14 mahallede 36 aday yarışıyor

Bayburt’ta 14 mahalle için 36 muhtar adayı yarışacak.

14 mahallede 36 aday yarışıyor
Bayburt Postası - Bayburt’ta 14 mahalle için 36 muhtar adayı yarışacak. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için partilerin çalışmaları sürerken, sonucu merakla beklenen bir diğer seçim ise mahallelerde yaşanacak. Muhtar maaşlarına gelen zamla birlikte artış gösteren muhtar adayı sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.

4 bin seçmen, 4 aday

Bayburt’un en büyük mahallesi olan Zahit mahallesi seçmen sayısı olarak da 1. sırada. 4 bin 53 seçmene sahip olan Zahit mahallesinde muhtarlık görevine 4 isim birden talip. 2 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Mahmut Orun’un yeniden aday olduğu seçimlerde, Abdullah Deligöz, Baki Demir ve Ümit Tekdemir yarışacak.

Propaganda en erken Şingah’ta başladı

3 bin 853 seçmeni bulunan Şingah’ta muhtar adayları aylar öncesinden seçim çalışmalarına başladı. Öğretmen TOKİ konutları, Şehit Osman TOKİ konutları, İmam evleri, Paşakent, Buğrakent ve hastane çevresinde gün geçtikçe artan yeni yerleşim yerlerinin eklenmesiyle nüfusunda adeta patlama yaşanan Şingah mahallesinde 30 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Hacı Dursun Yerlikaya yeniden aday. 3 adayın yarıştığı Şingah mahallesinde Yusuf Köse ve İshak Dodo ise diğer adaylar.

Esentepe’de eski muhtar yeniden aday

2 bin 733 seçmen sayısıyla Bayburt’un büyük mahallelerinden biri olan Esentepe’de 4 aday yarışıyor. Mevcut muhtar emekli öğretmen Yunus Karadeniz’in yeniden aday olduğu Esentepe’de eski muhtar Şahmettin Albayrak’ın yanı sıra genç isimler Erkan Koçyiğit ve Timur Kocabey de mahalleye hizmet için seçmenden oy istiyor.   

Kadızade ve Mehmet Çelebi’de kıran kırana bir yarış var


Seçimlerin en çekişmeli geçmesi beklenen yerler Kadızade ve Mehmet Çelebi mahalleleri. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Mehmet Çelebi Muhtarı Osman Narman’ın yerine 4 isim talip. 647 seçmen sayısı bulunan mahallede Fikret Koman, Mehmet Helvacı, Selami Yılmazoğlu ve Şükrü Atamer aday olan isimler.

856 kişinin oy kullanacağı ve çekişmeli geçeceği söylenen Kadızade mahallesinde ise mevcut muhtar Ünal Ilıkçı’nın yanı sıra Halil Pörge, Hakan Karapınar ve Kamil Yücel isimleri yarışacak.

Karasakal’da muhtar ve dernek başkanı aday

406 seçmen sayısıyla Bayburt’un en küçük mahallerinden biri olan Karasakal mahallesinde mevcut muhtar Ziya Şadan Çalışkan yeniden aday oldu. Rakibi ise mahallelinin muhtar kadar yakından tanıdığı Karakasakal Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Antika. Mahallelinin sevip saydığı 2 isimden hangisini tercih edeceği merak konusu.  

Camiikebir’de 2, Uzungazi’de 3 aday var

Sınır komşusu Uzungazi ve Camiikebir mahallesinde de muhtar adaylarının çalışmaları devam ediyor.

474 kişinin oy kullanacağı Uzungazi mahallesinde mevcut muhtar Celal Fidan, İsmail Hakkı Pekmezci ve Cavit Altay yarışırken, 288 seçmeniyle Bayburt’un en az nüfusuna sahip olan Camiikebir mahallesinde ise mahallelinin yakından tanıdığı isim mevcut muhtar Mustafa Kuyumcu ile Ergün Torun yarışıyor.

Kaleardı kadın aday var


Kaleardı, Veysel ve Velişaban mahallerinde toplamda 8 aday yarışıyor. 1868 seçmenin tercih edeceği Kaleardı’nda 2 dönemdir muhtarlığı devam ettiren Arif Kalekahyası’nın rakipleri Mücahit Bayındır, Yahya Kırmızı ve Filiz Sözer. Öte yandan bu yıl Bayburt'ta bir ilk gerçekleşerek Kaleardı mahallesinde kadın aday çıktı. Mahallelinin yerli ailelerinden biri olan Sözer ailesinden Filiz Sözer Bayburt'un ilk kadın muhtar adayı oldu.

Ayhan Antika ve Atilla Erdaş yarıştığı Velişaban mahallesinde 790 seçmen oy kullanırken, Orhan Gülsüm ve Şükrü Aydın ise 628 seçmenli Veysel mahallesi için yarışacak.

3 mahallenin muhtarı rakipsiz


3 bin 67 seçmeni bulunan Tuzcuzade mahallesinde 26 yıldır mührü elinde bulunduran Yusuf Öztuna, 3 bin 661 seçmen sayılı Genç Osman Mahallesi mevcut muhtarı Esfet Altıkat ve 733 seçmenli Şeyhhayran Mahallesi mevcut muhtarı Fuat Yıldız’ın ise rakibi bulunmuyor.

Aday sayısı artabilir


Öte yandan Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis üyeliği adaylığının aksine her hangi bir usul bulunmayan muhtarlık seçimlerinde son günü dahi aday olunabiliyor. 84 sandıkta 24 bin 57 seçmenin oy kullanacağı Bayburt merkez 14 mahallede şuana kadar seçim çalışması yürüten 36 adayın sayısında artış yaşanabileceği söyleniyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.