarın hem bir istihdam hem de bir gençlik politikasının olmamasından kaynaklanıyor."

"Sağlık sorununuz varsa kendi çarenize bakacaksınız"


"Bayburtlular'ın 100 yataklı hastaneyle yetinmek zorunda olduğunu bu nedenle de komşu illere giderek tedavilerini gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Bu adeta Bayburtlular'a sağlık sorununuz varsa kendi halinize kendi çarenize bakacaksınız demekten farklı değil. Bizler bu sorunların farkındayız."

"2002'de 97 bin, 2012'de 76 bin, 2023'te 49 bin"


"Bayburtlular'ın bildiği bir gerçeği de hatırlatmak istiyorum. 2002 yılında Bayburt'un nüfusu 97 bin, 2012 yılında 76 bine düşmüş. bunu TÜİK verileri söylüyor ve yine TÜİK öngörülerine göre 2023 yılında Bayburt'un nüfusu 49 bine düşecek. Yani sürekli olarak göç verecek."

"Bayburt'un dışlanmış evlat muamelesi görmesini istemiyoruz"

"81 ilimiz içerisinde Bayburt 2013 yılında sağlık yatırımları ile 73. sırada, ulaşımda 79. sırada, madencilikte 67.,  enerjide 57. sırada, konutta 61. sırada, imalat ve turizm alanında ise yapılmış kaydadeğer bir yatırım görülmediği tespit edilmiş durumda. Bayburt'un daha fazla dışlanmış evlat gibi muamele görmesini istemiyoruz. Bayburt'un sahipsiz olmadığını söylüyor ve hep birlikte Bayburt'a sahip çıkacağımızı beyan ediyoruz."

"Her kesime yönelik ciddi projelerimiz var"

"Halkımızı kucaklayacağız. Önümüzdeki seçimlerde Bayburt'ta beklentimiz yüksektir. Her ne kadar Bayburt son dönemlerde CHP'ye beklenilen oranda teveccüh göstermese de bundan sonra olacağına inanıyoruz. Bu değişim inşallah bir an önce gerçekleşecek. Bizler sadece seçimden seçime değil her dönemde üzerimize düşen görevlerimizi yerine getiriyoruz. CHP'nin esnafa, çiftçiye, emekliye kadına gence toplumun her kesimine yönelik ciddi projeleri var."

"Azı Çoğaltmak" projesi


CHP PM Üyesi Av. Şenal Sarıhan ise, Bayburt'ta "Azı Çoğaltmak" projesi kapsamında Bayburt'ta köylere ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve üye kaydı yaptıklarını belirtti. Sarıhan, Bayburt'ta en kısa sürede kadın Kolları teşkilatı kurmak için de çalışma başlattıklarını dile getirdi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Aygün'ün teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıya, CHP Bayburt İl Başkanı Nazmi Keskinoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca, CHP eski İl Başkanı Hasan Türker ve partililer katıldı.  


 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Vekile göre Bayburt un sorunu yok ki. Sorunları Bayburt a gelen ve ben sizin Vekilinizim diyen Yüce insanlar hep çözmüş ve hal OSB boş, hala göç var ve hala sorun üretmeyen bir Bayburt gerçeği var.

Avatar
ilke 9 yıl önce

Malesef gercekler bunlar sesimiz cikmiyor sus ki iyi olasin ama aglamayana yoktur malesef bu hayat böyle aglayacaksin

Avatar
ŞİMŞEK 9 yıl önce

YAZIKLAR OLSUN ŞİMDİDE CHP Mİ SAVUNUYOR BAYBURTU SAYIN VEKİLİM BÜNYAMİN ÖZBEK NERDESİN NERDE...."Bayburt'un mecliste milletvekili yok!" "Sizlere genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Bayburt Valisi milletvekilimiz Ali Haydar Öner'in selamlarını getirdim. Bugün burada olma sebebim Bayburt'un denetmen milletvekiliyim. Özellikle Bayburt'u bir ziyaret etmek ve sorunları yerinde dinlemek istedik. Sizlerin mecliste sesiniz olmak için buraya geldik. Bayburt'un mecliste milletvekili yok! Aslında var ama neden böyle diyorum açıklayayım. Gelmeden önce bir inceleme yaptım. Bugüne kadar Bayburt Milletvekili ne gibi çalışmlar yapmış diye. Bayburt'un sorunlarını ne ölçüde dile getirmiş diye. Maalesef yaptığım çalışma içinde bugüne kadar Bayburt Milletvekili'nin herhangi bir şekilde Bayburt'un sorunlarına yönelik; ne bir soru önergesi, ne bir araştırma önergesi, ne de bir kanun teklifi vermediğini gördüm. Bayburt'un hiç sorunu yok mu? Her şey güllük gülistanlıkta onun için mi böyle bir şeye

Avatar
bayburt 69 9 yıl önce

Bizleri iyiki CHP savunuyor Bünyamin özbek sanki bayburtun değilde başka bir yerin vekili. Soruyrum bugüne kadar bayburta ne yapılmış zaten yapılanlar rutin işler bunların yapılması için vekil gerekmiyor. Bana söylermisin fabrikamı yaptın okulmu yaptın hastanemi yaptın. Yapılan ufak tefek işlerle övünüp seçim zamanı gelir saf temiz kalpli halkımızın oyunu alırsınız birde beş yıl sonra tekrar oy almaya gelirsiniz. hep olmuştur seçimden önce siz vetandaşa oy versin diye eyilirsiniz nedense seçimden sonra kimsenin yüzüne bakmazsınız. Oy verenler kesinlikle partili olamıyor ya yönetimde olacaksın yada vekilin yakını olacaksın .

Avatar
Hakan 9 yıl önce

komedi mi! yoksa masal mı!yada durun bu bir tiyatro olması gerek her halde !!! niye böyle saçmalayarak başladım aziz bayburtlular içim paramparça gümüşhane tiren derneği kurmuş, kimi milletvekili yapmışız ve şimdi sessiz çığlık atıyoruz yeter diye... milletvekilide gidecek bu memleketten diğer milletvekilleri gibi işte size göç, işte size sorun

Avatar
Abdulvahap Eşiyok 9 yıl önce

Bayburt bayburt olalı Bünyamin Özbek gibi pasif bir milletvekili görmemiştir.

Avatar
ömer sertoğlu 9 yıl önce

bizim aydıntepenin muhalif durması sorununun gündeme gelmesini sağlamış sanırım memleketi ayağa kaldıracak olan tarım ve hayvancılıktır.biz varlığın içinde büyümüşüzde haberimiz yokmuş..

Avatar
Adalet 9 yıl önce

İnsan iyi niyetli olmayınca her şeyi yanlış görür bayburtun son yıllarda tarım ve hayvancılıkda nereye geldiğini yapılan göletleri hayvan sayısındaki artışı üniversitedeki yeni yapılaşmayı dağların tunellerle delinmesini kırk yıllık kangıran olan altyapı çalışmalarını 10 uzman hekimden 50 uzman hekimi moderin 200 yataklı hastaneyi yapılmayan bir çok ameliyatları son model ambulansları sayamadığım birçok şeyi görmemek nankörlüktür tren yolu için çaba gösterelim ama insaf zorunuza gidiyor ama şu tunellerden de bi bahsedin hayal edemedikleriniz gerçek olduğu için rahatsızsınız.