Bakan Hilmi Güler’in Bayburt ziyaretine MHP'den sert tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in Bayburt’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, bu ziyarete ve ziyaret sırasında yapılan açıklamalara tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi, Merkez İlçe Başkanı Suat Doğan imzalı bir basın duyurusu yayınladı. Özellikle Bakan Güler’in, ziyaret sırasında kullandığı “içme suyunun halledilmesi gerekmektedir”, “belli başlı ihtiyaçlar var, bunları da ziyaretim sırasında gördüm”, “işsizlik sorunu bulunmaktadır” ve “fabrikaların olması gerekmektedir” sözlerine dikkat çekilen basın duyurusunda, şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Hilmi GÜLER 05 Mart 2009 Perşembe günü ilimize bir ziyarette bulunmuştur. 

Bakan Hilmi Güler’in Bayburt ziyaretine MHP'den sert tepki

MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Suat Doğan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in Bayburt’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, bu ziyarete ve ziyaret sırasında yapılan açıklamalara tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi, Merkez İlçe Başkanı Suat Doğan imzalı bir basın duyurusu yayınladı. Özellikle Bakan Güler’in, ziyaret sırasında kullandığı “içme suyunun halledilmesi gerekmektedir”, “belli başlı ihtiyaçlar var, bunları da ziyaretim sırasında gördüm”, “işsizlik sorunu bulunmaktadır” ve “fabrikaların olması gerekmektedir” sözlerine dikkat çekilen basın duyurusunda, şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Hilmi GÜLER 05 Mart 2009 Perşembe günü ilimize bir ziyarette bulunmuştur.

 

2004 ve 2007 Seçimleri haricinde ilimizin yolunu bilmeyen çok kıymetli Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri yaklaşan yerel seçimler sebebi ile ilimizi tekrar su yoluna çevirmek hususunda hem fikirlerdir.

Sayın Bakanımız ziyaretleri esnasında “İçme suyunun halledilmesi gerekmektedir”, “Belli başlı ihtiyaçlar var, bunları da ziyaretim sırasında gördüm”, “İşsizlik sorunu bulunmaktadır”, “Fabrikaların olması gerekmektedir” demiştir.

Kamuoyu adına şunu ifade etmek isterim ki, bizler yaklaşık 5 yıldır su problemi ile mücadele ediyoruz. Bu problemi içimizde yaşıyoruz ve su kesintisinden dolayı nelere maruz kalındığını çok iyi biliyoruz. İhtiyaçlarımız şimdi değil yıllardır var ve biz bunu her gün görüp her gün yaşıyoruz. Sayın Bakanımızın ihtiyaçları yeni görmesi de açıkçası bizleri hayretler içerisinde bırakmadı. Çünkü kendileri seçimler bittiğinden bu yana hiç ilimize gelmediler. Sadece Ankara’dan baktılar, görmek kendilerine yeni nasip oldu. İşsizlik sorunu var doğru ama sağ olsunlar artık o sorun da azaldı. 100 binlere dayanan nüfusumuz bu günlerde 60 binlere kadar düşmüştür. Aş ekmek bulamayan kıymetli vatandaşlarımız ilimizi farklı umutlar ile terk etmiştir. Fabrika sözünü de daha önce bir çok siyasinin vermesine rağmen gerçekleşmediği ve yerel seçimlere 24 gün kala temenni edilen bir fabrikanın da ilimize kurulamayacağını çok iyi bilmekteyiz. Çünkü bu oyunu daha önce defalarca izlediğimize inanıyorum. Bunlar 29 Mart Yerel Seçimlerine 24 gün kala mı Sayın Bakanımızın aklına geldi. Yeni mi bu problemler gün yüzüne çıktı. Bunları da kamuoyunun takdirlerine bırakmak istiyoruz.

En önemli olarakta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Hilmi Güler, Bayburt’un Türkiye’nin en güzel yeri olduğunu ve buraya önceden yatırım yapılmadığını, ama bundan sonra yatırım geleceğinin sözünü vermektedir. 2002 yılından bu yana Cumhuriyet Tarihinde görülmemiş bir çoğunluk ile mecliste bulunan ve 2 Milletvekili, İl, İlçe ve Belde Belediyeleri ile AKP İktidarına tam destek veren bir ile 7 yılda yaptıkları hiçbir proje ve destek yoktur. Bayburtumuzun meşhur bir sözü vardır, “Biz sizleri aşağıda da gördük, yukarıda da”.

O yüzden seçimler yaklaştı, misafirlerimiz çoğaldı. Günah çıkarmak adına Bayburt’umuzu çok ziyaret edecekler. Ama ne kadar vaat verseler de, Bayburtlumuzun o en önemli özelliğini gözden kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz kendilerine, Bayburtlu ne yapılan iyiliği ne de kötülüğü ömrü boyunca unutmamış ve bunun hesabı günü geldiğinde sormuştur. Hesap günü de 29 Mart 2009 Pazar günüdür. Bunun hesabını da sandıkta AKP iktidarından soracaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.