“Birinci etmeyin ama hevesimizi de kırmayın”

AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olan İbrahim Yumak teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Yumak, parti içinde yapılacak temayül yoklamasında partililerden destek istediği konuşmasında, “Ben sizden yarınki temayül yoklamasında duygusal düşünmeden iyi bir karar vermenizi bekliyorum...

“Birinci etmeyin ama hevesimizi de kırmayın”

Bayburt Postası - AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olan İbrahim Yumak teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Yumak, parti içinde yapılacak temayül yoklamasında partililerden destek istediği konuşmasında, “Ben sizden yarınki temayül yoklamasında duygusal düşünmeden iyi bir karar vermenizi bekliyorum. İlla birinci, ikinci değil bize de çok kıymadan üçüncü, dördüncü de olsak razıyız. Ezilmeyelim, kimseyi de ezmek istemeyiz. Rencide edilmeyelim, hevesimiz, heyecanımız kırılmasın. Bu noktada sizden destek rica ediyorum” dedi.

AK Parti adaylarının tümünün değerli insanlar olduğunu ve kendisinin tüccar zihniyetiyle diğer adaylardan farklı olduğunu ifade eden Yumak, “Aday olan arkadaşlarımızın tamamı birbirinden değerli arkadaşlarımız, hepsine saygı duyuyor başarılar diliyorum. Ama kendim şu yönümle onlardan farklı olduğumu ortaya koymak istiyorum. Bu memleketi şimdiye kadar hep memur zihniyeti ile idare ettik ve istediğimiz neticeyi alamadık. Özellikle yerel yönetimlerde bu tip yapılardan kaçmamız lazım. Bayburt olarak tüccar zihniyetiyle yapılan icraatlardan netice aldık” diye konuştu.

Beyzade Balo salonundaki toplantıda teşkilat mensuplarından temayül yoklaması için destek isteyen Yumak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Memleketin istikbaline güvendiğimiz için bugünde buradayız”

“1968 yılından beri Bayburt şehir merkezinde yaşayan bir kardeşinizim. Bu şehri yönetme adına, çevre yapısı, ticari mantalitesi, kültürel ve siyasi yapısına hakim olduğumu söylemek isterim. Bayburt’a gerçekten Şingah, Zahit, Galer kavgalarını bizzat yaşamış biriyim. Kaleardı mahallesinde Çoruh’tan karşıya Şingahlılar geçemezdi. Taş köprüden karşıya da Galerliler geçemezdi. Bu dönemleri hep birlikte yaşadık ve o günlerden bugünlere geldik. Biz Bayburtluluğumuzu tüm kazanımlarımızı bu memlekete yatırıp, bu memleketin geleceğine, istikbaline güvendiğimiz için bugünde buradayız.”

“Nerde görev verildiyse orda olduk”

“Genç yaşımızda Bayburtspor’da 4 yıl idarecilik yaptık, profesyonel ligde. Daha sonra siyasi tecrübelerimiz var, Anavatan Partisi il başkanlığı. 3 dönemdir de o da başkanlığı yapıyorum. 2009’da yine aday adaylığı dönemi yaşadık AK Parti’de. Hizmet etmek için biz her noktada büyük bir şevkle, azimle, gayretle, hevesle, heyecanla devam ettik. Nerde görev verildiyse orda göre yaptık ve hiçbir görevden kaçmadık. Kişisel beklentimiz menfaatlerimizin peşinde değil gerçekten Bayburt, toplumun ve bunun yanı sıra kendi menfaatlerimizi ortak götürdük.”

“Tüccar zihniyetiyle yapılan icraatlardan netice aldık”

“Bayburt’ta helalinden kazanarak ekonomik güç ve imkân elde eden arkadaşlarımızdan biriyim. Allah’a şükür boğazımızdan bir tane haram lokma geçmemiştir, inşallah Allah bundan sonra da nasip etmez.  Aday olan arkadaşlarımızın tamamı birbirinden değerli arkadaşlarımız, hepsine saygı duyuyor, başarılar diliyorum. Ama kendim şu yönümle onlardan farklı olduğumu ortaya koymak istiyorum. Bu memleketi şimdiye kadar hep memur zihniyeti ile idare ettik ve istediğimiz neticeyi alamadık. Özellikle yerel yönetimlerde bu tip yapılardan kaçmamız lazım. Bayburt olarak tüccar zihniyetiyle yapılan icraatlardan netice aldık. Şimdi burada görev yapan arkadaşların tamamını tebrik ediyorum. Bu görevleri yapmak zordur, hesabını vermek zordur. Bu nedenle bu kampanya döneminde aday olan arkadaşlarımızın çok düzeyli, seviyeli, Bayburt’a yakışır bir kampanya dönemi geçirdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Zaten belden aşağı siyaset yapmak bizim kültürümüz edebimize yakışmaz.”

“Rencide edilmeyelim, hevesimiz, heyecanımız kırılmasın”

“Benim bütün hevesim heyecanım şu. Şimdi tuttuğunu koparan bir başbakan var. Yan yana olduğumuz zaman ben inanıyorum ki Bayburt’a yatırım akar bu tek başına güçlü iktidar döneminde. Bana eğer gerçekten bu memleketi hep birlikte yönetme şansı verirseniz. Bu tecrübelerimle, bu girişimci, esnaf, tüccar ruhumla, zihniyetimle hep beraber el ele devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla hep birlikte şehrin tüm insanlarına hizmet etme adına, herkesle uyum ve işbirliği ile çalışacağımıza vaat ediyorum. Bunu da ancak sizlerin desteğiyle başarabiliriz. Ben sizden yarınki temayül yoklamasında duygusal düşünmeden iyi bir sonuç bekliyorum. İlla birinci, ikinci değil bize de çok kıymadan üçüncü, dördüncü de olsak razıyız. Ezilmeyelim, kimseyi de ezmek istemeyiz. Rencide edilmeyelim, hevesimiz, heyecanımız kırılmasın. Adaylığımız gerçekleşirse, özellikle kişisel gayretlerimizle kurumsal yapıya da zarar vermeden bu memleket için çok büyük heveslerimiz var. Bu noktada sizden destek rica ediyorum.”

AK Parti'de temayül

Öte yandan bugün AK Parti teşkilat binasında gerçekleşecek olan temayül yoklaması saat 10.00’da başlıyor. Teşkilat mensuplarına mevcut belediye başkanı ile ilgili 5 sorunun yöneltileceği temayülde, 'belediye başkanı olarak görmek istediğiniz isim?' sousu da yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.