Bakan Güllüce Bayburt’ta

AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına da katılan Güllüce, Cumhuriyet caddesinde yer alan esnafları da ziyaret etti. Bakan Güllüce'ye Bayburtspor atkısı hediye edildi...

Bakan Güllüce Bayburt’ta
Bayburt Postası - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Bayburt programına valilik ve belediye ziyareti ile başladı. AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına da katılan Güllüce, Cumhuriyet caddesinde yer alan esnafları da ziyaret etti. Bakan Güllüce'ye Bayburtspor atkısı hediye edildi.

Bakan Güllüce daha sonra AK Parti İl teşkilatının düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş, teşkilat mensupları, STK temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Bakan Güllüce, Bayburt'un Anadolu mayasını ayakta tutan şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Güllüce, “Ben Erzurum’a 80 kilometre Bayburt’a 52 kilometre uzakta olan Güllüce köyündenim. Bayburtlu olmak güzel bir şey, bin kere olmak isteriz. Bayburt; kültürünü koruyan, Anadolu mayasını temsil eden değerli bir kültüre sahip illerimizden birisi. O yüzden de bir model şehirdir diye düşünüyorum. Allah bizi biz eden değerleri bozmasın” dedi. 

Konuşmasında Hacı Ali Polat’a Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güllüce, “Mevcut belediye başkanımızı tebrik ediyorum, güzel hizmetler yaptı, başarılı ve değerli bir insandır. Yeni adayımızın da Allah yardımcısı olsun. Şimdi sorarlar, madem değerliydi, niye böyle oldu? Siyasetin bazı şeyleri anlatılamaz, bizim için giden kardeşimiz de, gelen kardeşimiz de değerlidir. İkisini de alnından öper tebrik ederiz” diye konuştu. 



Bayburt’un içme suyu problemine değinerek, kentsel dönüşümün de mutlaka yapılması gerektiğini belirten Güllüce, şunları söyledi:

“İçme suyu problemimiz var. Kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor, ihalesi olmuş. İçme suyu ile ilgili ise proje ve ihale hazırlıkları yapılacak. Süre veremiyorum çünkü ihale aşaması bazı şartlar gerektiriyor. Olabilecek en kısa sürede buranın ihalesini yapacağız. Ondan da maksadımız atık su ile içme suyunu birlikte aynı anda yapılarak hem belediyeyi yormak ve israfın da önüne geçmek. Kentsel dönüşüme gelince Bayburt’un ciddi anlamda buna ihtiyacı var. Köylerin de buna ihtiyacı var. Aslında Türkiye’nin bir köysel dönüşüme ihtiyacı var. Planlamayı şimdiden yaptırıyoruz. Çünkü ekonomi geliştikçe köylerimizde binalar yapılıyor ve maalesef çarpık bir şekilde. Bizimde gelişmiş ülkelerdeki köyler gibi her türlü imkânı olan güzel köylerimiz olmalıdır. Köydeki vatandaşımızın da güzel yerlerde yaşama hakkı vardır. O bakımdan kentsel dönüşüm şehirlerde acilen gündeme gelmeli, hemen arkasından da köysel dönüşüme başlamamız gerekiyor. Bunun için bakanlık olarak çalışmalarımız var. Kentsel dönüşümle ilgili değerli başkanımız kazandıktan sonra bir çalışma yapacak. Kentsel dönüşümü belediye başkanı yapacak bizde destek vereceğiz. Bayburt’u temsil eden binalarla bunu gerçekleştirebiliriz. Bayburt mimari de bir bayraktarlık yapsın. Köklerimize ve değerlerimize bağlı temsil edebildiği kadar edebilsin.”

Konuşmasında Belediye Başkan adayı Mete Memiş’in ‘Bayburt için pozitif ayrımcılık istiyoruz” ifadelerine de cevap veren Güllüce, “Pozitif ayrımcılıktan yanayım, Sivas’tan yukarısına pozitif ayrımcılık yapılmasından yanayım. İklim şartları gereği, ekonomik şartlar gereği Türkiye’de böyle bir dengesizlik var. Elbette ki pozitif ayrımcılık olacak. Kısmen de teşvik uygulamalarıyla bu yapılıyor. 1. bölge var, 5.,6. bölge var. Bu kısmen pozitif ayrımcılıktır. Bizim bakanlığımızı ilgilendiren konularda bunu yapmaya çalışacağız. Bu anlamda Bayburt, Ardahan, Kars, Iğdır’da böyledir. Sivas’tan yukarı illerimizin böyle bir pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Türkiye’nin bekası içinde bu gereklidir” şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce, Türkiye gündemine de değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye şu anda birçok zorlukla uğraşıyor, bir çoğunu aşabildi. 180 yıldır bu topraklar, Türkiye, devlet kendi silahının olamamasının acısını çekti. Her savaşta biz kendi silahımızın olmaması yüzünden çok acı ve kayıp vermişiz. İngilizler’e parasını verdiğimiz gemiyi İngilizler vermemiş. Üstüne yatmış. İkinci dünya savaşında altın karşılığı silah bulamamışız. Hiçbir ülke vermemiş. O kadar zor duruma düşmüşüz ki Edirne-İstanbul arası köprüleri yıkmak zorunda kalmışız. Bugün ki Türkiye nasıl? Özellikle gençler için söylüyorum. Bizden önceki kuşakların ezikliği artık sizde olmasın. Artık seninde milletin ‘Altay’ adında tank yapar konuma geldi. Tüfeği falan aştık artık. Senin ülkenin devleti, hükümeti artık helikopter yapıyor ve satıyor. Süngüsünü bileyecek taş bulamayan bir milletten, devletten bugün kendi savaş gemisini yapan devlete doğru geldik. Gençler gelecekten çok umutlu olsun. Biz 76 milyonluk dev bir ülkeyiz. Yunanistan nüfusundan fazla bizim ilköğretim okulu öğrencimiz var.  Avrupa’nın birçok ülkeleri var, sayıları bizim öğrenci sayımız kadar. Nüfus tek başına yetmez. Bizim coğrafyamız da çok büyük. En güzel coğrafyadayız.”

“İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanını yapacağız”

“İstanbul’a dünyanın en büyük havaalanını yapmamızı tüm dünya istemese de, bazı ülkeler istemese de yapacağız. O istemeyen ülkeler bizim bağımsız olmamızı da bir zamanlar istemiyordu. Onlara kalsaydı bizi sömürge etmek istiyorlardı. Onların istemesiyle bu iş olmuyor. Onların istemediği her şeyi yapacağız. Yeter ki bu millet bizim yanımızda olsun. Bize çok oluyorsunuz diyorlar. Evet biz çok olacağız. Onlara rağmen çok olacağız ve bunları yapacağız. Bu milletin refah seviyesini, bu devletin bekasını, bu milletin bekasını onlara rağmen sağlayacağız.

“Havaalanını yaptırmayacağız’ diye projeleri var”

“30 Mart seçimleri referandum gibi bir seçim olacaktır. Bunu muhalefet söylüyor. Bizim böyle bir derdimiz yoktu. Bu bir belediye seçimiydi. Biz seçimlerde hep proje anlatıyoruz. Başkaları projeden hiç bahsetmiyor. Bunlar ne yapacaklarını anlatmıyor. İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı açıkladı. İstanbul’u eski haline getirecekmiş. İstanbul’da gazoz alınıyordu ve onunla traş olunuyordu. İstanbul’da çöpler patlayıp adamlar ölüyordu. Şimdi o hale getirecek ve İstanbullu da buna müsaade edecek öyle mi? Allah muhafaza etsin. Onun dışında kimse ne yapacağını söylemiyor. Sadece Tayyip Erdoğan’ı iktidardan nasıl uzaklaştıracakları konusunda projeler yapıyorlar. İstanbul’u kazanırsak havaalanını yaptırmayacağız gibi bir projeleri var. Bizim yaptığımız projeleri yaptırmama projesi yapıyorlar. Dünyada bütün ülkelerde muhalefet proje üretir. Keşke ben daha iyisini, daha çoğunu, daha mükemmelini yapacağım diyen bir muhalefet olsa. Ama bunlar sizin yaptığınız projeleri yaptırmayacağız diyor. Türkiye’de yapılması gerekenleri yaptırmama projesi yapıyorlar. Millette yaptırmamak üzerine, engel olmak üzerine proje yapanlara nasıl 50-60 senedir engel olmuşsa bu seçimde de engel olacaktır.”

Bakan Güllüce daha sonra programda AK Parti’ye katılan Akbulut ailesi adına Ömer Altuntaş’a parti rozeti taktı. Programda ayrıca Bayburt’ta kaldıkları bir yurttan atıldıkları iddia edilen 5 öğrenci Bakan Güllüce’ye çiçek verdi.

Bakan Güllüce, Belediye ziyaretine giderken yol üzerindeki esnaflara da uğrayarak hayırlı işler temennisinde bulundu. Güllüce, belediye ziyaretinin ardından Erzurum'a hareket ederek Bayburt'tan ayrıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Durak 10 yıl önce

Syn Bakanın bu ziyareti akp'ye Bayburt'u kazandırır mı?

Avatar
Muhsin Adıgüzel GÖLBAŞI 10 yıl önce

Treni Gümüşhaneliler aldı, AKP yönetimi neden Bakan Güllüce'den tren projesi için Bayburt dahil edilsin demediler, neden? Neden?

Avatar
Bayburt 10 yıl önce

Sayın bakanım diğer illerdeki AKP belediyeler ve milletvekilleri var. Kimbılır ne kadar açılışa katılıyorsunuz ve ne ihaleler açıklıyorsuz. Bayburt'ta bişe açtınız mı?

Avatar
Hakan Can 10 yıl önce

Yok mu şu her şey den geri kalmış atalar şehrine bir çılgın projeniz sayın bakan. Sizin saydıklarınız zaten şimdiye kadar yapılması gerekirdi. Sayın başbakan 1 yılda van inşa ettik dedi doğru 10 yılda 35 bin nufuslu bir bayburt hangi durumda acaba...

Avatar
Asım Koca 10 yıl önce

Seçim zamanı gelin benim temiz kalpli hemşerilerimi kandırmaya çalışın. Yok artık benim hemşerim bunları görecek kadar zekidir. Sizin kirli siyasetiniz son bulacak bu sefer dediğiniz olmayacak

Avatar
Ahmet @Murat Durak 10 yıl önce

Zaten AKP'nin Bayburt