Yavuz'un açıklamalarını AK Parti 'talihsiz' buldu

Yavuz'un açıklamalarını 'talihsiz' olarak değerlendiren AK Parti İl Başkanlığı, söylemlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 'haksızlık' taşıdığını savundu. AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın imzasını taşıyan açıklama, Kenan Yavuz'a çağrılar da içeriyor...

Yavuz'un açıklamalarını AK Parti 'talihsiz' buldu
Bayburt Postası - SOCAR Genel Müdürü Kenan Yavuz'un, son günlerde sıkça dile getirdiği ve sonunda "Bana Bayburt'umu Geri Ver" başlığı altında imza kampanyasına dönüştürdüğü çağrısına ilk ciddi tepki AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'ndan geldi. 

Yavuz'un açıklamalarını 'talihsiz' olarak değerlendiren AK Parti İl Başkanlığı, söylemlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 'haksızlık' taşıdığını savundu. 



AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın imzasını taşıyan açıklama, 'Kenan Yavuz'a çağrı'lar da içeriyor...

Yapıcı bir dille kaleme alınmış izlenimi veren ve birlikte hareket etmek gerektiğine vurgu yapan açıklama, satır aralarında ise sert cevap ve sorular da içeriyor...

* Bayburt için bir şey yapılmamış diye beyanlar da bulunup, Bayburt halkının zihnini bulundurmaya kimsenin hakkı yoktur!

* 10 yılda yaklaşık 3,5 katrilyonluk hizmet alan Bayburt ölçeğindeki bir il için yerinde sayıyor demek akıl tutulması yaşamaktan başka bişey değildir.

* İş dünyasında önemli yere sahip Sayın Yavuz’un ulusal basın ile birlikte iş adamları ile Bayburt’a gelmesini beklerdim.

* Bugüne kadar Bayburtumuz için somut olarak ne yaptığı hususunu ortaya koyması gerekmektedir.

* Yöneticisi olduğu şirkete Bayburtlu hemşehrilerimizden de işe aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, Bayburt halkı kendisinden Yöneticisi bulunduğu şirketin yatırımlarının küçük bir kısmını da olsa Bayburt’a yapmasını beklemektedir. 

İşte o açıklamanın tamamı: 

"
İl Başkanı Hakan Kobal’dan Kenan Yavuz’a çağrı!

"Hepimizin ortak paydası Bayburt’tur. Bayburt’a hizmet etmek Bayburt’a gönül vermek, her Bayburtlunun asil görevidir. Bayburt’a yapılmış ve yapılacak olan her hizmet Bayburt’un daha ileriye gitmesinde ve Bayburt’un gelişmesinde önem arz etmiştir ve arz etmektedir. Her kurum ve her kuruluş, görevlerini yerine getirdiği takdirde Bayburt daha farklı bir konumda olmaya devam edecektir. Bayburt, tarihi ve coğrafi kimliği ile her zaman öne çıkmış bir medeniyet şehridir. Her zaman da bu kimliğini korumaya devam edecektir. SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz’un yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında yer alan ve Bayburtumuz için söylediği "ülkemizin son 10 yılda kaydettiği büyümeye karşın yerinde sayan" ifadesi talihsiz bir ifade olmuştur. Bu ifade başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bayburt milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve son 10 yılda Bayburt’a hizmet yapmış kurum ve kuruluşlara haksızlıktır"

"Son 10 yıl, Cumhuriyet tarihine bedeldir"

"Sayın Yavuz Bayburt’un iş dünyasında gurur duyduğu bir şahsiyettir. Bu tür demeçler vermek onun pozisyona uygun düşmediğini düşünmekteyim. Kendisinin, Bayburt için tüm hemşehrilerimiz gibi hassas olduğunu, elini taşın altına koymak istediğini biliyorum. Ancak, Bayburt’un sorunlarını milletvekili, vali, belediye başkanı, kurumları ve STK’lar ile istişare etmeden, basın karşısına geçerek “Bayburt yerinde sayıyor” diye beyanatlarda bulunması manidardır. Bizler Bayburt’un daha iyi yere gelebilmesi ve tek vucüd olması için çalışmamız gerekirken, Bayburt için bir şey yapılmamış diye beyanlar da bulunup, Bayburt halkının zihnini bulundurmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünmekteyim. Bayburt’a son 10 yılda yapılan hizmetler, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerin toplamından çoktur. Önceki dönemlerde olsun son 10 yılda olsun Bayburt’a herkes kendi şartları içerinde en büyük hizmeti yapmışlardır. Yapılan hizmetlerin sınıflandırılmasını uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum"

"Bayburt'a işadamı getirsin"

