CHP'li Kaleli ve Toprak, Bayburt'ta

CHP Milletvekilleri Sena Kaleli ile Binnaz Toprak, Bayburt’ta bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ olarak ismi açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP'li Kaleli ve Toprak, Bayburt'ta
Bayburt Postası - CHP Milletvekilleri Sena Kaleli ile Binnaz Toprak, Bayburt’ta bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ olarak ismi açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP Bayburt İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, “Türkiye çok ciddi anlamda endişeli, kaygılı bir toplum haline geldi. Her anlamda iç ve dış politikamızda toparlayıcı olabilecek sağduyulu, aklı selim sahibi bir cumhurbaşkanı adayı konusunda ilk defa Türkiye bir azlaşma kültürüne tanık oluyor. Bu kültürümüzü, bu uzlaşmacı tutumumuzu tüm vatandaşlarımızın, tüm toplumun göz önüne alması ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gerçekten toplumda iç ve dış barışı sağlayabilecek niteliklere sahip bir aday olduğunu göz önüne almasını biz canı gönülden diliyoruz. Umuyoruz ki cumhurbaşkanı adayımız cumhurbaşkanı olarak bu topluma gerekli hizmetleri, diplomatik girişimleri yüzümüzü kara çıkarmayacak şekilde başarıyla yapacaktır” dedi.   



Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklanmasını ardından toplumun bazı kesiminde oluşan kaygıların yersiz olduğunu ifade eden Kaleli, "Hepimizin başka kaygıları olabilir ancak şu anda parlamenter demokrasiyle ilgili kaygılarımızın önüne geçebilecek kişisel kaygılarımız olmamalıdır. Biz artık sürdürülebilir bir barışı, sürdürülebilir bir kalkınmayı hedeflemek durumundayız. Denetlenebilir bir hükumet ve denetlenebilir bir devlet yönetimi anlayışının şart olduğunu düşünüyoruz. Tarafsızlığıyla bağımsızlığıyla referansı her ne kadar dini olduğu iddia edilse de insani yönü ve bilimsel yönü, aklı ve bilgisiyle hareket edebilecek, aklına ve bilgisine bugünün ve Türkiye'nin ve Orta Doğu'nun şartlarını da göz önüne alarak davranışlarını geliştirecek bir Cumhurbaşkanı adayı olduğuna inanıyoruz. Umuyoruz ki içinde kaygılar olan arkadaşlarımıza bu kaygılarını bertaraf edebilecek söylemleri Ekmeleddin İhsanoğlu bizatihi kendisi yapacaktır" diye konuştu.

Toprak: “Tepkilere anlam veremiyorum”


CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıklanmasına bazı CHP'li milletvekilleri ile partililerin tepki göstermelerine anlam veremediğini dile getiren İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise, "Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten iktidara alternatif olabilecekse o zaman çok değişik kesimlere açılabilmesi gerekir" dedi.

İhsanoğlu'na karşı sergilenen tepkilerin kaynağında "şeriatçı" olması yattığını belirten Toprak, "Denildi ki şeriatçı. Ne aile yaşamı böyle ne kendi yaşam tarzı ve zevkleri böyle. Sadece ve sadece mütedeyyin olduğu için, İslam Konferansı'nın başına geldiği için ve daha önce de bir İslam eserleri kütüphanesinin başında olduğu için sadece bu nedenle bir ön yargı oluştu hakkında" ifadelerini kullandı.

Bu ön yargının Türkiye'deki kutuplaşmanın sebebi olarak ortaya çıktığını öne süren Toprak, şunları söyledi:

"Kimse bu konudaki fikirlerinin ne olduğunu bilmeden eyvah Atatürk'e karşı mı? Eyvah laikliğe karşı mı? Benim tanıdığım kadarıyla saygın bir bilim insanının yanı sıra dünyaya açık bir insan. Yani çok değişik ülkelerle temas halinde olmuş bir insan. Bu bir Cumhurbaşkanı için önemli mesele. Çok iyi Fransızca, çok iyi Arapça biliyor. Son derece hoşgörülü hiç kimseyi ötekileştirmeyecek, laiklik konusundaki fikrinin devletin bütün dinlere karşı yani Sünni'siyle Alevi'siyle Hristiyan'ıyla Musevi'siyle ve inanmayanlarıyla çünkü laiklik o demek, devletin bütün bunlara karşı mesafeli olması gerektiğine, eşit davranması gerektiğine inanan, aynı zamanda da hiçbir şekilde laiklik, cumhuriyet, cumhuriyetin kazanımlarını beğenmeyen, Atatürk'ü takdir etmeyen bir insan olmadığını ben şahsen biliyorum."    



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
watandaş rıza 10 yıl önce

mhp den utanıyorum chp nin kucağına oturmuş bir mhp yi kabul etmiyorum nefsim bunu kaldırmıyor peki yaz siz.......

Avatar
Kim neyi kabul eder? 10 yıl önce

Sn Watandaş Rıza, adaşın Reza nın kucağına oturmuş siyasileri kabülleniyorsunda neden MHP-CHP işbirliğini kabüllenemiyorsun ben de onu anlayamadım...