Özbek’ten belediyelere ziyaret

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Demirözü ve Gökçedere belediyelerini ziyaret etti.

Özbek’ten belediyelere ziyaret
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Demirözü ve Gökçedere belediyelerini ziyaret etti. Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır’ı makamlarında ziyaret eden Özbek, her iki başkana hayırlı olsun temennisinde bulunarak başarılar diledi.

Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve AK Parti yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Milletvekili Özbek, “Demirözü ve Gökçedere belediyelerimizi ziyaret ettik. Çalışmalar hakkında belediye başkanlarımızdan bilgi aldım. Ak belediyeciliğe önem veren bir iktidarımız var. Güçlü belediyeciliği güçlü iktidarlar gerçekleştirir. Gücünü milletten alan Ak Belediyecilik Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Bayburt’umuzda da altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Hizmet götürmezsek halkımız gereken cevabı sandıkta veriyor. Belediyeciliğin temelinden gelen bir başbakanımız var. Yaptığı çalışmalar ve incelemelerle belediyeleri hizmete yönlendiriyor.  Başbakanımız Ak Belediyecilik için bulunmaz bir avantajdır. Ak belediyeler hizmete devam edecektir” dedi.



Konuşmasında ülke gündemine de değinen Özbek, Soma faciasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, “Hükümetimiz Soma’daki çalışmalara büyük bir gayretle devam ediyor. Devletimiz tam kadro olarak Soma’da yaşanan faciadan dolayı gerekli çalışmayı yapıyor. Bizler de yüreklerimiz Soma’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“En önemli hedefim tarım ve hayvancılığın gelişmesidir”

Özbek, belediye ziyaretlerinin ardından Demirözü Barajı’na geçerek incelemelerde bulundu. Demirözü Barajı’nın Bayburt’taki tarımsal yatırımın önemli bir göstergesi olduğunu belirten Milletvekili Özbek, “Tarım ve hayvancılık Bayburt’un ekonomik gelişmesinde en önemli sektördür. Bayburt olarak tarım ve hayvancılığa ne kadar önem verirsek gelişmemiz daha da hızlanacaktır. Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında son 10 yılda ilimiz çiftçilerine toplam 93,5 milyon lira karşılıksız üretim desteği sağlanmıştır. İktidarımız döneminde bitirilemeyen Demirözü Barajı bitirilerek hayata geçirilmiş, yapılan göletlerle tarım ve hayvanlığa ne kadar önem verdiğimiz açıkça ortaya çıkmıştır. Milletvekili olarak en önemli hedefim Bayburt’ta tarım ve hayvancılığın en üst seviyelere çıkması, artarak gelişmesidir. Bu yöndeki çalışmalarımı sürdürüyorum. Bayburt, son 14 yılda aldığı hizmetlerle tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma gelmiştir” dedi.



Açıklamasında Araklı ve Kop Tüneli’nden de Bayburt tarımına katacağı katkı hakkında bilgiler veren Özbek, şunları söyledi:

“Kop ve Araklı tünelinin bitmesi ile birlikte Bayburt tarım ve hayvancılıkta daha da önemli bir merkez haline gelecek. Demirözü Barajı’nın da etkisiyle artacak olan üretim Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’i birbirine bağlayacak tünellerle çevreye daha kolay ulaşacaktır. Karadeniz’in tahıl ambarı konumundaki Bayburt’a olan ilgi her geçen gün daha da artacaktır. Demirözü Barajı ürün çeşitliliğini de artıracağından bölgede Bayburt’un tarımsal önemi kendini açıkça gösterecektir. Demirözü Barajı bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracaktır. Ben önümüzdeki yılların Bayburt açısından daha da umut verici olduğuna inanıyorum.”

Aydıntepe'de halkla buluştu

Ziyaretleri çerçevesinde Aydıntepe'ye de uğrayan Özbek, iptal edilen seçimlerin ardından ilk kez ilçeye gitti.

Aydıntepe Merkez Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bir süre sohbet eden Milletvekili Özbek, Aydıntepe’de Ak belediyeciliğin tekrar devam edeceğini belirterek, 1 Haziran 2014 seçimlerinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.