"10 yılda yaklaşık 3,5 katrilyonluk hizmet alan Bayburt ölçeğindeki bir il için yerinde sayıyor demek akıl tutulması yaşamaktan başka bişey değildir. İş dünyasında önemli yere sahip Sayın Yavuz’un ulusal basın ile birlikte iş adamları ile Bayburt’a gelmesini beklerdim. Bugüne kadar Bayburtumuz için somut olarak ne yaptığı hususunu ortaya koyması gerekmektedir. Yöneticisi olduğu şirkete Bayburt’lu hemşehrilerimiz den de işe aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, Bayburt halkı kendisinden Yöneticisi bulunduğu şirketin yatırımlarının küçük bir kısmını da olsa Bayburt’a yapmasını beklemektedir. Bayburt’a son 10 yılda yatırımlar ve hizmetler getiren başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimiz Ülkü Güney, Fetani Battal, Bünyamin Özbek’e, Belediye Başkanlarımız Bekir Çetin, Hacı Ali Polat, Mete Memiş’e ve Bayburt’a gönül vermiş işadamlarına, tüm sivil toplum kuruluşu örgütlerine ve Bayburt’taki kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyor, daha güçlü bir daha müreffeh bir Bayburt için, yapılan hizmetlerin daha da artması için, diyoruz ki ‘ Ele ele Bayburt’a Gönül Ver"... Bu çağrımdan sonra, Sayın Yavuz’un  yapılması gerekenleri bizlerle paylaşması için davet ediyorum. Bayburt’a nasıl hizmet etmek istiyorsanız size sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bayburt’a hizmet eden hemşehrilerimizle her zaman gurur duyuyoruz. Biz Bayburt’a bir çivi çakacak olan herkesin yanındayız. Yeter ki ortak paydamız Bayburt’ta birleşelim. Bayburt Grup gibi, sevdalısı olduğumuz Bayburtspor’a maddi ve manevi büyük destek verip takımımızı üst liglere çıkarması, Üniversitemizin Eğitim Fakültesini yaptıran değerli işadamımız Kazım Erdem gibi örnekleri de burdan tekrar zikretmek istiyorum. Tüm Bayburtlu hemşehrilerimin yüreğindeki Bayburt sevdasını biliyorum, maksadı sadece Bayburt’u eleştirmek olmayan ve memleketine bir hizmet eden tüm hemşehrilerimede şükranlarımı sunuyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adnan türkmenli 10 yıl önce

birbirinize düşmeden,incitmeden .bayburt için ne yapılabilir..yada biz nerede hata yaptık... öz eleştirisiyle doğru yol bulunabilir...bayburt un birinci sorunu ne..göç.....ikinci sorunu ne ..işsizlik.....üçüncü sorunu ne..ulaşım.... dördüncü sorunu ne..isdihdam..vs..vs...bu saatten sonra yapılacak şeyler için enerjimizi harcayalım...kısır tartışmalar için değil....

Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Bu habere hemen yorum yapmıyorum, bekleyeceğim kimler neler yazacak, biz de sonra yazacağız , Sayın Hakan Kobal beyin ifadeleri, rutin günlük duyduğumuz şeyler, hikmeti harbiyesi yok, haklıda çıkarmaz teşekkürler Sayın Kenan YAVUZ bey, kendilerini yönetici zanneden zevatın kimyasını bozdun,bir nebze olsa Bayburtlu silkelendi diyebiliriz... ..Şimdi gelsin yorumlar....Saygılarımla....

Avatar
Beşiroğlu Nafizi 10 yıl önce

3.5 katrilyon çok büyük para.. üç buçuk bayburdu yeniden yapar... doğru, bence bu bir itiraftır, para gelmiştir, harcanmıştır da; fegat, kimin cebine girmiştir, onu da bir söylese İl Başkanı beğ..!

yani ne diyelim, hala caddeleri yıkık dökük; asfaltla mutena bir kent... nerede bu yatırım..? bu parayı "istihdama harcasaydılar" 10 yılda Bayburt 150 bin nüfusa çıkardı... 3.5 katrilyonnnn, öyle mi..

Avatar
turıst 10 yıl önce

kenan yavuz sonuna kadar haklıdır bayburtu bu hallere getırenler utansın 10 senedır ıktıdar partısı yönetımde bı boru dösenmez mı altyapı yapılmaz mı yurtıcı yurtdısından gelen mısafırler böyle rezıllıgın olmaedıgını söylüyor.beledıyenın gerdanlık projesı hacı alı polatın buyuk ıs yapmıs gıbı adını anıt yaptırarak dıkmesı neyın ılerı göstergesıdır?gümüshane yolundakı cılgın proje neye hızmet edıyor ?carsının ıcınden gecerken lagım kokularını almıyor musuz rezıllıkten gecılmıyor.ımar planları baska bı durum

Avatar
yazıcı 10 yıl önce

Sayın il başkanına şunu sormak isterim ilimizde kent konseyi 10 yılda kaç kez toplandı bilgilendirirse seviniriz.

Avatar
ufuk celik 10 yıl önce

Hakancim kenan yavuzun basinda oldugu firma uluslar arasi yatirinci bir firma gelsin bayburtta yatirim yapsilar demek cok anlamsiz bemce sen onu maddelerden cikarda bu isi bilmediginiz ortaya cikmasin. Ayrica o memleket 5 kisinin yonetimin degildir. Bilesiniz. Sizin agzinizdan cikani ve kime cikacagini da iyi tartin. Birileri memleket icin birseyler yapmaya calisiyor takos olmayin. Kaybeden memleket oluyor
12 yildir kaybettigi gibi.

Avatar
yazıcı 10 yıl önce

Sayın il başkanı;
(Bayburt halkının Zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur) söyleminden dolayı Bayburt lulardan özür dilemeli çünkü zihin bulanıklı zihnini tam çalıştıramayanlarda olur gelişmiş toplumlarda bu tür klasik söylemler artık kullanılamaz ve topluluğa hakaret kabul edilir. Tekrarlıyorum derhal özür dilemeli.

Avatar
mert mert 10 yıl önce

Hakan bey yaptigi basin aciklamasinin icine neler yapildigini siralasa daha guzel olur bizde aydinlanirdik. Popülist ve kuru cumleler bunlar. İl baskani böyle konuşmamalı yapılanları dile getirmeli.