Berhan Şimşek istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden istifa etti. Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklayan Şimşek, uzun zamandır konuşulan istifasını bugün açıkladı. Şimşek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Haziran ayında görevi devraldığını belirterek, 6,5 aylık bir yolculuğa veda ettiğini kaydetti.

Berhan Şimşek istifa etti

Berhan ŞimşekCumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden istifa etti. Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklayan Şimşek, uzun zamandır konuşulan istifasını bugün açıkladı. Şimşek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Haziran ayında görevi devraldığını belirterek, 6,5 aylık bir yolculuğa veda ettiğini kaydetti.

İstifa kararını CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir toplantıyla duyuran Berhan Şimşek, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevi bıraktığını ifade etti. Şimşek, ''İşinin iş üretmek dışında kuyu kazmak olanlar olduğunu'' ifade ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''Dün (İl düştü Berhan Şimşek şokta) dediler. İşte dün dedikleri arkadaşlarımızın hepsi burada oturuyor. Basın görevlisi olmak dedikodu yapmak değildir arkadaşlar. (İl düştü şokta), öyle bir şey yok. Ben arkadaşlarımla yan yana olmaktan her zaman onur duydum. Arkadaşlarımın birçoğu milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Bazı arkadaşlarımız istifa etmedi, ilde kalmayı düşünüyor. Yeni bir yapılanma, yeni bir heyecan, yeni bir arkadaşımız gelecek. Biz de CHP içinde katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz.''

İstanbul’da örgütlenmeyi başardıklarını ifade eden Berhan Şimşek, görev süresi boyunca "keşke" diyebileceği tek konunun Avcılar’daki afiş olayı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, Şimşek'in istifası için ne dedi?

Kemal KılıçdaroğluCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak, ''Bir aileyiz, beni aradı konuştuk. Basın toplantısı yapıp görevden ayrılacağını söyledi'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki gezisi sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığından istifasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ''Bir aileyiz, beni aradı, konuştuk. Basın toplantısı yapıp görevden ayrılacağını söyledi. Bende kendisine başarılar diledim. Yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Şimşek'in istifasını bekliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Evet beklenen bir istifaydı'' diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Şimşek'in yerine kimin getirileceği konusunu Pazartesi günü görüşeceklerini bildirdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.