Akil insanlar, yeniden toplanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, hazırlıkları süren İç Güvenlik Reformu Paketi’ne ilişkin özgürlük-güvenlik dengesinin en hassas noktaları olduğunu söyledi.

Akil insanlar, yeniden toplanacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, hazırlıkları süren İç Güvenlik Reformu Paketi’ne ilişkin özgürlük-güvenlik dengesinin en hassas noktaları olduğunu söyledi. Demokratikleşmeyi varlık sebepleri olarak gördüklerini vurgulayan Atalay, olağanüstülüklerin AK Parti döneminde olmayacağını, çözüm sürecinde daha önce görev almış akil insanlar heyetindeki aynı kişilerin yeniden toplantılarına başlayacağını vurguladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Beşir Atalay, sözlerine kongre takvimini başlattıklarını ve 22 Şubat tarihine kadar süreceğini belirterek, teşkilat olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları aktardı.

‘Yargı paketi’ olarak adlandırılan hazırlıkları süren İç Güvenlik Reformu Paketi’ne ilişkin çok yorumlar yapıldığını dile getiren Atalay, paketin çok sürpriz bazı unsurları olduğuna işaret ederek, “Özgürlük-güvenlik dengesi en hassas noktamızdır. Onu sarsmayız. Biz demokratikleşmeyi varlık sebebimiz olarak görüyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’yi normalleştirmek, sivilleştirmek hedefimizdir.” dedi.
Atalay, Türkiye’de geçmişteki OHAL uygulamalarına dikkat çekerek, olağanüstülüğün AK Parti döneminde olmayacağını, paketin bütün boyutlarıyla vatandaşın hayatını kolaylaştıracağını savundu.
Paket için Alman-Fransız modeli yaklaşımlarını eleştiren Atalay, çalışmalarını AB normlarını göz önüne alarak yaptıklarını ve bunun ötesinde anlamlar yüklemenin doğru olmayacağını belirtti.
Beşir Atalay, yasaların donuk ve Allah emri de olmadığına işaret ederek, düzenlemelerin toplumun ihtiyaçlarına göre yapıldığını kaydetti.

Yargı paketi için ‘demokrasiden geri adım’ gibi değerlendirmeler yapmanın insafsızlık olduğunu belirten Atalay, AK Parti’nin vesayet odaklarını yok etmek için çabaladığını söyledi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na; yaşananlar için 12 Eylül benzetmesinde bulunmasından dolayı tepki gösteren Beşir Atalay, 12 Eylül ile bugün olanların mukayese edenlerin utanması gerektiğini dile getirdi. Atalay, millete tepeden bakmak deyince CHP’nin akla geldiğini savunarak, ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu ve yardımcılarını sorumlu davranmaya çağırdı.

Beşir Atalay, hükümetin çözüm süreci paketini kararlılıkla, samimiyetle aynı şekilde devam edeceğine dikkat çekerek, yol haritasının büyük oranda siyasal ve örgüt kesimi ile paylaşıldığını ve önümüzdeki günlerde yeni diyaloglarında olacağını söyledi.

“Çözüm sürecinin sahibinin artık millet olduğunu belirten Atalay, “Karşı çıkanlar milleti karşısında bulur. Akil insanlar heyeti tekrar toplantılar yapacak. Çözüm sürecindeki hareketliliği sizler de göreceksiniz. Zaaf söz konusu değil, kararlılıkla devam ediyor. ” dedi.

Atalay, çözüm sürecinde en fazla HDP’nin zarar gördüğünü aktararak, çözümü sokakta değil sandıkta aramak gerektiği izahında bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay açıklamasında TBMM’nin gündemindeki HSYK ve üniversite öğretim üyeleri özlük haklarına ilişkin düzenlemelere de işaret etti. Atalay, hakim ve savcılar için kararlarını rahat verecek ortamı sağlamak istediklerini, üniversite öğretim üyeleri için de ‘yükseköğretim tazminatı’ ve ‘Akademik temsil’ haklarını getirmek istediklerini anlattı.

Atalay, hedefleri arasında HSYK’nın yapısı ile ilgili anayasal değişiklik yapmanın da bulunduğunu söyledi. Beşir Atalay gündeme dair açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Öcalan’ın yeni süreçte Bursa ya da Sincan cezaevine nakli söylentilerinin hatırlatılmasına Beşir Atalay, nereden çıktığını bilmediğini ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi.

CHP’nin yargı paketini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği konusunda ise Atalay, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmediği bir yasanın ‘yok gibi’ olduğu değerlendirmesini yaptı.

Atalay, Kobani’ye silah yardımına ilişkin dış ve iç kamuoyundan yapılan açıklamalara da, amaçlarının öncelikle insani yardım götürmek olduğunu ancak bölgede gerekli önlemler alınmadan bir çalışma yapmayacaklarını aktardı. Atalay, yargı paketindeki ‘dinlemeler’ ve ‘makul şüpheli’ düzenlemelerin Bingöl olayları gerekçe gösterilerek, evrensellik ilkeleri yerine günlük gelişmelere göre yasa değiştirildiği izlemini verilmesine ise, çalışmalarını AB mevzuatı ve evrensel ilkelere göre yaptıklarını, çalışmaların vatandaşın güvenliğine yönelik olduğunu belirtti.

Atalay, akil insanların kimlerden oluşacağı sorusuna, geçmiş dönemde görev almış aynı kişiler olduğunu, ortak aklı devreye sokarak hangi kararlar alınacağını önümüzdeki günlerde herkesin göreceğini ifade etti.

Osmanlı Ocakları adlı gençlik oluşumunun partileri ile hiçbir bağlantısı olmadığını, AK Parti’nin bütün çalışmalarını da kendi teşkilatı içinde gerçekleştirdiğini söyleyen Atalay son olarak torba yasa ile getirilen vergi düzenlemesinden özellikle öğretim kredisi olan yükseköğretim çalışanlarını memnun etmediği şikayetini Maliye Bakanı’na ileteceğini ifade etti.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.